Cum să te angajezi pe un vas de croazieră şi cât poţi să câştigi?

La inceput de sezon, tot mai multe firme de recrutare vin cu oferte de angajare pe vasele de croaziera, unde poti sa lucrezi ca bucatar, barman, ospatar, camerista, maseur sau hairstylist. Singurele conditii sunt sa stii bine limba engleza si sa ai experienta in domeniile in care vrei sa muncesti, conform unui articol publicat in ÎnCont.ro.

Site-urile de recrutare de personal care au oferte de angajare pe vase de croaziera iti dau atat posibilitatea de a merge in calatorii pe ocean, cat si in croaziere mai scurte, pe fluviile din Europa.

De exemplu, liniile de croaziera pe ocean au trasee peste tot in lume, iar durata unui contract este de obicei cuprinsa intre sase si zece luni. Cazarea si masa sunt gratuite, iar unele companii platesc zilele de concediu sau biletul de avion dus-intors pentru cei care vor sa plece acasa in perioada concediului.

Salariile pornesc de la 850 de dolari pe luna  pentru lucratori la bucatarie, de exemplu, si ajung pana la 3.000 de dolari, pentru managerii de restaurant sau bucatarii – sefi.

Personalul navigant poate ajunge sa castige si 6.000 de dolari, in functie de pozitia ocupata in echipa, dar pentru asta are nevoie de studii de specialitate si de experienta pe vas.

Pentru a avea insa un astfel de salariu, trebuie sa te astepti si la lucruri mai putin placute: de exemplu, programul de lucru este, de obicei, de aproximativ zece ore pe zi, timp de sase sau chiar sapte zile pe saptamana.

Pentru vasele care fac croaziere pe raurile din Europa, contractele sunt de obicei incheiate pentru perioada martie-noiembrie, salariile variind undeva intre 700 si 2.100 de euro. Acestea sunt salariile de baza, la care se adauga comisioane din vanzari, dar sa nu uitam si bacsisurile!

Angajarea pe un vas de croaziera se face prin intermediul unei firme de plasare, care, in schimbul unei taxe de inscriere, ce ajunge de obicei la aproximativ 300 de dolari, intocmeste documentatia necesara si gaseste locul de munca.

Pentru a avea cat mai multe sanse de angajare, CV-ul depus trebuie sa fie insotit de copii dupa diplome, calificari sau referinte care sa ateste pregatirea profesionala. Este necesar, de asemenea, si un certificat de absolvire a unui curs pentru siguranta pasagerilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata