Doi membri ai clanului Corduneanu din Iaşi sunt din nou liberi

Doi dintre cei 16 membri ai clanului Corduneanu – Marian Simon şi Daniel Târşu, acuzaţi de şantaj şi complicitate la şantaj şi trafic de persoane, aflaţi în arest preventiv, sunt liberi să plece acasă după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins vineri (14 mai 2010) seara recursurile formulate de procurori.

„Instanţa a respins toate recursurile formulate în acest caz. S-a păstrat soluţia dată în urmă cu o săptămână de Tribunalul Judeţean”, a declarat Bogdan Luca, avocatul unuia dintre interlopi. Sentinţa a fost dată la câteva ore după ce Daniel Târşu a necesitat îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău în sala de judecată.
Mezinul familiei Corduneanu (n.r. Marian Simon) şi aghiotantul acestuia (n.r. Daniel Târşu) au interdicţia de a părăsi ţara. Măsura survine eliberării în urmă cu două săptămâni a unui alt membru al clanului, Adrian Prundeanu.

La sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii Tribunalului au dispus pentru restul membrilor clanului prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu 20 de zile. Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel. Magistraţii ieşeni au decis, pe 18 ianuarie, ca 16 dintre cei 30 de membri ai clanului reţinuţi pe 17 ianuarie în urma unor descinderi domiciliare să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

La scurt timp după expirarea ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore, magistraţii de la Tribunalul Iaşi au decis să elibereze mandate de arestare pe numele celor 16 persoane acuzate, din clanul Corduneanu.
Pentru prinderea membrilor clanului a fost nevoie de intervenţia în forţă a peste 900 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ajutaţi de un elicopter aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Aceştia au desfăşurat pe 17 ianuarie o acţiune complexă pe raza judeţului Iaşi, care a vizat destructurarea unei grupări infracţionale de crimă organizată din care făceau parte şi membrii grupării Corduneanu.

Conform procurorilor DIICOT, din anul 2005 şi până în prezent, gruparea infracţională a comis infracţiuni grave privind traficul de persoane, şantaj, înşelăciuni imobiliare, înşelăciuni prin obţinerea de credite bancare, criminalitate informatică, spălare de bani, fiind angrenate aproximativ 150 de persoane, în majoritate tineri din ţară şi străinătate, pe care îi instigau la săvârşirea infracţiunilor. Prejudiciul produs de membrii grupării infracţionale este de ordinul milioanelor de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata