Doina Pană: Fondul forestier este supus de ani buni la un fel de jaf

Fondul forestier al României a făcut obiectul „unui fel de jaf” în ultimii ani şi vom continua acţiunile începute pentru protejarea pădurilor de fostul ministru Lucia Varga, a declarat, marţi, ministrul desemnat pentru preluarea Departamentului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, în audierile de la comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat.

„Fondul Forestier este supus de ani buni la un fel de jaf. Am apreciat viteza cu care doamna Varga a dorit să adoptăm Codul silvic chiar printr-o Ordonanţă de Urgenţă, dar pentru că au fost foarte multe voci din ţară care au avut obiecţii s-a avut în vedere aducerea Codului silvic în Parlament. Pentru domeniul pădurilor, există proiecte legislative pentru 2014 pe care o să le preiau pentru că le consider foarte bune. Vreau să continuăm orice s-a început bine şi nu ne vom abate de la planul de guvernare, care a fost aprobat în 2012 de Parlament”, a spus Doina Pană.

Aceasta a prezentat, de asemenea, principalele acte normative din sectorul amenajării apelor şi din piscicultură pe care ar urma să le preia pe parcursul mandatului.

„Strategia de amenajare a râurilor ar trebui schimbată. Ideea politică, atât naţională cât şi europeană, este să existe mai mult spaţiu pentru râuri”, a subliniat Doina Pană.

Deputatul PDL, Gheorghe Tinel, a subliniat că nu înţelege raţiunea pentru care pădurile au fost luate de la agricultură şi trecute într-un departament separat. „Văd că doamna ministru este absolvent de electrotehnică, dar în acest domeniu avem nevoie de specialişti. Cred că îi vor trebui cel puţin doi ani de zile să înveţe ce se întâmplă în acest sector”, a spus Tinel.

Doina Pană este audiată, marţi, de către membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, respectiv de cei ai Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală din Senat, în vederea avizării în funcţia de ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata