FMI: Unii români îşi vor pierde slujbele în următoarele luni

Unii dintre români îşi vor pierde slujbele în lunile următoare, a afirmat directorul general al FMI, în alocuţiunea pe care a susţinut-o în faţa studenţilor de la Academia de Studii Economice Bucureşti.

„Este treaba guvernelor să aibă o atitudine optimistă, acum când lucrurile merg ceva mai bine, dat fiind că anul trecut a existat o scădere a economiei şi pentru acest an este previzibilă o creştere de 1-2 la sută. Dar economia nu se reface imediat şi, probabil, unii români îşi vor pierde slujbele în lunile următoare, ceea ce face dificil să le spui oamenilor că lucrurile merg spre bine’, a precizat Strauss-Kahn.

Potrivit acestuia, Ungaria a apelat devreme la ajutorul FMI şi acum are o revenire rapidă, „ceea ce se va întâmpla şi în România”. „Noi suntem aici pentru a vă ajuta să readuceţi finanţele ţării pe calea cea bună”, a adăugat şeful FMI.
Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, se află într-o vizită la Bucureşti, în program fiind incluse întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, cu prim-ministrul Emil Boc, cu ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, cu guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, precum şi o alocuţiune în faţa Parlamentului.

„O parte din motivaţia vizitei se referă la acordul pe care îl avem cu România şi ceea ce ne propunem împreună cu dumneavoastră, respectiv să aducem România înapoi pe calea dorită, să îşi facă reformele necesare.
Echipa noastră poate să pară dură câteodată, dar nu este vorba decât de exigenţele contractuale pe care noi împreună le-am agreat”, a declarat directorul general al FMI, care a adăugat că se bucură de faptul că aceste măsuri sunt „cele pe care şi dumneavoastră le consideraţi stringent necesare pentru România la ora actuală”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata