ANI verifică averile angajaţilor de la CNADNR

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a demarat procedura verificării declaraţiilor de avere şi interese depuse de angajaţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), inclusiv în cazul directorului general, Dorina Tiron.

ANI s-a autosesizat, marţi, în acest caz, după ce Jurnalul naţional a publicat un articol în care arată faptul că declaraţiile de avere şi interese depuse de angajaţii CNADNR sunt incomplete, nedatate, iar altele sunt neactualizate din 2007. Potrivit articolului de presă, unii dintre angajaţi companiei se afişează în public cu bijuterii de zeci de mii de euro, pe care au uitat să le treacă în declaraţia de avere.

Un astfel de caz este cel al directorului general al CNADNR, Dorina Tiron, supranumită de ziarişti „doamna de fier a infrastructurii româneşti”. Ziariştii menţionează şi alţi angajaţi de la CNADNR care nu şi-au trecut toate bunurile deţinute în declaraţiile de avere şi interese:

Florin Dascălu, director în cadrul instituţiei, Adrian Ionescu, director Proiecte Autostrăzi, Savu Ştefan, director Achiziţii Publice, Cristina Amărăzean, şef Serviciu planificare şi strategie, Andrei Cristian, director Direcţia de Siguranţa Circulaţiei, Ovidiu Bărbier Ovidiu, director coordonator Variante Ocolitoare în cadrul companiei, Nicolae Adrian Blaţ, şef serviciu în CNADNR, Florin Buzatu, şef serviciu, Nely Silvia Ciobanovschi, Ion Cupanache, Ioan Diaconescu, Petre Dumitru, Mihaela Mocanu şi Ecaterina Munteanu, ultimii şase fiind directori în cadrul companiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata