Crin Antonescu: Gică Popescu, un adevărat ambasador al României; mă alătur demersului de strângere de semnături pentru graţierea sa

Gică Popescu a fost un „adevărat ambasador” al României, consideră preşedintele PNL, Crin Antonescu, care afirmă că se alătură demersului privind strângerea de semnături pentru graţierea fostului fotbalist.

„Consider că sunt momente în care trebuie să învăţăm să ne preţuim simbolurile naţionale şi să luăm atitudine atunci când acestea traversează clipe dificile ale vieţii lor. Din punct de vedere personal, mă alătur demersului iniţiat de preşedintele Clubului Dunărea Calafat cu privire la strângerea de semnături pentru graţierea marelui nostru fotbalist şi căpitan al Generaţiei de Aur, Gică Popescu”, spune Antonescu, într-un comunicat remis, joi.

Liderul PNL precizează că face această declaraţie în nume personal, având în vedere „amintirea momentelor de bucurie şi de mândrie naţională pe care această personalitate le-a adus fiecărui român prin rezultatele obţinute sub culorile echipei naţionale de fotbal a României”.

„De asemenea, nu trebuie să uităm că Gică Popescu, de-a lungul întregii sale activităţi sportive, a fost un adevărat ambasador al României, făcând apreciat numele ţării noastre acolo unde politicul nu reuşea. În acelaşi timp, prin calitatea pe care am avut-o ca ministru al Tineretului şi Sporturilor, sunt de părere că simbolurile sportului românesc trebuie susţinute şi apreciate şi după încheierea activităţii sportive. Am fost şi sunt un promotor al sportului în România, iar valori precum Gică Popescu sunt văzute ca modele pentru tineri”, mai arată liderul PNL.

El face apel la susţinerea demersului de strângere de semnături pentru graţierea lui Gică Popescu.

„Cred că Gică Popescu trebuie privit prin prisma rezultatelor şi beneficiilor pe care le-a adus României de-a lungul timpului, iar în asemenea momente ar trebui să fim solidari. Astfel, fac un apel la toţi cei care s-au bucurat şi s-au simţit mândri că sunt români atunci când Gică Popescu juca sub culorile echipei naţionale, să se alăture acestui demers de strângere de semnături pentru graţiere”, conchide Antonescu.

Reprezentanţii clubului de fotbal Dunărea Calafat, unde a activat Gică Popescu la începutul carierei sale, au început demersurile în vederea depunerii unei cereri de graţiere pentru fostul căpitan al Naţionalei, întrucât consideră decizia instanţei ‘nedreaptă şi imorală’.

George Uşurelu, antrenorul echipei Dunărea Calafat, a declarat joi, că a luat deja legătura cu un avocat şi urmează să meargă la tatăl fotbalistului pentru a-l convinge să semneze cererea de graţiere.

Pe 4 martie judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat condamnări cu executare definitive în dosarul transferurilor din fotbal. În acest dosar, Gheorghe Popescu a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata