Cel mai mare ecran de cinema din lume adus la Bucureşti

Începând de luni (26-X-2009), cel mai mare ecran de cinema din lume, IMAX, va functiona si in Bucuresti, in cadrul primului megaplex din România, ce va fi inaugurat la data de 20 noiembrie in cartierul Cotroceni, informeaza un comunicat al promoterilor noii tehnologii.

Ecranul IMAX este cel mai mare din industrie, fiind de 10 ori mai greu si mai mare decât un ecran standard de cinema. Înaltimea ecranului este de 26 de metri si reprezinta echivalentul a sapte elefanti pusi unul peste celalalt, in timp ce latimea de peste 37 de metri este echivalenta cu dimensiunea unei jumatati de teren de fotbal.

Produsul este confectionat din latex, iar pe 70% din suprafata sa are perforatii speciale care permit trecerea sunetului si previn miscarea cauzata de curentii de aer. Totodata, ecranul IMAX este acoperit cu o vopsea argintie speciala prin care este reflectata lumina in sala, creeaza o imagine 3D impecabila, datorata si celor trei elemente specifice: geometria salii, tehnica de proiectie si ochelarii polarizati.

Sala in care va fi instalat noul ecran se va numi Samsung IMAX, locatia având o geometrie speciala pentru care producatorul detine patent la nivel international.
Instalarea proiectorului IMAX, cel mai mare proiector de film din lume, a avut loc luna trecuta, in Bucuresti. Proiectorul cântareste o tona, iar costul unui astfel de sistem de proiectie se ridica la peste doua milioane de euro.

Lumina generata de lampile de 15.000 de wati ale proiectorului IMAX 3D este atât de puternica, incât, daca ar fi amplasata pe Luna, s-ar vedea cu ochiul liber de pe Pamânt. La ora actuala, in Europa exista in jur de 70 de sali IMAX, in timp ce in România, Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din regiunea Europei Centrale si de Est, detine licenta exclusiva IMAX.

Compania opereaza opt cinematografe IMAX: cinci in Polonia, unul in Cehia, unul in Bulgaria si unul in Ungaria. Cea de-a noua sala va fi inaugurata in aproximativ trei saptamâni la Bucuresti, in cel de-al saselea multiplex deschis de operatorul international in tara noastra.

La nivel national, reteaua Cinema City cuprinde cinci multiplexuri, inaugurate in perioada 2007-2009, la Iasi, Timisoara, Cluj, Bacau si Pitesti, cu un total de 36 de sali.  Cinema City International, listata la bursa din Varsovia, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel si din Europa Centrala si de Est.

Activitatea companiei incepe inca din 1929, in Israel, Cinema City dezvoltându-se rapid si devenind lider de piata in aceasta tara. Pe lânga vânzarile generate din bilete si servicii, in multiplexuri, Cinema City obtine venituri si din distributia de film (având si licenta exclusiva de distributie pentru productiile Disney in Israel, Polonia si Ungaria), din vânzari de DVD si VHS, publicitate si diverse proiecte imobiliare legate de complexurile cinematografice operate. Grupul Cinema City International are peste 3.000 de angajati in cele sase tari, unde detine retele de cinematografe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata