Aberaţia salarizării unice – secretara, mai tare decât primarul

– Maria Popşa, secretara Primăriei Livada din Satu Mare, şi-a mărit salariul cu 1.700 de lei, fraierind Consiliul Local cu aplicarea legii salarizării unitare. Leafa ei o depăşeşte cu mult pe cea a şefului său. Venitul brut pe timp de criză al Mariei Popşa este de 5.190 de lei.

– Şeful său, primarul Szebesi Ioan, o roagă acum să renunţe la o parte din salariul „imoral”, însă, aceasta refuză, informează Adevărul.

.
Primarul localităţii a iniţiat la începutul lunii februarie o hotărâre de consiliu local prin care să fie acordate suplimente salariale potrivit Legii 330 a salarizării unice, intrată în vigoare la începutul anului.

Legea a fost concepută pentru a elimina sporurile, însă aceasta permite totuşi suplimentele salariale, şi anume alocări din bugetul local, care se pot acorda în limita fondurilor existente.

Secretara mi-a spus că suplimentul maxim pe care îl vom acorda este de 286 de lei. Ulterior, am observat că ea şi-a trecut un supliment salarial de 1.700 de lei. Acum ea are cel mai mare salariu din primărie”, spune edilul-şef Ioan Szebesi. În acest moment, secretara primăriei câştigă net în jur de 3.500 de lei (5.190 brut), în timp ce primarul duce acasă lunar mai puţin de 3.000 de lei.

Cum e posibil?

Legea nu precizează o anumită sumă pentru suplimentele salariale, ci stabileşte că salariul de bază plus suplimentul nu trebuie să depăşească maximul pe care îl poate lua un funcţionar public angajat pe acelaşi post la nivel teritorial. În cazul secretarilor de primării, acest lucru înseamnă că ei îşi pot mări salariul până la nivelul secretarului de consiliu judeţean.

„Eu nu am făcut decât să profit de beneficiile acestei legi. Împreună cu cei de la contabilitate am calculat exact maximum cât mi se poate suplimenta salariul, potrivit articolului 11 din Legea 330, şi anume până la nivelul remuneraţiei secretarei Consiliului Judeţean, respectiv un supliment lunar de 1.697 de lei”, spune Maria Popşa.

Leafa Mariei Popşa

-Salariul de încadrare – 2.329 lei
-Spor de dispozitiv – 582 lei
-Spor de vechime – 582 lei
Supliment în baza Legii 330/2010 – 1.697 lei
Total: 5.190

Citește și
1 Comentariu
  1. Alin spune

    Superrr tareee!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata