AFM a distribuit primele 2.000 de vouchere suplimentare din Programul Rabla

17

Peste 2.000 de vouchere suplimentare în Programul „Rabla” pentru autovehicule au fost distribuite miercuri (7 aprilie 2010) de Administraţia Fondului pentru Mediu primilor 25 de colectori din reţeaua REMAT, a anunţat AFM.

Distribuirea restului de tichete valorice până la 50.000 va continua în perioada următoare, până la data de 16 aprilie, după un program stabilit de AFM. Primele pe lista celor care au intrat în posesia voucherelor au fost 25 de societăţi din patru judeţe: Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ.
Ordinea programărilor continuă joi cu alte 25 de firme REMAT din Bacău, Brăila, Bucureşti şi Buzău, în timp ce vineri, între orele 9.00 – 13.00, sunt aşteptaţi la sediul AFM din Capitală reprezentanţi din şapte judeţe ale ţării: Argeş, Arad, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Călăraşi.

Conform calendarului impus de Fondul pentru Mediu, săptămâna viitoare sunt aşteptaţi la Bucureşti reprezentanţii ultimelor 119 de societăţi admise în Programul ‘Rabla’. Astfel, luni, 12 aprilie, vor veni cei din Caraş Severin, Cluj şi Constanţa, iar pe 13 aprilie reprezentanţii din judeţele Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi şi Giurgiu.
Miercuri, 14 aprilie, AFM va repartiza tichete reprezentanţilor REMAT din Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş şi Mehedinţi, în timp ce o zi mai târziu sunt aşteptaţi cei din Mureş, Olt, Prahova, Sălaj şi Satu Mare.

Potrivit AFM, vineri, 16 aprilie, în ultima zi rezervată emiterii primei tranşe din totalul celor 50.000 de tichete suplimentare, sunt programate REMAT-urile din Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.
În primă fază, vor fi împărţite cel mult o sută de vouchere fiecărei societăţi colectoare, ulterior acestea putând fi suplimentate, însă numai după epuizarea a 80 la sută din numărul total.

AFM menţionează că acei colectori care nu se prezintă pentru a ridica tichetele valorice conform acestor programări vor putea fi reprogramaţi începând cu data de 19 aprilie. Numărul tichetelor s-a repartizat pe judeţe în funcţie de numărul populaţiei.
Programul ”Rabla” pentru autovehicule a demarat anul acesta pe 18 februarie, cu două zile înainte de termenul stabilit, dar cu o lună şi jumătate mai târziu decât data anunţată iniţial de Guvern.

În acest an, din Fondul pentru Mediu au fost alocate mai întâi 228 de milioane de lei, iar ţinta stabilită de AFM este aceea de a casa 60.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani. Odată cu suplimentarea de 50.000 de tichete valorice, suma a crescut cu 190 de milioane de lei. În opinia ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, în acest an se estimează casarea a 100.000 de auto vehicule prin Programul „Rabla”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata