CNS Cartel ALFA susţine acţiunile sindicaliştilor din administraţia publică

Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ susţine revendicările şi acţiunea Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică (FSAP) care protestează joi, 15 aprilie, în faţa sediului Guvernului, informează un Comunicat de presă.

Potrivit Comunicatului, protestul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică este determinat de nerespectarea de către Guvern a contractelor colective de muncă prin ignorarea art. 41, alin. 5 din Constituţie prin care dreptul la negocieri colective în materie de muncă şi caracterul obligatoriu al convenţiilor colective sunt garantate, articolul 243 din Codul Muncii care stipulează că executarea contractului colectiv de muncă este obligatorie pentru părţi, precum şi art. 7, alin. 2 din Legea 130/1996 privind contractul colectiv de muncă.

Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ consideră că aceste acţiuni sunt perfect justificate, funcţionarii publici fiind vătămaţi în drepturile lor prin acţiunea guvernanţilor care nu înţeleg să respecte drepturile acestei categorii de personal.

‘Guvernul României trebuie să revină la practici constituţionale în administrarea banului public şi în acţiunile sale care au impact major asupra administraţiei publice. Guvernul trebuie, de asemenea, să acorde tratament nediscriminatoriu funcţionarilor publici şi personalului contractual din administraţia publică centrală şi locală’, se afirmă în Comunicatul de presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata