Emil Boc: Nu există nicio solicitare de renunţare la propunerea de separare a funcţiilor publice de afacerile cu statul

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, susţine că nu a existat nicio solicitare privind renunţarea la propunerea potrivit căreia cei care deţin funcţii publice şi derulează afaceri cu statul trebuie să aleagă între cele două.

Întrebat dacă deputatul PDL Silviu Prigoană şi-a anunţat intenţia de a demisiona din cauza acestor măsuri, Emil Boc a precizat că deocamdată nu a fost discutat acest aspect.

Colegiul Director al PDL a mandatat conducerea centrală a partidului să stabilească o perioadă în care democrat-liberalii vor trebui să aleagă între funcţia publică şi afacerile pe care le derulează cu statul.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, duminică seară, că Biroul Permanent Naţional al formaţiunii va adopta o rezoluţie în care va fi stabilit un număr concret de zile în care membrii partidului trebuie să opteze între demnităţile publice şi afacerile pe care le derulează cu statul.

El a susţinut că prin această decizie PDL doreşte „să transmită celor care au o demnitate publică din partea partidului să aleagă între afaceri cu statul, care înseamnă achiziţii publice, sau funcţia publică pe care o deţin”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata