Apariţia tehnologiei 4G, cel mai probabil din anul 2014

Tehnologia 4G are ca orizont de lansare anul 2013, chiar 2014, la ora actuală efectuându-se foarte multe teste pe acest segment, a declarat miercuri (28 aprilie 2010) într-o conferinţă de presă, Liliana Solomon, CEO Vodafone România.

‘La ora actuală se fac multe teste în privinţa 4G. Îmi este foarte greu să previzionez când va apărea noua tehnologie. Din punctul de vedere al Vodafone, spun că vom lansa 4G numai după ce această tehnologie va fi una matură. Orizontul de lansare este undeva prin 2013, 2014!’, a explicat Solomon.
În ceea ce priveşte serviciul Vodafone 360 care funcţionează în multe ţări dezvoltate din Europa, şefa Vodafone România a menţionat că acesta nu a fost inclus în pachetul local de servicii al companiei din cauza costurilor mari ale terminalelor.

‘Nu am adus în România Vodafone 360 deoarece terminalele sunt destul de scumpe. Deocamdată, ele funcţionează în Europa. În cazul României, am optat pentru soluţia Webdesk 200, care ni s-a părut mai accesibilă’, a menţionat Liliana Solomon.
Serviciul Vodafone 360 permite sincronizarea telefonului cu PC-ul şi oferă acces la Facebook, Windows Live Messenger şi Google Talk, Twitter, StudiVZ şi Hyves.

Vodafone a devenit, miercuri, primul operator mobil din România şi din Europa care a dezvoltat o reţea 3G în frecvenţă UMTS 900 MHz, prin care 90 la sută din populaţie poate avea acces la Internet de mare viteză în 16 noi oraşe şi zone turistice importante, însă izolate din punct de vedere al semnalului până la acest moment.
Pe lista atracţiilor turistice unde internetul mobil poate ajunge la viteze de până la 7,2 Mbps se găsesc:

Bâlea Lac, 2 Mai, Păltiniş, Vatra Dornei, Sulina, Mănăstirea Agapia, Vama Veche, Transfăgărăşan, Cheile Bicazului, Barajul Vidraru, Parâng (pârtia de schi), Salina Praid, Vârful Semenic, Sfântu Gheorghe şi Vârful Rarău.
În plus, operatorul de telefonie mobilă a lansat Cartela Internet Vodafone, care se adresează utilizatorilor ocazionali ai serviciilor de Internet mobil, şi oferă acestora acces instant la Internet de pe laptop sau PC, cu ajutorul unui modem USB, la viteze de până la 21,6 Mbps, pe bază de cartelă reîncărcabilă.

Noua cartelă este disponibilă în două variante: pachetele cu cartelă reîncărcabilă şi pachetele cu cartelă reîncărcabilă plus modem USB, acesta din urmă putând fi achiziţionat la preţul de 139,99 lei (TVA inclusă).
Reprezentanţii Vodafone România au anunţat că acei clienţi care nu deţin modem-uri compatibile cu noile servicii 3G în frecvenţa UMTS 900 MHz, dar care doresc să acceseze o astfel de reţea au posibilitatea să le înlocuiască gratuit, prin reînnoirea contractului deţinut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata