Consiliul Concurenţei amendează LPF cu 185.664 lei pentru drepturile de difuzare a meciurilor

Consiliul Concurenței (CC) a amendat Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) cu 185.664 lei, pentru că nu a respectat angajamentele pe care și le-a asumat, referitoare la drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal în sezoanele competiționale 2011-2012, 2012-2013 și 2013-2014, se arată într-un comunicat remis, joi.

„Consiliul Concurenței a constatat că LPF a încălcat angajamentele prin faptul că nu a vândut drepturile de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 și 9 prin intermediul unei licitații deschise, transparente și nediscriminatorii, ci sub forma unui singur pachet de drepturi. De asemenea, LPF a cesionat anumite categorii de drepturi cu caracter exclusiv, deși angajamentele asumate prevedeau cesionarea cu titlu neexclusiv a acestor categorii de drepturi”, informează CC.

Potrivit comunicatului, în ceea ce privește drepturile de transmisie directă radio, LPF le-a cesionat exclusiv către Societatea Română de Radiofuziune, printr-un contract încheiat pe o perioadă de 3 ani, neexistând o pachetizare a meciurilor.

„În prezent, Consiliul Concurenței derulează o nouă investigație asupra modului în care LPF a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiției Liga I. Această investigație a fost declanșată în urma unei plângeri. Liga Profesionistă de Fotbal a vândut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfășoară în cadrul competiției Liga I către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani. Compania a decis să le valorifice prin intermediul a două posturi de televiziune în regim „cu plată”, arată documentul citat.

Consiliul Concurenței mai spune că investigația nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF.

Autoritatea de concurență acceptă angajamente doar în situația în care acestea sunt o măsură mai eficientă decât continuarea investigației. Neîndeplinirea angajamentelor devenite obligatorii prin decizie a Consiliului Concurenței constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 0,5% la 10% din cifra de afaceri totală realizată în anul financiar anterior sancționării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata