Federaţia Sanitas amână protestele

Federaţia Sanitas a stabilit, împreună cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, ca în termen de două săptămâni să fie redactat un protocol care să cuprindă problemele cu care se confruntă angajaţii din sistem, cât şi modalităţile şi datele concrete de soluţionare a acestora, a declarat joi, 15 aprilie, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional, Marius Petcu, preşedinte al Federaţiei Sanitas şi al CNSLR-Frăţia.

Prezent la întâlnirea cu sindicaliştii, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, s-a declarat mulţumit de dialogul social pe care îl are cu membrii Sanitas şi şi-a exprimat încrederea că problemele îşi vor găsi soluţionarea fără să se ajungă la acţiuni radicale de protest.

„Protocolul pe care-l vom elabora se va referi la stabilitatea forţei de muncă în sectorul sanitar, la oportunitatea descentralizării sistemului, cât şi la pachetul de măsuri sociale care va însoţi angajaţii în condiţiile descentralizării. Totodată, vom încerca să găsim, împreună cu factorii responsabili din Ministerul Sănătăţii, şi resursele financiare necesare soluţionării revendicărilor membrilor Sanitas”, a declarat Marius Petcu.

În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Sanitas a decis că nu se mai întrunesc condiţiile declanşării acţiunilor de protest.

Marius Petcu, în calitate de preşedinte al CNSLR-Frăţia, a declarat că va susţine toate acţiunile revendicative ale celorlalte categorii de sindicalişti membri ai Confederaţiei, precum sunt cei din învăţământ. Totodată, CNSLR-Frăţia a decis ca data de 1 Mai să nu mai fie zi de protest sindical naţional.

„Am luat această decizie deoarece acţiunea noastră ar risca să fie confiscată de partidele politice”, a mai spus Petcu.
CNSLR-Frăţia, conform liderului său, împreună cu celelalte confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale lucrează la elaborarea unui pact de stabilitate socială la nivel naţional, care să aibă la bază prevederile acordului pentru ocupare aprobat de Convenţia 98 OIM Geneva.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata