Cartel Alfa începe o acţiune de pichetare a sediului MFP

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” reaminteşte că, începând de luni (25 ianuarie 2010), va picheta zilnic, sediul central al Ministerului de Finanţe din Bucureşti, timp de 5 zile.

Potrivit unui comunicat al CNS Cartel Alfa remis duminică, manifestările se vor desfăşura în perioada 25 – 29 ianuarie, între orele 10.00 – 12.00. La acţiunea de pichetare vor participa membri ai federaţiilor afiliate CNS Cartel Alfa din domenii precum: servicii publice, metalurgie, siderurgie, transporturi, construcţii de maşini, minerit, industrie uşoară, chimie.

Cartel Alfa reiterează faptul că a solicitat primului ministru şi Guvernului identificarea metodelor de aplicare, în regim de urgenţă, a solicitării comune sindicate/patronate de prelungire, prin act guvernamental, a măsurilor prevăzute în articolul 2 al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială aprobată cu modificări şi completări prin Legea 268/2009.

„Solicităm, în mod explicit, ca toate dispoziţiile legale incluse în actele mai sus menţionate referitoare la acordarea şomajului tehnic să fie aplicate pe parcursul întregului an 2010, în condiţiile în care, pe fondul agravării deteriorării situaţiei economice în această perioadă, măsurile de protecţie socială trebuie să devină prioritare pentru a atenua efectele crizei economice care îşi fac deja acut simţită prezenţa în rândurile salariaţilor din întreaga ţară”, se menţionează în comunicat.
Cartel Alfa atrage atenţia că, în cazul în care Ministerul de Finanţe şi Guvernul nu rezolvă revendicările, pichetarea se poate prelungi pe o perioadă nedeterminată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata