Direcţiile judeţene de sport, fuzionate cu cele de tineret

Executivul a adoptat în şedinţa de miercuri (28 iulie 2010) o hotărâre privind fuzionarea direcţiilor judeţene de sport cu cele de tineret, decizie în urma căreia, dintr-un total de 1.920 de posturi, care se află în prezent în cele două direcţii, vor rămâne 1.350.

„Consecinţa acestei fuziuni este continuarea activităţii în parametri normali, deci fără perturbarea activităţii. Din totalul de 1.920 de posturi care se află azi în direcţiile de tineret şi sport vor rămâne 1.350 de posturi, astfel se reduc 570 de posturi, dintre care astăzi sunt ocupate 224 şi 346 sunt vacante”, a explicat, miercuri, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a precizat că economiile care se vor realiza prin această fuziune sunt reprezentate şi de faptul că în anumite judeţe se plăteau două chirii, una pentru direcţia de sport şi una pentru cea de tineret, iar acum se va plăti una singură.
Tot miercuri, a mai fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care s-a decis reducerea aparatului administrativ în structura centrală a Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Astfel, de la 202 de posturi – dintre care 195 erau ocupate în prezent – se ajunge la un număr de 165 de posturi.

Prin acelaşi act normativ au fost reduse şi posturi de la casele de cultură ale studenţilor, cluburile sportive sau complexele sportive naţionale. În acest caz, este vorba de o reducere de 1.239 de posturi, din care 575 ocupate şi 664 vacante.
„Economiile care se fac prin reducerea acestor posturi sunt de aproximativ 9 milioane de lei până la sfârşitul acestui an şi 27,5 milioane de lei anual. Iniţial, aveam 4.765 de posturi, am redus 1.239 de posturi şi azi avem 3.526 de posturi”, a conchis Funeriu. El a dat asigurări că procesul de restructurare va continua şi în ceea ce priveşte aparatul central, pe partea de educaţie şi cercetare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata