Consumatorii din Nord-Estul ţării nu mai pot plăti apa şi căldura

Furnizorii de utilităţi riscă (dacă nu au făcut-o deja!) să intre în blocaj financiar din cauza datoriilor. Indiferent că este vorba de distribuitorii de electricitate, apă, gaz sau agent termic, toţi întîmpină dificultăţi în funcţionare din cauza neîncasării la timp a facturilor de la agenţii economici şi de la populaţie.

Situaţia este una fără precedent în Moldova, iar problema se acutizează de la o zi la alta. Din păcate, nu există semnale că oamenii vor putea să îşi plătească restanţele, care în unele judeţe sînt de ordinul milioanelor de lei. Acesta este şi motivul pentru care regiile au acumulat, la rîndul său, datorii mari către furnizori.

Conform unei situaţii financiar-contabile solicitate de Primărie, Termica Suceava are de recuperat de la populaţie debite în valoare totală de 8,5 milioane de lei. Dintre cele 103 asociaţii de proprietari din municipiu, 73 au datorii către societatea de termoficare.

La Botoşani, cea mai mare datorie este în dreptul unei persoane care a uitat să plătească apa din anul 2000 şi care a adunat o restanţă de 15.000 de lei, la fel şi către furnizorul de energie termică.

Dacă în anii trecuţi facturile nu erau o problemă pentru abonaţii casnici, de la începutul acestei luni, peste 100 de vasluieni au rămas fără gaze naturale, din cauza datoriilor.

Recordul naţional este deţinut de o femeie din Bacău
, care nu şi-a mai plătit datoriile la întreţinere din anul 1989! Femeia a adunat o restanţă de 80.000 de lei la căldură şi apă caldă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata