Augustin Hagiu: Transportatorii au obţinut ce au dorit

Angajamentul semnat între reprezentanţii transportatorilor şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, va schimba radical, în bine, transportul comercial efectuat de companiile româneşti, a declarat preşedintele FORT, Augustin Hagiu.

,,Una din modificările esenţiale aduse legislaţiei actuale este aceea că, de la apariţia modificării OG 43, în forma discutata la întâlnirea de ieri (n.r. joi), toate drumurile naţionale europene ce fac parte din reţeaua TEN secundară vor putea fi tranzitate cu o greutate totala maximă autorizată de 40 tone, respectiv o greutate pe axa de 11,5 tone’ a afirmat Hagiu.

Transportatorii au mai obţinut introducerea rovignetei cu valabilitate de 3 luni şi eliminarea autorizaţiilor speciale de transport, cu excepţia bunurilor indivizibile. Totodată, prin acest protocol s-a convenit ca imediat transportatorii de persoane să primească banii aferenţi deconturilor pentru transportul persoanelor defavorizate.

De asemenea, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii s-a angajat să înceapă negocierile cu Ministerul Finanţelor, pentru a stabili posibilitatea de compensare a datoriilor pe care, la rândul lor, operatorii de transport le înregistrează faţă de bugetul de stat, cu sumele pe care le au de încasat.
,,MTI s-a declarat împotriva măsurile de impunere a unor taxe de tranzitare a oraşelor sau a unor taxe de utilizare a drumurilor judeţene şi s-a angajat să negocieze cu autorităţile locale pentryu eliminarea lor’, a subliniat Augustin Hagiu.

O parte din revendicări, ce ţin de aspecte operaţionale, s-a convenit a fi rezolvate în forma propusă de patronate, odată cu apariţia noii legi a transporturilor.
Referindu-se la participarea transportatorilor la turismul electoral, preşedintele FORT a precizat că ,,firmele de transport au efectuat, diferite transporturi de persoane în baza unor contracte legale’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata