Audierile în dosarul Rompetrol, amânate pentru 23 iunie

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat pentru 23 iunie, audierea lui Sorin Roşca Stănescu, Irina Popovici, Sorin Pantiş şi a lui Claudiu Simulescu, inculpaţi în dosarul Rompetrol, deoarece în complet a intrat un alt judecător decât cel care judeca de regula acest proces.

Tribunalul Bucureşti i-a audiat pe 28 aprilie pe Alexandru Bucşă şi Petrică Grama în dosarul Rompetrol, aceştia fiind primii inculpaţi care au dat declaraţii în faţa instanţei după aproape trei ani şi jumătate de amânări repetate.

La 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Împreună cu Patriciu au fost trimişi în judecată Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.

O parte a dosarului se referă la modul în care Rompetrol a preluat o creanţă de 85 milioane de dolari, procurorii susţinând că aceasta trebuia încasată de statul românat Gabriel Oprea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata