Boc: Măsura de neimpozitare a profitului reinvestit va fi introdusă în pachetul de legi anti-criză

Masura de neimpozitare a profitului reinvestit va fi introdusa in pachetul de legi care cuprinde restructurarea agentiilor, alaturi de mentinerea cotei unice de impozitare, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

“Fara economie nu putem face nimic. Fara sa sustinem mediul de afaceri, fara sa sprijinim activitatea economica nu vom avea resurse financiare.

De aceea, in pachetul de legi asupra caruia ne vom angaja raspunderea la inceputul lui septembrie vom include angajarea raspunderii asupra masurii neimpozitarii profitului reinvestit.

Este extrem de important sa aratam si sa dam mediului de afaceri un instrument prin care sa poata rezista in aceasta perioada dificila de criza.

Aceasta masura a neimpozitarii profitului reinvestit va fi inclusa in proiectul de lege ce vizeaza restructurarea agentiilor, rationalizarea cheltuielilor publice si sutinerea mediului economic, pentru a da inca un instrument, pe lânga cele pe care le avem: mentinerea cotei unice, nemajorarea TVA, ajutoare pentru IMM-uri din partea statului, absorbtia fondurilor europene”, a explicat Boc.

Primul ministru a reiterat afirmatia, potrivit careia incepând cu al patrulea trimestru se va opri scaderea economica si ca, incepând cu ianuarie 2010, “putem spera la o crestere economica”.

“În România, comparatiile intre trimestre ne arata o incetinire a acestei caderi economice. Si datele de la Ministerul Economiei, de la ministerul Finantelor ne arata asta, in concordanta cu ce se intâmpla in lume, ca noi nu suntem o oaza in desert.

Tot ce se intâmpla in România depinde de ce se intâmpla pe piete externe.

Odata si cu corelarea cu pietele externe, cu dezghetarea creditarii, dobânzile incep sa scada, iar oamenii de afaceri isi pot lua credite la o dobânda mult mai buna decât cea de pe piata”, a mai spus seful Executivului.

El a semnalat ca România are una dintre cele mai scazute rate ale somajului din Uniunea Europeana – 6,3% (572.000 someri) si este posibil sa creasca usor in lunile urmatoare, dar nu va ajunge la nivelul de 10%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata