Centralele de apartament, interzise în Capitală

Pentru a putea oferi garanţii unui eventual investitor care ar dori să cumpere Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), mai-marii Primăriei Capitalei au pregătit un proiect de hotărâre de consiliu menit să-i reconecteze pe toţi locuitorii Bucureştiului la sistemul centralizat de încălzire, informează Evenimetul Zilei.

Concret, proiectul – care din perspectiva privatizării RADET în 2011 urmează să fie discutat şi votat de consilieri – prevede că toţi cei care s-au debranşat de la sistemul centralizat vor avea la dispoziţie între trei şi cinci ani pentru a se reconecta.

Dacă vor refuza să facă asta, vor fi obligaţi să folosească pentru încălzire doar sisteme care folosesc energie verde.

În baza aceluiaşi proiect, subvenţia pentru încălzire ar putea fi acordată doar celor foarte săraci, iar căldura ar putea fi furnizată la cerere, şi nu după un anumit program, aşa cum se întâmplă acum.

În fine, Capitala ar urma să fie divizată în cel mult 15 zone de distribuţie a energiei termice, centralele urmând a fi şi ele vândute sau concesionate „unuia sau mai multor operatori”.

Doar o parte dintre consilieri şi-au manifestat reticenţa faţă de acest proiect, arătând că şi în cazul RADET se va aplica, de fapt, „reţeta” folosită la privatizarea „Apa Nova”: creşteri de preţuri şi, inclusiv, câştiguri substanţiale pentru investitor, fără ca serviciile să fie îmbunătăţite.

Citește și
2 Comentarii
  1. mihai spune

    Intradevar o confirmare in plus ca nebunia nu are limite.

  2. docteurul spune

    corect, nebunia nu are limite. Insa ce mai conteaza pe langa autostrada suspendata si alte aberatii opresciene, inca o nebunie. Din pacate Bucurestii au avut primari numai unul si unul: de la Halalaicu la Oprescu, via Lis. Sa le fie rusine, desi vad ca nu prea inteleg ce inseamnna asta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata