Experţii FMI au discutat la MFP despre încasările bugetare

Experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) au avut marţi (27 aprilie 2010) o primă rundă de discuţii la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) despre situaţia încasărilor bugetare pe primul trimestru.

Ministrul Sebastian Vlădescu a declarat că execuţia bugetară pe primul trimestru s-a încadrat în ţinta nominală de deficit, de 8,25 miliarde de lei, convenită cu FMI, dar veniturile bugetare sunt mai mici decât prognoza. El a precizat că în discuţiile cu FMI va fi abordată şi lărgirea bazei de impozitare.

La rândul său, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, a declarat că în această primă rundă de discuţii a fost făcută o analiză a încasărilor bugetare de către ANAF pe primul trimestru şi s-a discutat, de asemenea, despre stadiul rambursărilor de TVA şi măsurile propuse pentru creşterea veniturilor bugetare.
Potrivit lui Blejnar, aceste măsuri sunt fie de ordin legislativ, respectiv pachetul legislativ avut în vedere de guvern în perioada următoare pentru combaterea evaziunii fiscale, fie de natură organizatorică, la nivelul ANAF. Şeful Fiscului a adăugat că nu s-a discutat despre majorări de taxe şi nici despre impozitarea averilor mari.

Citește și
1 Comentariu
  1. delkin spune

    „Ministrul Sebastian Vlădescu … a precizat că în discuţiile cu FMI va fi abordată şi lărgirea bazei de impozitare.”

    „preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar … nu s-a discutat despre majorări de taxe şi nici despre impozitarea averilor mari.”

    Astia nici macar nu sunt coerenti in ceea ce fac la nivel guvernamental. Marirea „bazei de impozitare” este iminenta in conditiile in care banii sunt din ce in ce mai putini.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata