De la 1 septembrie, MS simplifică eliberarea documentelor personalului medical

Ministerul Sănătăţii va simplifica de la 1 septembrie modul de eliberare a documentelor necesare activităţii personalului medical (certificate de conformitate, certificate care atestă obţinerea titlului de medic, dentist, farmacist, specialist sau primar, adeverinţele de abilităţi dobândite), a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Attila Czeke.

Potrivit acestuia, documentele necesare activităţii personalului medical vor fi eliberate de Direcţiile de Sănătate Publică şi tot la acestea se vor depune şi actele necesare eliberării acestor documente.

„Am reuşit să gândim un circuit uşor al documentelor pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale. Prin acest sistem sperăm să reuşim eficientizarea în ceea ce priveşte munca birocratică. De altfel, am prevăzut sancţiuni pentru funcţionarii care nu vor respecta noile prevederi. Medicii, farmaciştii sau asistenţii medicali vor fi scutiţi de drumurile pe care le făceau la Bucureşti pentru a depune actele necesare eliberării documentelor sau pentru eliberarea acestora”, a afirmat ministrul.

El a spus că se aşteaptă ca, în prima lună de la aplicarea noilor prevederi, să existe unele dificultăţi din partea Direcţiilor de Sănătate Publică.

Attila Czeke a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, va fi publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii ghidul privind documentele care se depun la Direcţiile de Sănătate Publică, precum şi documentele emise de minister care pot fi eliberate prin DSP.

Ministrul a subliniat că preluarea dosarelor se face după verificarea actelor depuse şi vor fi înregistrate numai dosarele care deţin documentaţia completă. „În termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea la DSP se vor emite certificatele solicitate. Documentele emise de MS se vor înregistra la DSP-uri”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Attila Czeke a precizat că, în cazul în care dosarele cu documente se transmit incomplete, MS va propune sancţionarea persoanelor vinovate cu diminuarea drepturilor salariale cu 5 – 20% pe o perioadă de până la trei luni.

Demnitarul a menţionat, de asemenea, că, în data de 23 august, va începe instruirea persoanelor din DSP-uri, care se vor ocupa de această problematică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata