Borbely cere posesorilor de vouchere în programul „Rabla” să le valorifice până nu e prea târziu

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat vineri, 4 iunie, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că programul „Rabla” a ajuns la 160.000 de bonuri valorice distribuite, dintre care 70.000 au fost predate deja dealerilor auto şi le-a sugerat posesorilor acestor bonuri să le valorifice.

„Este o piaţă a voucherelor şi unii cred că o să primească o sumă mai mare, dar vreau să le transmit mesajul că n-o să primească, pentru că, programul apropiindu-se de sfârşit, voucherele trebuie valorificate, deci preţul lor pe piaţă va scădea.

Am un sfat: cât mai repede să valorifice aceste vouchere, pentru că la sfârşitul lunii noiembrie se termină programul şi ele îşi pierd valabilitatea. Sunt convins că toţi vor valorifica voucherele până în noiembrie, e interesul lor şi va însemna în jur de 60.000 de maşini noi cumpărate numai prin acest program’, a arătat ministrul.

Borbely a precizat că deja s-au cheltuit pentru acest program 600 de milioane de lei din bugetul Fondului de Mediu.

„Deja au fost cumpărate 22.000 de maşini noi, ceea ce înseamnă circa 70.000 de vouchere predate la dealeri şi la cei care produc maşini noi. Suplimentăm săptămâna viitoare cu 30.000, deci vom avea 190.000 de vouchere şi se pare că anul acesta vom ajunge la 200.000.

În aceste trei luni au fost predate mai multe rable decât în patru ani, în perioada 2006-2010. Deci este un program de succes’, a susţinut Laszlo Borbely.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata