8 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea

8 candidaţi la alegerile parţiale din 18 aprilie pentru primăria municipiului Râmnicu Vâlcea au intrat oficial, luni (5 aprilie 2010), în campania electorală.

Campania electorală se va desfăşura timp de două săptămâni, în care cei înscrişi vor încerca să-şi convingă electoratul că sunt în măsură să ocupe scaunul de edil al oraşului. Cei 8 candidaţi reprezintă opt partide politice, niciun independent nu şi-a exprimat opţiunea de a candida.
Romeo Rădulescu, inginer, 37 de ani, cu sloganul „Să continuăm împreună”, este candidatul PD-L, în prezent primarul interimar al Râmnicului. Programul lui electoral propune continuarea proiectelor de infrastructură demarate de fosta administraţie.

Fostul prefect al judeţului Vâlcea în 2009, Remus Grigorescu, profesor universitar, 40 de ani, cu sloganul „Râmnicul, familia mea”, este candidatul PSD. Programul lui electoral este axat pe problemele sociale ale Râmnicului, uniformizarea calităţii şi a standardelor de viaţă pentru toţi cetăţenii indiferent de locul unde trăiesc – periferie sau centrul municipiului.

Bogdan Pistol, economist, 31 de ani – „Râmnicul, oraş deschis”, este candidatul PNL, preşedintele organizaţiei municipale a partidului, vizează prin programul său electoral o transparentizare a administraţiei publice locale şi atragerea de noi investiţii private în oraş. În afară de cele trei partide parlamentare, alte patru partide mai mici şi-au desemnat candidaţi care au intrat de luni în confruntarea electorală.

Partidul Verde şi Partidul Ecologist Român îi au ca reprezentanţi pe Valeriu Croitorescu şi Lucian Trandafirescu, platformele lor electorale bazându-se pe un program ecologic care include dezvoltarea unor surse de energie alternativă, extinderea spaţiului verde, îmbunătăţirea calităţii aerului, crearea de noi locuri de muncă. Partidul Popular al Protecţiei Sociale din România îl are drept candidat pe Dumitru Cumpănaşu care vorbeşte despre continuarea proiectelor fostei administraţii dar şi de atragerea de noi fonduri pe investiţii.

Ultimul intrat în cursă este omul de afaceri Nicolae Pătru din partea Partidului Naţional Democrat Creştin. Pătru a fost preşedintele PRM Vâlcea, senatorul al acestui partid şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. La alegerile prezidenţiale din toamna lui 2009 a fost şeful de campanie în judeţ al lui Sorin Oprescu.

Indiferent cine va câştiga fotoliul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, va trebui să lucreze pentru următorii doi ani cu un Consiliu Local majoritar PD-L, 16 membri, patru – PSD şi trei – PNL. Cei doi viceprimari aparţin PD-L.
Fotoliul de primar a rămas vacant în urma arestării fostului edil Mircia Gutău (PD-L) în 27 ianuarie. Acesta a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare de ICCJ, pentru fapte de corupţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata