Cod galben de furtuni

4

Meteorologii avertizează că în acest week-end, de mâine la ora 14.00 până duminică la ora 9.00 vor fi averse însemnate cantitativ, rafale puternice de vânt şi grindină în toată ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare meteo de ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină. Atenţionarea cod galben intră în vigoare sâmbătă la ora 14,00 şi expiră duminică, la ora 9,00.

Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică va fi accentuată începând din vestul şi sud-vestul ţării, apoi şi în restul teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi mai ales în Banat, Oltenia, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, izolat 50 l/mp.

Meteorologii anunţă, totodată, că duminica vremea se va răci accentuat în regiunile intracarpatice, iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul teritoriului. La munte, la peste 1.500 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata