APIA: 31.000 de fermieri au completat online declaraţia pentru a primi plăţi pe suprafaţă

Peste 31.000 de fermieri au accesat aplicaţia IPA Online şi au completat electronic declaraţia de suprafaţă, în vederea depunerii cererii de plată pentru schemele/măsurile de sprijin SAPS 2010, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

În intervalul 13 ianuarie – 23 februarie, 31.000 de fermieri au completat electronic această declaraţie, pentru o suprafaţă totală de aproape 600.000 de hectare. Potrivit monitorizării APIA, cele mai multe accesări IPA Online au fost realizate de fermierii din judeţele Sibiu (6.098 fermieri), Sălaj (3.145 fermieri) şi Hunedoara (2.553 fermieri).

În funcţie de mărimea exploataţiei, cele mai mari suprafeţe au fost digitizate în judeţele Sibiu (55.075 hectare), Călăraşi (54.490 hectare) şi Caraş-Severin (49.732 hectare).
Prin intermediul aplicaţiei IPA Online, accesibilă la adresa , fermierii pot realiza online operaţiunile de identificare şi digitizare a parcelelor agricole, stabilindu-şi astfel declaraţia de suprafaţă.

APIA a dezvoltat aplicaţia IPA Online pentru a veni în sprijinul fermierilor, astfel încât să fie evitate erorile identificate în campaniile SAPS precedente, în ceea ce priveşte completarea cererii de plată. Utilizarea acestei aplicaţii nu este obligatorie şi nici nu condiţionează acordarea sprijinului pe suprafaţă, precizează APIA.

Orice fermier poate accesa IPA online, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole de acces furnizate de APIA personal fiecărui fermier şi sub semnătura acestuia. Dacă solicitantul nu are acces la internet, poate utiliza aplicaţia la centrele APIA, unde angajaţii au fost instruiţi pentru a oferi asistenţă fermierilor, la sediul Primăriei etc.
Fiecare fermier care şi-a completat declaraţia de suprafaţă prin intermediul IPA Online trebuie să depună la Centrele APIA şi o cerere de plată, începând cu data de 1 martie 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata