CNADNR are nevoie de 175 de milioane de lei pentru repararea drumurilor proaste

Reparaţia drumurilor stricate după iarna grea va solicita 175 de milioane de lei de la buget, bani pe care Compania Naţională a Drumurilor speră să îi obţină la rectificarea bugetară.

‘Suma necesară pentru reparaţia drumurilor naţionale stricate se cifrează la circa 175 de milioane de lei, bani pe care CNADNR nu prea îi are, sumele existente în buget pentru întreţinere fiind deja cheltuite în mare parte, pentru deszăpezire’, a declarat directorul general adjunct al CNADNR, Florin Dascălu.

Potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, instituţia pe care o conduce a cheltuit peste 80 de milioane de euro, din noiembrie 2009 până în februarie 2010, pentru deszăpezirea autostrăzilor şi drumurilor naţionale. Deszăpezirea drumurilor a costat, în iarna 2009 – 2010, de patru ori mai mult faţă de un an cu o iarnă mai blândă.
Berceanu a precizat că sumele sunt cuprinse în bugetul ministerului şi, „din moment ce s-a cheltuit mai mult pe întreţinerea de iarnă, vom avea sume mai restrânse pentru cea de vară, dacă nu se vor găsi alte soluţii, care, momentan, nu se întrevăd – rectificări bugetare, încasări mai bune”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata