FMI cere Guvernului să crească TVA la 24% şi cota unică la 20%

– FMI a cerut guvernului să crească cu 4 procente cota unică şi cu 5 procente TVA, astfel încât România să ajungă la ţinta de deficit bugetar convenită în acordul cu Fondul. Surse guvernamentale au declarat pentru Gândul  că Fondul propune o cotă unică de 20 la sută şi o TVA de 24 la sută, scrie Gândul.

.
„Reprezentanţii FMI sunt foarte inflexibili şi nu vor să accepte nicio altă soluţie pentru scăderea deficitului. Nu mai au încredere în nicio altă măsură care le-a fost propusă la negocieri. Vor să crească şi cota unică şi TVA începând de mâine, nu de anul viitor„, au spus sursele citate.

Deşi miniştrii care au negociat cu Fondul au prezentat din nou scheme de reducere în sectorul bugetar şi soluţii de genul concediul fără plată pentru angajaţii la stat, reprezentanţii FMI nu au fost convinşi că ele vor fi chiar puse în practică sau că vor duce la reducerea deficitului din acest an.

„Se discută mai multe variante. S-au discutat şi ieri şi alaltăieri”, a afirmat Vlădescu întrebat dacă FMI a cerut majorarea cotei unice la 20% şi a TVA la 25%.

Printre scenariile de majorare a taxelor şi impozitelor se numără şi creşterea TVA până la doar 22%, cu două variante. Prima variantă prevede creşterea taxei pe valoare adăugată de la 19% la 22% începând cu 1 iulie anul acesta. A doua variantă prevede amânarea majorării TVA, până la 21-22%, pentru începutul anului viitor.

Citește și
3 Comentarii
 1. dd spune

  Cum ar veni FMI e rau, guvernul e bun.
  In primul rand FMI nu indica cu cat sa creasca sau ce. Iti spune doar ca tb sa te incadrezi in deficit. Ramane la latitudinea guvernului sa ia masurile necesare.
  (urmariti raspunsul lui vladescu la intrebarea directa despre FMI – total evaziv)

 2. ros spune

  IESITI IN STRADA O SA VA VINDETI COPII SA DATI BANII INAPOI LA FMI !!!!IESITI IN ULTIMUL CEAS SI DESFIINTATI GUVERNU ASTA DE MIZERABILI INCOMPETENTI CARE NE RESPIRA AERUL!!!

 3. gicadelascularie spune

  Mai votati-l inca o data pe KIOMBU gugustiucilor!Poate va omoara detot, pana la urma.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata