Fotbal – Liga I: CFR Cluj – ”U” Cluj 1-2

Universitatea Cluj a învins pe CFR Cluj cu scorul de 2-1 (1-1), luni seara, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în ultimul meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal.

Aceasta este prima victorie a ”şepcilor roşii” în faţa lui CFR în ultimii 42 de ani. Pe 3 mai 1972, „U” învingea pe CFR cu scorul de 1-0.

Valentin Lemnaru (15) a deschis scorul pentru ”U”, dar echipa din Gruia a restabilit egalitatea peste doar trei minute, prin nigerianul Derick Chuka Ogbu (18). Golul victoriei pentru Universitatea a fost reuşit de Raul Ciupe (63), dintr-o lovitură liberă. CFR a avut şi o bară, prin Ogbu (77), în meciul său cu numărul 600 pe prima scenă a fotbalului românesc.

În tur, scorul a fost egal, 0-0.

CFR nu are nicio victorie cu antrenorul Vasile Miriuţă pe banca tehnică (trei egaluri, două eşecuri), la care se adaugă în înfrângere în decembrie pentru a completa o serie neagră de şase meciuri.

”U” a pierdut un singur meci în ultimele şase partide (trei victorii, două egaluri, un eşec).

Între cele două echipe s-au disputat 28 de meciuri în Liga I, CFR având 13 victorii, ”U” doar patru, iar 11 au fost remize.

FC CFR 1907 Cluj — FC Universitatea Cluj 1-2 (1-1), stadion „Dr. Constantin Rădulescu” — Cluj-Napoca

Au marcat: Derick Chuka Ogbu (18), respectiv Valentin Lemnaru (15), Raul Ciupe (63).

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Aurel Oniţă (Constanţa), Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti); arbitri asistenţi adiţionali: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe), Ionuţ Valentin Iugulescu (Târgovişte); arbitru de rezervă: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel)

Observatori: Aron Huzu (Sibiu) — CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) — LPF . (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata