ANI a constatat o avere nejustificată de peste 37.000 de euro a procurorului Maximilian Bălăşescu

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența unei diferențe nejustificate de aproape 167.000 lei (aproximativ 37.500 euro), între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de către Maximilian Bălășescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov în perioada 2000 – 2008.

„Având în vedere cele de mai sus, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Maximilian Ion Bălășescu, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”, informează un comunicat al ANI remis luni.

Maximilian Bălășescu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Potrivit ANI, persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

În iunie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită a fostului procuror Maximilian Bălășescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, menținând decizia Curții de Apel București din 19 iunie 2012.

În același dosar, au fost condamnați și complicii procurorului, Cristian Marian Ene și Marian Simirianu, care au primit câte patru ani de închisoare cu executare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata