Câştigurile clientelei politice: 2 miliarde ROL peste salariu

– Un secretar de stat din parohia lui Adriean Videanu câştigă, peste salariu, 2 miliarde ROL pe an, informează Cotidianul.

– Constantin Claudiu Stafie este vicepreşedintele filialei PDL Neamţ, ceea ce l-a propulsat în funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei. Aici, în afară de salariul de demnitar, mai încasează 3.000 RON pe lună, în calitate de membru în CA al GDF Suez Energy România, 13.139 RON pe lună în calitate de vicepreşedinte EximBank şi încă nişte mizilicuri de câte 47 RON pe lună de la alte consilii de administraţie – Oil Terminal Constanţa, Oltchim Râmnicu Vâlcea, IAR Braşov şi CN Romarm.

.

În total un venit colateral de 16.327 RON pe lună, sau 195.924 RON pe an (aproape două miliarde ROL pe an), sau 46.871 de euro pe an.

Un alt secretar de stat din acelaşi minister, Tudor Şerban – şeful Departamentului Energie în conducerea PDL -, are câştiguri colaterale mai modeste: doar 53.260 RON pe an de pe urma prezenţei sale în CA al CEZ distribuţie şi furnizare Transilvania Sud.

Pe Gheorghe Dobre, secretar general adjunct în Ministerul Dezvoltării şi Turismului, şefa sa, Elena Udrea, l-a plasat în CA al EximBank. De aici Dobre ridică lunar frumoasa sumă de 13.000 RON (130 milioane ROL).

De ceva mărunţiş mai beneficiază şi alţi subordonaţi ai Elenei Udrea. Secretarul general al ministerului, Gheorghe Năstăsia („locotenentul” Elenei Udrea), scoate 5.470 RON din postura de membru CA al INCDT şi 2.698 RON din CA al SC Lido.

Tot în CA al INCDT o mai întâlnim pe Mihaela Dincă – secretar general adjunct -, de asemenea cu suma de 5.470 RON.

Citește și
2 Comentarii
  1. alina spune

    m-am saturat de acesti impertinenti !!! nu le pasa decat de buzunarul lor, de aceea romanul de rand devine fara caracter, hot, milog, cersator, sluga… Se spune ca situatia economica a greciei este mai rea decat a romaniei, dar, culmea, grecii traiesc mai bine decat romanii, astfel incat mergem la ei la munca. Ha, ha, ha , tara de ras!!!!! i-as pune la ghilotina pe toti acesti detinatori ai mintilor luminate, ce au pretentia sa ne conduca… poate v-am plictisit, dar inca nu mi-au trecut nervii… tinand cont de asta, merg sa sparg un pahar, o farfurie (de pamant, bineinteles), ca, altfel, s-ar putea sa am nevoie de psihiatru, psiholog, iar pe criza (lipsa) asta… noroc ca m-am maritat anul trecut (cu bani facuti in italia) si am primit destule seturi de vesela.

  2. un oarecare spune

    in Romania nu se va schimba nimic niciodata. AI platit bine la „partid” ai si beneficiile aferente. Nu ai vrut sa platesti ramai pe dinafara. Apare cate un smecheras dinasta care devinre un om mare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata