Beneficiile acordării voucherelor de vacanţă

Foto: upromania.ro

O campanie de informare prin intermediul căreia încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanţă salariaţilor, este demarată de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

„Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin Direcţia Generală Turism, încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanţă. Voucherele de vacanţă, acordate atât personalului din sectorul public, cât şi celui din sectorul privat pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern, au produs un impact pozitiv din punct de vedere economic şi social”, se arată în comunicat.

În sectorul privat, acestea pot fi acordate tuturor angajaţilor care au un contract individual de muncă, iar valoarea maximă poate ajunge la 13.380 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute, garantate pe ţară.  Aceste vouchere de vacanţă sunt soluţia optimă pentru a susţine refacerea capacităţii de muncă a întregii echipe, potrivit ministerului.

Astfel, voucherele de vacanţă primite de salariaţi pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi incluse şi alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear.

Dar, printre avantajele angajatorilor, care acordă vouchere de vacanţă se numără 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.380 Lei/angajat/an fiscal şi scutirea de contribuţia asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. Voucherele de vacanţă sunt, de asemenea, scutite de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajat.

Iar emiterea voucherelor de vacanţă poate fi făcută doar de către entităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice. Pentru anul în curs, acestea vor fi acordate exclusiv pe suport electronic.

De asemenea, în vederea digitalizării sunt disponibile aplicaţii mobile gratuite pentru utilizatori, cât şi platforme online de comandă pentru angajatori, prin care se asigură accesul rapid la informaţii sau se pot plasa comenzi rapide şi se pot vizualiza statistici, rapoarte, istoric de operaţiuni şi tranzacţii.

Insa, valabilitatea voucherelor de vacanţă emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, a fost prelungită prin OUG nr. 35/2020 până pe data de 31 mai 2021, măsură care a venit în sprijinul industriei ospitalităţii, cât şi a turiştilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata