FEN declanşează acţiunile de protest

Congresul Extraordinar al Federaţiei Educaţiei Naţionale a decis ca acţiunile de protest ale sindicaliştilor din învăţământ să fie declanşate numai împreună cu celelate federaţii sindicale din învăţământ, conform calendarului stabilit, a declarat Ion Hăncescu, secretar general FEN.

Cauzele acestor proteste se regăsesc în perspectiva unor masive disponibilizări, în baza OUG Nr. 114/2009, într-un sistem în care personalul calificat este încă deficitar, iar veniturile salariale au fost diminuate, arată Hăncescu.
Congresul FEN a mai decis să participe împreună cu federaţiile sindicale din sectorul bugetar, afiliate la CNS ‘Cartel Alfa’, la manifistările de protest decize prin intâlniri ale comisiilor de dialog social la nivelul judeţelor, iar aceste acţiuni vor include pichetări, întâlniri cu parlamentarii, un miting naţional.

FEN a solicitat, în regim de urgenţă, o întâlnire cu conducerea MECTS, în vederea evaluării situaţiei actuale şi identificării soluţiilor de redresare. Sindicatele reclamă diminuarea veniturilor salariale, refuzul acordării unor sporuri negociate prin contractele colective de muncă, anularea dreptului constituţional la negocierea colectivă a salariilor şi sporurilor în domeniul bugetar, refuzul punerii în executare a hotărârilor judecătoreşti, prin care au fost câştigate în instanţă drepturi salariale, blocate, ulterior, prin adrese ale MECTS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata