Elena Udrea şi-a radiat afacerea Dalli International

Actualul ministru a renunţat şi la ultima afacere în care mai era implicată, ce o lega de controversata afacere a parcărilor bucureştene.

Singura firmă în care ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, mai figura direct ca asociat- Dalli International Co – a fost radiată la începutul acestei luni, scrie Bursa.

Motivul lichidării firmei (afiliată mult timp controversatei afaceri a parcărilor bucureştene) a fost dizolvarea voluntară.

Decizia a devenit aplicabilă de săptămâna trecută, când a fost publicată în Monitorul Oficial.

Dalli International Co este a treia companie în care actualul ministru a fost implicat personal în ultimii opt ani, toate fiind radiate între timp.

Cea mai controversată afacere a fost cea imobiliară, fondată la Afumaţi în 2006, împreună cu soţul său, Dorin Cocoş, şi cu firma Niro „95 Impex, controlată de afaceristul Dumitru Nicolae.

Cotidianul „România liberă” a publicat ieri un amplu articol despre investigaţiile procurorilor DIICOT asupra grupărilor asiatice de comercianţi care gravitează în jurul complexului comercial „Dragonul Roşu”, patronat de grupul de firme Niro, al lui Dumitru Nicolae.

Afacerea fondată de familia Cocoş-Udrea cu firma Niro a fost radiată tot în 2006, anul înfiinţării sale, după ce Mugur Ciuvică a acuzat public asocierea actualului ministru cu un personaj controversat ca Dumitru Nicolae.

O altă firmă în care a fost implicată Elena Udrea este Elan Group, unde ca parteneră a avut-o pe avocata Ana Maria Topoliceanu, pe care apoi ca ministru a promovat-o în conducerea mai multor companii de stat, subordonate Ministerului Turismului, iar astăzi este directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, subordonată tot ministerului condus de Elena Udrea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata