Afacerile lui Dan Diaconescu

– Dan Cristian Diaconescu este asociat/acţionar la 5 firme din Romania, dar nu figureaza ca administrator la niciuna dintre acestea

– „Ocram Televiziune”, la care Diaconescu este partener de afaceri cu fosta „Petromservice”, a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de 8,6 milioane RON, dar apare pe site-ul ANAF cu datorii la bugetele de stat de peste 1,2 milioane RON

– „Oglinda Press”, firmă la care Diaconescu deţine 95% din capitalul social, are datorii la bugetele de stat de peste două milioane RON

 

Cunoscut până nu demult ca proprietar al unei televiziuni „de apartament” – OTV, autointitulată Televiziunea Poporului – Dan Diaconescu ţine capul de afiş în mass-media în acest moment într-un dosar de şantaj şi ameninţare, în care mai este implicat şi „clarvăzătorul” Doru Pârv. Cei doi au fost reţinuţi marţi dimineaţă de DNA pentru 24 de ore, urmând a fi duşi în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Dan Diaconescu – datată 18 iunie – se arată că acesta, „în calitate de administrator şi realizator de programe la postul OTV, a exercitat acte de ameninţare, atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Petru Pârv, cu scopul de a determina persoana vătămată, Ion Moţ, primarul comunei Zărand, judeţul Arad, să dea o sumă totală de 200.000 euro”.

În cele ce urmează nu ne vom referi la acest dosar, care în mod sigur va fi tratat până la epuizare de către toate instituţiile de presă, ci la afacerile în care este implicat, oficial, Dan Diaconescu.

 

„Sunt mult prea bogat pentru nivelul României


Potrivit estimărilor revistei Capital, realizatorul TV ar fi adunat o avere de 33 milioane de euro, fapt întărit şi de recentele declaraţii ale lui Diaconescu (din februarie 2010), în care susţinea: „Sunt mult prea bogat ca să primesc bani, nu aş avea ce să fac cu ei… sunt mult prea bogat pentru nivelul României”.

Conform datelor furnizate de asistenta personală a lui Diaconescu, Stela Popa, citată de ziarul „Libertatea”, patronul OTV deţine o casă la Constanţa în valoare de 600.000 de euro, una la Sinaia, în valoare de 300.000 de euro, şi o casă în Bucureşti cartierul Primăverii, de 1.500.000 de euro.

Lista continuă cu un iaht, în valoare de 2.000.000 de euro, două maşini Rolce Royce (725.000 de euro), un Bentley (200.000 de euro), un bloc în cartierul Băneasa (2.700.000 de euro). Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, şi-a cumpărat şi un elicopter Puma, spunând că va putea fi folosit şi de angajaţii OTV pentru deplasări şi filmări de la înălţime. El mai deţine un avion Cessna de două locuri şi un alt elicopter.

Cu toate acestea, patru din cele cinci firme ale lui Dan Diaconescu se află în procedură de executare silită de către Fisc, pentru datorii la bugetelor de sănătate, asigurări pentru şomaj, asigurări sociale de stat şi bugetului de stat.

 

95% din SC „Oglinda Press” SRL Bucureşti

Cristian Dan Diaconescu, născut la data de 9 decembrie 1967, la Caracal, judeţul Olt, figurează ca acţionar în cinci firme, alături de alţi parteneri.

Astfel, conform datelor furnizate revistei economice FINANCIARUL.ro de către Registrul Comerţului, Dan Diaconescu a intrat în lumea afacerilor în mass-media în 1996, când a fost înfiinţată societatea „Oglinda Press” SRL, având ca obiect de activitate editarea ziarelor.

În această firmă, Dan Diaconescu deţine 95% din capitalul social, fiind asociat cu Al Attar Khaldoun (cetăţean român născut în Siria, la 8 decembrie 1968). Administrator al acestei societăţi este Diana Voiculescu, născută la data de 6 noiembrie 1974.

Firma a încheiat anul 2007 cu o cifră de afaceri de 2.046.338 RON şi cu un profit de 407.197 RON, iar în anul 2008 a raportat o cifră de afaceri de 6.748.840 RON şi un profit de 1.616.924 RON.

La data de 31 martie 2010, „Oglinda Press” SRL înregistra datorii de 1.965.906 RON la bugetul de stat, 42.658 RON la bugetul asigurărilor sociale de stat, 1.371 RON la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi 14.216 RON la cel al asigurărilor de sănătate.

Cenzor supleant la „Oglinda Television” SA Bucureşti

O altă societate în care figurează ca acţionar Dan Diaconescu este „Oglinda Television” SA Bucureşti, înfiinţată în anul 2000 şi având ca obiect de activitate difuzarea programelor de televiziune.

În această firmă, Dan Diaconescu deţine 92% din acţiuni, printre ceilalţi acţionari regăsindu-se, din nou, Al Attar Khaldoun, cu 5%, diferenţa de titluri fiind deţinută, în mod egal, de către Ion Florin Flostoiu, Diana Voiculescu şi Iulius Mario Diaconescu. Şi această societate este administrată de către Diana Voiculescu, iar Dan Diaconescu figurează ca cenzor supleant, însă mandatul acestuia a expirat în 25 februarie 2010.

În anul 2007, această firmă a consemnat o cifră de afaceri de 699.793 RON şi pierderi de 78.791 RON, situaţia financiară a societăţii înrăutăţindu-se în 2008, când a avut o cifră de afaceri de 648.190 RON şi pierderi de 310.968 RON. Datoriile la stat, la data de 31 martie 2010, erau destul de mari comparativ cu cifra de afaceri raportată în perioadele anterioare: bugetul de stat – 180.016 RON, bugetul asigurărilor sociale de stat – 178.136 RON, bugetul asigurărilor pentru şomaj – 8.341 RON şi bugetul asigurărilor de sănătate – 69.115 RON.

„Dan Diaconescu L.V. Distribution” SRL Bucureşti – fără activitate în ultimii doi ani

Tot în anul 2000, împreună cu o persoană care se numeşte Neculai Vultureanu, Dan Diaconescu a înfiinţat firma „Dan Diaconescu L.V. Distribution” SRL Bucureşti, având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al cărţilor, ziarelor şi articolelor de papetărie.

Cei doi sunt asociaţi în cote egale, de câte 50%, în această societate, iar sarcinile de administrator i-au revenit lui Neculai Vultureanu. Potrivit informaţiilor obţinute de publicaţia economică FINANCIARUL.ro de la Ministerul Finanţelor Publice, această firmă figurează fără activitate în 2007 şi 2008 şi fără angajaţi la ora actuală.

 

Asociere cu fosta „Petromservice” SA în societatea „Ocram Televiziune” SRL Bucureşti

În 2003, Dan Daiconescu a înfiinţat firma „Ocram Televiziune” SRL Bucureşti, având ca obiect de activitate difuzarea programelor de televiziune. În această firmă, Diaconescu deţine la ora actuală 80,1% din capitalul social, diferenţa aflându-se în posesia SC GMG MEDIA BOX SA, aceasta din urmă având ca acţionar majoritar (99,9964817798%) societatea PSV COMPANY SA  Bucureşti (fosta „Petromservice” SA), actualmente aflată în procedură de insolvenţă.

Şi „Ocram Televiziune” SRL este administrată tot de către Diana Voiculescu, societatea raportând în 2007 o cifră de afaceri de 7.906.359 RON şi un profit net de 1.458.783 RON, ca în anul următor, în 2008, să se consemneze o cifră de afaceri de 8.610.729 RON şi pierderi de 616.547 RON. La data de 31 martie 2010, această firmă avea datorii de 1.158.033 RON la bugetul de stat, de 68.149 RON la cel al asigurărilor sociale de stat, restanţele la bugetul asigurărilor pentru şomaj se ridicau la 2.014 RON, iar la cel al asigurărilor de sănătate la 17.476 RON.

Toate firmele în care apare ca acţionar sau asociat Dan Diaconescu sunt „curate” din punct de vedere al onorării instrumentelor de plasă emise partenerilor de afaceri, cu excepţia firmei „Ocram Televiziune”, care a „scăpat” în martie 2008 un bilet la ordin în valoare de 6.450,23 RON, pentru care nu a existat acoperire în cont la data scadenţei.

 

SC „Preciziei Business Center” SRL a fost înfiinţată în urmă cu o lună

Ultima firmă, din punct de vedere cronologic, în care figurează ca asociat Dan Diaconescu este SC „Preciziei Business Center” SRL, aceasta fiind înregistrată la Registrul Comerţului la 26 mai 2010. În această firmă, Diaconescu deţine 50% din părţile sociale, diferenţa aparţinând unei persoane numită Luiza Mărgărit.

La rândul ei, aceasta mai apare ca asociat/acţionar la: LIFE CLINIC CENTER Deva, „Balkan Petroleum” SA Bucureşti (fiind partener de afaceri în această firmă cu Marian Iancu, finanţatorul echipei de fotbal Politehnica Timişoara), „Consult Imobiliare Nord Bucureşti” şi „Hill Real Estate” Bucureşti.

SC „Preciziei Business Center” SRL are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, fiind administrată tot de către Diana Voiculescu.

Dan Diaconescu nu apare ca administrator la niciuna dintre firmele amintite, el având doar calitatea de acţionar/asociat la societăţile respective şi de cenzor supleant (cu mandat expirat) la „Oglinda Televizion” SA Bucureşti, ceea ce sugerează că formularea „în calitate de administrator” (din rezoluţia de începere a urmăririi penale) a fost scrisă „la repezeală” (sau poate “după dicatare”)… Iar avocaţii lui Diaconescu cu siguranţă că vor sesiza aceasta inadvertenţă din Dosarul care se anunţă a fi „capul de afiş” al verii 2010…

Citește și
49 Comentarii
 1. Ion de la tara spune

  Ma intreb: de unde atata avere, daca firmele sunt in pierdere? Gresesc eu? sau parca mai iesea cu ceva timp in urma fum de santaj din activitatea lui Dan Diaconescu!

 2. pensionar spune

  ASTA NU SE STIA CAND BASESCU POVESTEA LA OTV, NISTE MAGARI, SA AJUNGA LA INIMA PROSTIMI, SA FIE VOTAT?????NU EL CONDUCE TOATA SECURITATEA, SI ARMATA SI JUSTITIA, SI DNA, SI AFLA ACUM CA DIACONESCU E BOGAT, DUPA CE A FOST REALES CA DICTATOR???????

 3. gica spune

  firmele sale nu sunt in pierdere ele au profit dar nu si a platit la stat darile din profit si contributiile ….

 4. observator spune

  si uite asa baietii smekeri de romanica pedaleaza la greu masinutze grele in timp ce bugetul tzarii slabit si supt de neplatile datornicilor doldora de bani se strange simtzitor si necesita taieri salariale d-alea de 25 la suta din 10 12 milione, pai asa se satura si bugetu ssracu de el , cu niscavai banuti, pai masuri d-alea serioase prin care fiecare firmulitza sa-si plateasca datoriile ei cuvenite nu se pot lua ? k de se pare ca multe sunt pe supere profit , dar datoare , i s-o fii intzepat royce-ul, deeee, cum sa mai ajunga si el pe la platzi , hai sa traim bine

 5. costel spune

  ce mai asteapta fiscul
  daca era in america il inchideau de mult
  asta inseamna ca ROMANIA ESTE TARA TUTUROR POSIBILITATILOR NU AMERICA
  ar trebuii luate masuri cu toti nu numai cu unul

 6. maria pop spune

  de unde atatia bani?la revolutie am trecut cu demonstrantii prin fata tancurilor,an 1991 am ramas fara servici,an septembrie o sa primesc vreo 400 lei pensie ,soricelul de diaconescu ronta a la grande,poate se idura sa si plateasca datoriile sa primesc si eu pensia.isi mai si permite sa dea guvernul jos cu sondaje false de opiniesa instige lumea la demostratii,revolutie sa planga cu lacrimi de crocodil pe umumarul unora ca mine.ar fi bine de vazut de unde a generat toata aceasta bogatie.are mai multi bani ca bugetul tarii.RUSINE
  MARIA POP

 7. nicolae spune

  cand o sa vedem si pe ceilalti interlopisi prieteni ai lui dan,alde voiculescu ,vantu,baniciu si alti anchetati,ne cred foarte prosti daca cred ca noi cei multi o sa i mai ascultam,an ce tara au trait ei anainte de „89 de au devenit asa bogati ce valori au produs ei pentru tara desi permit acum sa stoarca tara otv-ul a facut mare reting cu legea cojocaru si a prostit lumea sa trimita semnaturi la radu barbu,care ne tot arata cutiile ca decor,o alta elodiada sau cojocariada sa si plateasca toti datoriile,dupa 40 de ani ca maistru primesc o pensie de 510 lei pentru unii ca ei nu o sa primesc nici atat.

 8. farmec_ spune

  Raspunderea penala a administratorilor, cenzorilor impunerea sechestrului judiciar pe avere si firme cat si judecarea in 50 zile a acestora ar duce mai mult ca sigur la declaratii cu adevarat senzationale si implicit arestarea acestor smecheri care in comparatie cu micii intreprinzatori fara anvergura tupeului lor de a insela statul – sunt exponente ale ramanerii Romaniei in coada statelor UE.
  Organele judiciare si instantele speciale exact asta trebuie sa faca . Si cat mai rapid.

 9. Stefania Farcas spune

  Bravo lui,eu nu-l invidiez pentru averea lui pentru ca cei mai multi bani se fac pe prostia omului!Cine il critica nu are timp sa se imbogateasca pentru ca pierde timpul uitandu-se la prostiile care se zic pe posturile lui de televiziune.E TIMPUL SA NE DESTEPTAM PANA NU E PREA TARZIU!

 10. calin spune

  apoi asta vrea sa fie presedinte! da…or mai vrut multi, dar fara rost.Si gigi o vrut, dar nu lo vrut nimeni.Pa asta nici asa. Si io vreau dar…nu ma vrea nime.Asa ca Dane puneti pofta in cui.

 11. hdragos spune

  Si ca el sunt sute; uitati-va in top300 ca mai sunt doi care au firmele in isolventa/faliment si au de dat 300 de milioane de euro la banci, stat si alti colaboratori si vor da vreo 2 euro si inca cateva mii la negru spaga si vor iesi bazma curata. Figurau la 131, 132 (HS & HP) sau pe acolo si sunt baieti destepti de-ai lui cumnatu lu’ Jeoana si acum tovarasi cu printesa Udrea. Iar noi filosofam si mai asteptam o leafa, cu sau fara 25% samd

 12. unQ spune

  suntem un popor de nimic,suntem ca cei ce ne reprezinta ,ca presedintele,prim ministru,si altii care au adus tara de rapa.
  nu ei au aduso ci noi cei ce am votat.suntem varza,pacat de anii 80.aaaaa cat despre dan diaconescu nu e o noutate din ce se spune despre el.asa sa spus despre toti si……………..?au furat din 90 si pana in 2010 tot,absolut tot.acum au bagat mana si in buzunarul nostru.asa ne trebuie,mai rau.ati votat asta e pretul.sanatate si atat va doresc.

 13. nicolae spune

  Cred ca este unul dintre oamenii de valoare care spune adevarul. Puteti sa credeti despre el orice eu o sa raman cu convingerea ca averea a facut-o corect nu ca cei din politica care au facut afaceri cu statul si din care am pierdut noi contribuabili – caci noi suntem cei care platim afacerile lor.Ii doresc mult succes in politica si sa scapam de aceste licele care nu ne reprezinta.

 14. LAUR spune

  va spun din exp ca dan nu este vinovat pt bogatia lui pina si un sofer de om politic atunci cind vede ca politicieni dedica 3 sferturi din zi afacerilor personale pina si el profita de cunostinte si fac o afacere dar dan cind stie totul despre toti ia fost foarte usor sa intre in afaceri logic cind toti maninca de ce nu ai minca si tu o face ori si cine chiar si tu care citesti nu zice ca nu iar cucircul de acum este o razbunare a cuiva sau a citorva dan nu cred ca este asa prost mai mult ca sigur asa calasati macar unu in tara asta sa manince dar nu maninca degeaba macar stim si noi ce se petrece in tara asta eu unul asi fi de acord ca un presedinte al tarii sa faca toate afacerile care doreste dar poporul si tata sa o duca bine e mai bine cind fura toti si tara sa dus de ripa nu cred si omul de rind nu are ce sa puna pe masa trageti concluzia si dami dreptate dane fii tare si spune totul pe fata mai departe…

 15. Maryo Dumban spune

  Nu este singurul care face „avere” de si nu este la „putere”!
  Mai sunt si altii, care manipuleaza activitati din zona „gri” si din cea „neagra”, de pe urma carora obtin averi fabuloase, incredibile pentru un „muritor” de rand.
  Dar, poate intr-o zi „vom sti”, dar la ce ne va folosi?
  Ei vor ramane cu „fuumatul” si restul cu „oftatul”!
  Reteta pentru a nu putea da socoteala este veche: Iti „tragi” un partidulet, obtii imunitate, si „restul”, il arunci la „cosul de gunoi” al istoriei. E simplu! Nu?

 16. Mihai spune

  Eu muncesc 11 ore pe zi si pentru o interziere de plata de 4500 RON am primit poprire pe conturile SRL-ului pe care il administrez. Dar am auzit ca in Bulgaria fiscalitatea e mai decenta asa ca ma gandesc serios sa inchid/suspend firma in RO si sa trec putin granita. Si poate in cativa ani plec de tot de aici, fara sa ma mai uit inapoi.

 17. Vali-Arad spune

  Constat ca multi dintre cei care comenteaza cele de mai sus sunt in afara problemei si nu inteleg problemele unei firme din Romania.Altfel o stare de normalitate in cele expuse in articol!

 18. Nicu spune

  Ne mai trebuie si un maimutoi hit si santajis care mioramie pe nas presedinte, dar care nu popate vorbi gramatiocal, nu vorbesc de regionalisme de une prpovine , zilele trecue se exprima „mai imi trebuie ” invata mai maimutoiule ca de furat si parvenit stii ,este prost PRESEDINTELE ca te baga in seama , de unde vii de esti asa mare , ai venit cu trenul de la caracal cu judiciaristul de Realitatea care parca vorbea cu presedintii de partid si politicienii in emisiunea lui de pe luna , nu ajungeai cu p.rajina la nas si acuma si er are avere de milioane de euro , nu el este ROBERT T.? . MAI STATI CUMINTI SI NU VA DATI LA JUSTITIE, CARE TREBUIA SA VA TINA ACAOLO PANA VA SPOVEDITI , NU VA BATEIT JOC DE PENSIONARI SI DE OAMENII AMARATI DEIN ROMANIA , DACA AI CEVA CONSTIINTA IESI PE otv-UL TAU SI DA-MI UN RASPUNS , nu ti-e rusine cu averea asta , nu sa mergi la Saucesti si scoti cu clestele vorbele de la unii ca tine care acuza ca s-ar fi furat ,e bine daca este adevarul cu vila si a vicesei si a primaului sa se faca drepttatte , dar tu si Robert imparatul citi baini ati donat , maimutoilor ? Sa va fie rusine , mai si aparai ca dizident , trebuiesti desfiintat daca minti .
  Asa sa te ajute Dumnezeu cat de cinstiti ai fost cu oamenii la OTV si cu cei pe care i-ai inselat , dar si cu fiscul, ai bani dat nu platesti , iar noi platim datoriile tale , Presedintele , da este nebun ca nu lasa verde sa te lege la mitngurile tale , cine esti sa te astepte la gura inchisorii poporul ? Dumnezeu . RASPUNDE IN SEARA ASTAZI DACA AI ONOARE , CRED CA PROCURORII PE CARE -I STIMEZ PENTRU MUNCA LOR SI DOSARELE PE CARE LE INTREUMEWNTEAZA PE SAPTAMINA SUNT PREA BLANZI PENTRU EXCROCI., MAI AFIRMI (SUNT POREA BOGAT PENTRU NIVELUL rOMANIEI ) CAND MAJORITATE CARE AM STUDIAT PE BANCILE LICEELOR SI FACUTATILOR AVEM UN SALARIU DE MIZERIE IAR TU MAIMUTOIULE TE LAUZI , nu ti-ai gasit nasul si manipulezi poporul te crezi despept , asa sa te ajute cel de sus . Mai vorbim.

 19. Nicu spune

  Sa va fie rusine pentru minciuna celor amarati ,pensioonari , daca esti bogat nu te mai lauda , trimite ajutoare ca Becali .

 20. Nicu spune

  Daca esti civilizat cinstit si te crezi nevinovat raspunde
  .

 21. elena spune

  A MUNCIT DE MIC SI A REUSIT SA AIBA TOT CE ARE DAR ASTA NUMAI PRIN MUNCA CINSTITA EU IL STIMEZ SI IL ADMIR FOARTE MULT.IMI PARE RAU DE TOT CE I SA INTAMPLT NU MERITA SA FIE TRATAT ASA.II DOREC BAFTA IN CONTINUARIE SI SA I SE INDEPLINEASCA TOATE DORINTELE .L-AM SUSTINUT SI AM SA IL SUSTIN MEREU CHIAR DACA SUNT DEPARTE DE CASA.

 22. elena spune

  As vrea sa mai adaug ca daca e bogat nu a bagat mana in sacul nimanui cum fac cei de la putere baga mana in buzunarele celor saraci si neajutorati si le ia si ultima speranta de viata.Asa ca nu aveti de ce sa il criticati pe el criticati pe cei care ne-au adus in starea in care ne aflam .sau pe ei nu aveti curajul sa ii criticati ca doar iati votat,sau ma insel?

 23. petru spune

  ce nevinovat pare? ce avere ? datorii enorme la stat. adunati profiturile firmekor si nu justifica averea, tilhar mic ce esti.

 24. Baba Cloanta spune

  Peste tot, in afara de tarile bananiere, in cazul neplatzii impozitelor se trece la executarea silita. Ma intreb de ce dureaza asa de mult in Romania fara sa se atinga cineva macar de un fir de par?
  Insa e mai usor sa jupoi populatia care si asa abia-si trage zilele, sa tai pensii, salarii, sa ridici impozitele etc. Dar asta numai pt cei care la casa nu-si pot permite sa spuna „Eu platesc numai valoarea Laptelui si a Painii fara TVA, caci de… nu am bani!”
  De ce sunt lasati acesti Moguli da faca activitate comerciala fara a plati impozite? Poate ne explica POC ah soorrry… vroiam sa scriu BOC.

 25. catalin spune

  IN NUMELE MEU SI AL CELOR CATEVA MILIOANE DE ROMANI EMIGRANTI, MULTUMESC DIN INIMA PARTIDULUI(F.S.N.) SI A CIRMACIULUI SAU LUMINAT ,ION ILIESCU,CARE NE-A CREAT TOATE „CONDITIILI” SA LASAM IN URMA , SI MAMA ,SI TATA SI SA NE LUAM LUMEA IN CAP. CEL PUTIN AICI,AFARA DIN TARA, NU NE SIMTIM ASA DE STRAINI CA IN ROMANIA PLINA DE ASTFEL DE PERSONAJE CA DIACONESCU CEL FARA DE PUNCT,VIRGULA,RUSINE ,MORALA.MARIN PREDA VORBEA IN UNUL DINTRE ROMANELE SALE DE „ERA TICALOSILOR” , ASTA E CE AVEM ACUM.

 26. mi-au suflat pensia !!! spune

  da, pentru toti mafiotii care au supt sangele poporului, s-au imbogatit peste noapte, sarlatanii, au prostit lumea simpla cu ELODIADELE, culmea nesimtirii, vrea sa fie presedinte, mare TUPEU !! In loc sa plateasca impozite acesti sarlatani, guvernantii se ating de pensiile celor care au muncit 40 de ani ! Mie nu-mi aproba dosarul de pensie, pentru o pensie de circa 500-600 de lei, se suspenda pesionarile anticipate. Ticalosule de Diaconecu, te mai dai si mare donator pentru sinistrati asa cum au facut toti cand au candidat la ciolan. RUSINEEEEEEE!!!!! Dec e nu platesti din banii care trebuia sa-ti platesti impozitele ??? de ce aduni donatii??

 27. alexandra spune

  Poate ca in ignoranta si cinismul sau, DD crede in metempsihoza si se considera avatarul lui Al Lapuneanul, caci cum altfel ne putem explica aparitiile otv-iste in care incrimineaza -pe buna dreptate- Presedine, Guvern, Parlament pentru saracirea tarii si starea de mizerie materiala si morala a populatiei ?
  Dar si DD,asemeni politicienilor, are acelasi tupeu jegos si manipuleaza-caci n-are scrupule-o masa amorfa ,vegetativa, de romani care ,in pragul disperarii, au vazut in el un soi de Mecena decis sa scape si sa scoata tara din jaful pradatorilor.Iata ca dupa 500ani LAPUSNEANUL SE INTOARCE IN A TREIA DOMNIE avand ca scop pedepsirea tradatorilor si ca moto:”Prosti, dar multi!”. Aceasta-i miza lui DD,uitand insa ca el insusi este un mare datornic la bugetul de stat(e un fel de-a spune”uitand”,caci sunt convinsa ca n-a uitat niciodata ,dar, daca se poate asa, de ce sa nu profite alaturi de toata sliota de snapani care umilesc o intreaga natiune pentru „pohta ce-au pohtit”) si dand cu noroi in ochii nosti ,ai celor care n-am stiut sa fentam bunul simt, morala si fiscul. Domnule DD, daca jurnalistul din tine doreste „luminarea” natiei romane , aceasta trebuie sa inceapa intai cu latura spirituala ,cu utilizarea corecta a limbii materne -e trist pentru un ziarist sa faca greseli gramaticale si lipsa de dictie – ce naiba , doar esti prezentator tv?! si apoi aspectele materiale. As vrea sa-mi raspunzi la urmatoarea intrebare: DE CE NU VREI SA STAI DE VORBA SI CU OAMENI PREGATITI ,ABSOLVENTI AI SCOLII NATIONALE DE STUDII POLITICE SI ADMINISTATIVE,AI FAC. DE COMUNICARE , SOCIOLOGIE? AI TEAMA FATA DE ASTFEL DE PERSOANE, TE POT UMILI PRIN LIMBAJUL UTILIZAT , CONCURENTA NU-TI POT FACE ,CACI DOAR E POSTUL TAU DE TELEVIZIUNE? Revin si invoc inca o data bunul simt ,pe care nu-l ai: daca nu vrei sa stai de vorba decat cu o anumitA CATEGORIE OCIALA , NU-I MAI MINTII PE OAMENI SI NU-I MAI FACE SA-SI PIARDA TIMPUL -NOPTILE- PE LA SEDIUL OTV! Ar fi fost prea frumos sa fie real tot ce se spunea despre un tanar sarac ,modest ,taran venit in Bucuresti sa tudieze si, mai mult ,sa faca dreptate.Sau drumul dintre Caracal si Buc ai crezut ca este cel dintre Atena si Megara,iar tu un Procust al carui pat e prea mare pentru dimensiunea stapanului si prea mic pentru bogatia pe care o ai? Tu insuti ai spus ca esti prea bogat pentru Romania, dar de ce esti aici ? inca se mai poate fura? ce si de unde ? ma asocieez si eu ,dar nu pentru a-mi cumpara lux, ci pentru a supravietui. Acum am inteles ca in tara asta nu-i nevoie de stiinta de carte ,nici de exprimare corecta ,nici de morala, tot ce trebuie sa faci E SA FII SMECHER, SI CE DACA ESTI ANALFABETSAU SEMI?! DACA STII SA-NUMERI BANII ,E BINE. ACUM SE VEDE TOTUL CA-NTR-O OGLINDA ,DAR NU CEA L CARE ESTI ACTIONAR! ORICUM,DESI MI-AM PIERDUT TIMPUL INVESTINDU-TE CU INCREDERE SI ASTEPTAND SA VORBIM, INCA MAI SPER CA ITI VEI FACE TIMP PT A MA CONTACTA, NU IN CALITATE DE ASOCIAT LA NU STIU CE ALTA FIRMA ,CI IN CEA MAI ONORABILA CALITATE: ACEEA DE CETATEAN AL RO SI UE. MI-AS PUNE LA BATAIE CAPACITATEA INTELECTUALA SI EXPERIENTA ,DAR CU UN SG SCOP: SA SCOATEM TARA DIN MIZERIE. NU MA DERANJEAZA OPULENTA IN CARE TRAIESTI ,CI FAPTUL CA NU-TI ACHITI DARILE CATRE STAT SI CA ,IN AFARA DE TEORIE , NU FACI NIMIC PT CONATIONALI. DE CE NU INVERCI SA AJUTI CU LOCURI DE MUNCA ,CU BURSE ,TINERI CAPABILI? DE CE NU TE INCONJORI DE ASTFEL DE TINERI? DE CE AI IN PREAJMA TOT FELUL DE LICHELE? S-AU TERMINAT OAMENII CORECTI ,CINSTITI ,DESTEPTI DIN TARA ASTA? n-au plecat toti in peninsula Iberica, acolo sunt bogatii si pitipoancele( e drept, au locuri de munca de „lux”)fara carte!

 28. Gianny spune

  Intr-o tara unde statul nu ofera nimic, ce sa faci? sa mori de foame? unde sa muncesti, pe ce salariu ….. lista este lunga si o traim cu totii.
  Sa fure, sa faca bani, sunt multi pe care noi i-am alea si au mliarde de euro in conturi in strainatate, sa ne facem griji ca fura diaconescu, nu el cere din banii furati de altii …..

 29. PASCUT spune

  EU NU POT SA INTELEG CUM ANFUL-ADMINISTRATIA FINATELOR PUBLICE NU INCASEAZA DATORIILE ACESTOR FIRME , DEOARECE LA FIRMA NOASTRA ZILNIC A TRIMIS : SOMATII DE PLATA , TITLURI EXECUTORII SI CHIAR EXECUTARE SILITA PENTRU O INTARZIERE DE 5(CINCI) ZILE ADICA DIN DATA DE 25 A LUNII TERMENUL DE PLATA PANA LA 30 A LUNII; PANA NU NE-A INCASAT ULTIMUL BANUT CU MAJORARI SI DOBANZI MARI NU S-A LASAT.(SISTEMUL NE-A INVINS SI NE-A LASAT FARA FONDURI ;DIN CAUZA LIPSEI DE FOND AM INTRAT IN INSOVENTA SI AU RAMAS PE DRUMURI 18 ANGAJATI CARE AU DE INTRETINUT SI FAMILII,AU FOST PLATITI LA ZI CU SALARII NORMALE -MEDII , TICHETE DE MASA ,TOATE TAXELE PLATITE LA ZI.)

  MARE RUSINE PENTRU CEI CARE TREC CU VEDEREA ASEMENEA DATORII!!!!!!!!
  ASA INTELEGE STATUL ROMAN SA AJUTE FIRMELE NOPRMELE SI CARE AU DUS VENIT LA BUGETUL STATULUI.

  NU POT SA INTELEG DELOC . CU CAT CITESC MAI MULT, CU CAT SUNT MAI MULT INFORMATA CU ATAT AM CONSTATAT CA ESTE MAI RAU.

  MAI LINISTITI SUNT ANALFABETII CA ACEIA NE CONDUC.
  ASCULTATI-L CUM VORBESTE ACEST OM.

  DE FAPT DIN TOTDEAUNA AVEREA NU S-A ADUNAT PRIN MUNCA CINSTITA CI PRIN TRECEREA PESTE CADAVRE.RUSINEE!!!

 30. liviu spune

  Trebuie urmarita intotdeauna fenomenul cauza-efect.
  -CAUZA este ca in Romania parlamentarii nu au nici un interes sa faca legile cum ar trebui,intotdeauna ei isi lase supape de siguranta pt. afacerile lor necurate.Afaceri necurate inseamna afaceri de secatuire a resurselor tarii,fara nici o remuscare.Dumnezeul acestor categorii de oameni sunt numai banii.Cata vreme legea e imperfecta,ambigua,tot timpul avocatii bine platiti ii vor scoate pe smecheri(excroci) basma curata.
  -EFECTUL sunt multe afaceri gen Diaconescu,care sunt putrezi de bogati dar sunt plini de datorii fata de tara.Datorii care bineinteles nu vor fi platite in veci si in pururi.
  Emigrati in SUA si incercati sa faceti aceleasi inginerii financiare…va garantez ca veti PUTREZI in puscarie.Pt. ca acolo legea nu da sansa excrocilor de a se imbogati pe plan personal si de a da teapa la stat vizavi de bugetul statului,sanatate samd.
  De fiecare data cand aud astfel de porcarii,imi aduc aminte ca tot efortul din decembrie ’89 a fost de prisos…am stat atunci cu arma in mana si am inca amintiri vii.
  Sunt excroci la conducere ce sug zilnic din seva poporului roman,ne complacem in mizeria asta iar viitorul pare sa fie din ce in ce mai gri.

 31. DIA spune

  Este foarte mult PUTRED in afacerile lui dandiaconescu.

  Un sarlatan mai MARE nu exista, in lumea buna era de mult la zid si pusa sub sechestru averea sa ilicita.

  In afacerile sale si tot ce intreprinde se poate gasi :

  – EVAZIUNE FISCALA
  – SANTAJ
  – IMIXIUNE POLITICA
  – BANDITISM
  – MINCIUNA si DEZINFORMARE
  – INCITARE la REVOLTA
  – ATAC LA SUVERINITATEA NATIONALA
  – CRIMA ORGANIZATA

  Un asemenea individ trebuie consultat medical si daca este patologic normal imediat izolat !!!

 32. PODISOR HORINA spune

  dlui Dan Diaconescu nu i-a blocat conturile in banca asa cum am patit toti sau firmele dumnealui si-a luat caseta de valori Daca sant datorii asa de mari cum si-a luat dividendele de si-a acumulat asa o avere
  regimul Dej nu ne lasa nici grau de coliva nu mai vorbim de bani in buzunar Ceausescu nu ne-a dat drepturi ca eram dusmani ai poporului.Generatiei mele i-a luat si dreptul la invatatura .Cu foarte multa truda si lupta am ajuns medic stomatolog .Probabilk ca nu se vrea sa se stie ca stomatologii au fost primii bugetari dati afara de regimul Iliescu . Nici un ziar nu ne-a amintit dar sa ne mai si apere ; ne-a prins criza economica in plina activitate Santem pensionari si trebuie sa ne pastram societatile caci inchiderea unui Srl este foarte costisitoare si nu o pot inchide cu datorii.Eu nu stiu daca mai traiesc in Romaina condusa de DDD dar daca tot este asa de sigur ca va fi presedinte sa-mi dea acum 10000 euro din cei 20000 promisi ca sa mor fara datorii fata de statul condus de dansul

 33. explorer spune

  Sincer daca DD ar putea sa ne spuna si noua cum a facut averea ar fi super ,poate invatam sa facem si noi bani nu de alta dar natiunea romana are nevoie de ex bune 🙂
  Daca nu atunci ce ziceti de confiscarea ei …si a averilor care s-au facut ilicit in Romania.

 34. Mafia spune

  DECI:La noi se stie ce face fiecare,si pe unde chefuieste seara,cati bani a mai facut,ce averi au,dar culmea ca nu suntem (noi poporu)in stare de nimic!Stam la mana lor sa faca ce vrea cu noi,uitati-va in orice firma,nimeni nu ii in stare sa spuna nimic,ca ii frica ca il da afara,pai daca ne lasam asa,asta avem,iar daca stie cineva ca poate mai mult,haide-ti sa facem ceva,altfel copii nostrii……pacat de ei

 35. Emilian spune

  Costele….Fiscu nu are ce sa faca daca ai deja niste bani shi contabili „””””DESCURCARET””””indiferent daca castiga 10 mil $ pe an el tot gaura apare in acte ….asa ca …..FACETIVA CONTABILI „””””DESCURCARETI….NEAPARAT””””

 36. cristi spune

  Pentru toti care al criticati va este ciuda cai merege bine si e foarte destept asa ca mai bine lati sustine ca so duceti si voi mai bine

 37. woody10 spune

  multa hotie si prostie mai exista intara asta
  oare cit vom mai suporta?

 38. geo spune

  Voi si „ei” va mirati de averea lui DD. Dar voi uitati ca este totusi patron de tv. De averea omologilor lui , Vantu sau Felix sau ceilalti…ati auzit ceva? Au suflat ei vre-o vorba ? scrie presa vre-un cuvintel ? Cu aia trebuie sa-l comparati pe DD , desteptilor !
  Faptul ca nu plateste darile la stat, din partea mea, foarte bine face. Si nimeni in tara asta n-ar mai trebui sa plateasca deoarece tot in buzunharul guvernantilor se duc banii, iar prostimea este bagata in somaj, si li se opresc din salariile si pensiile de mizerie.
  Exista o grija acum. sa controleze averea lui DD. Dar averile cator parlamentari si guvernanti , de 20 de ani, a fost luata la puricat. Sa vedem si noi cu ce averi au intrat in politica si cat au acum…

 39. jetli spune

  Asa,si????!

 40. ionut spune

  cum e posibil asa ceva eu daca am 1000 RON imi blocheaza conturile imediat si ma trezesc cu finantele pe cap iar altii fac datorii de milioane si ne rad in nas
  dan diaconescu un sarlatan care se da de partea saracilor dar de fapt este un vulpoi !!

 41. dgeorge76 spune

  Dar cine oare l-a imbogatit pe Diaconescu? Nu cumva SMS-urile celor care privesc la OTV?

 42. PeCeResoare spune

  In Romanica s’ar impune ca pe langa politicienii parlamentari si functionarii pubici sa-si declare averile si liderii sindicali + ziaristii ! inclusiv cash pesinul de prin conturi. Pentru ca daca analizezi pe bune averea lui DDD atunci exista o singura concluzie – ii trebuie mult numerar sa-si sustina (intretina, asigure paza, reparatii si revizii curente, carburanti,impozite, asigurari etc.) arsenalul auto-avio-imobiliar. De unde provin banii? pt. ca veniturile sale personale declarate sunt modice in comparatie cu asigurarea casco anuala pt un Rolce Royce! iar prezenta sirianului Al Attar Khaldoun ca asociat cu DDD in OTV si Oglinda Press poate spune multe. astept parchetu’ …

 43. PeCeResoare spune

  Al Attar Khaldoun este asociat cu Tamim Sahib si amandoi sunt membrii ai AOASR Asociatia Oamenilor de Afaceri Sirieni din Romania unde vice presedinte (ca si ATTAR KHALDOUN) este nimeni altul decat Mohamad Yassin – legatura primejdoioasa cu Omar Haisam.

 44. Piscopescu spune

  Partidul Poporului este asigurat.Cand v-a castiga alegerile,tot ce promite va achita din sumele acumulate ca datorii la stat.Simplu,nu?

 45. andrei spune

  Salutare lumee!! trimiteti SMS:)) 3,69/sms…..asa i-si mai cumpara 5 rollsuri:)). Iar de datoriile omului nu avem noi treaba cu ele. hai succes si o seara placuta in continuare!!!

 46. Corsin spune

  Amintiti-va de anii cand la OTV veneau tot felul de amarati condamnati, diverse cazuri mondene tip care faceau audienta pentru publicitate (ce contracte de publicitate or fi fost reale si cate pe sub lasa) Acest pitigoi tiganesc lua spaga 3000 $ pentru ca sa te lase 1/2 ora sa spui cat te nedreptatesc autoritatile. Deci totul a inceut cu spgi intre 2000 si 10000 $. Dupa aceea banul la ban trage.

  Facesi sociocoteala ca in 360 de zile pe an DD lua pe putin 3000 $ pe cap de ajuns pe sticla OTV. Erau 2 pe seara asta indeamna pentru i an 6000 x 360 2 160 000 de parai in 10 ani se aduna 21 600 000 adaugati publicitatea pe mana sau sub mana si ajungati usor la cei 33 000 000 € cu care se lauda azi !
  Pai voi i-ati imbogatit mai baieti cu aaudiaenta. V-a trss-o ? Eu zic ca pana la os.
  Ramane acum sa vedem cine i-o trage lui ca de, balta e plina de crocodili !

 47. nea fane spune

  pt.,,comentatorul” NICOLAE.ce fel de maistru ai fost 40 ani,ca eu am fost MUNCITOR STRUNGAR 35 ani si am pensie 1300 lei???

 48. FGH spune

  BA OAMENI BUNI …PE PE CINE VOTAM PRESEDINTE ROMANIEI CA EU CHIAR NU STIU ,SI NU AM INCREDERE IN NIMENI ?

 49. prtz spune

  Lapusneanu : prosti dar … multi
  Astazi: multi dar … si prosti
  La olteni(vezi diaconescu) este o vorba: cine-i prost sa moara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata