Bugetarii resping articolul de Lege privind diminuarea cheltuielilor de personal cu 15,5%

Alianta Sindicatelor Bugetarilor respinge art. 10 din Legea 329/2009 privind reducerea cheltuielilor de personal cu 15,5% pe lunile noiembrie si decembrie si cere Guvernului sa faca publice costurile cu campania electorala si sa diminueze cu 15,5% pe luna costurile pentru turul intâi si turul 2.

Alianta Bugetarilor a hotarât joi (12 noiembrie 2009) sa solicite angajatorilor sa-si asume raspunderea asupra efectelor care pot rezulta ca urmare a diminuarii active a personalului. Totodata, Alianta Bugetarilor solicita tuturor membrilor de sindicat sa nu semneze acorduri individuale cu administratiile pentru aplicarea art. 10 din Legea 329/2009.

Sindicatele din sanatate atrag atentia conducerii spitalelor si Ministerului Sanatatii ca deja in sistem exista 26.000 de posturi vacante, iar reducere programului de lucru sau trimiterea in concediu fortat a angajatilor va avea repercursiuni aspra calitatii actului medical.

La rândul lor, sindicalistii din invatamânt iau in calcul sa participe la ore, dar sa nu tina orele si sa nu desfasoare activitate didactica pentru respectare angajatii vor sesiza organismele internationale asupra incalcarii drepturilor prin acest act normtiv si vor solicita organismelor Consiliului Europei monitorizare României vis-a-vis de aplicarea masurilor anticriza.

Cele 12 federatii sindicate membre ale Aliantei Bugetarilor iau in calcul organizarea unui amplu mitig de protest al tacerii in perioda imediat urmatoarea pâna la turul unu de alegeri prezidentiale.

Citește și
2 Comentarii
  1. MOLNAR spune

    Ce pacat ca noi pensionari nu avem nici voce, nici putere, nici sindicat, suntem sortiti uitari, batjocuri, minciuni,si pentru o viata de mizerie,a frustrari, dupa 40 ani de munca neintrerupta, si sambata pana in 1990.

  2. Ionescu spune

    Nu mai scanci atata mai Molnar, ca voi va luati, de bine de rau,
    pensiile chiar si pe criza, pe cand noi suntem fosti angajati
    la societatile private si nici macar greva nu putem face.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata