Fotbal: Rednic, supărat pe jucătorii care aşteaptă ca el să fie demis

După ultima înfrângere suferită de Gent în campionatul Belgiei, antrenorul echipei, românul Mircea Rednic, a declarat că nu doreşte fotbalişti „care n-au chef să joace până la sfârşitul lui mai sau care vor să fiu demis”, scrie presa locală.

Conform ziarului Het Laatste Nieuws, unii jucători nu-l mai susţin pe Rednic, iar preşedintele clubului, Ivan De Witte, caută o soluţie, însă are puţine opţiuni.

Când a semnat cu Gent, în toamna anului trecut, Rednic avea ca obiectiv clasarea în primele şase locuri la finalul sezonului, pentru a juca în aşa-numitul play-off 1, ce stabileşte primele poziţii la finalul campionatului. Acest obiectiv nu a fost atins, dar Rednic o mai poate duce pe Gent în Europa League prin intermediul play-off-ului 2. Formaţia a început însă foarte prost această fază, pierzând primele două meciuri, astfel încât calificarea în Europa League pare compromisă.

„Nu mai vreau jucători care n-au chef să joace până la sfârşitul lui mai sau care vor să fiu demis. Sunt profesionişti.
Nu trebuie să stea pe gânduri, doar să se antreneze şi să joace bine”, a declarat Rednic pentru ziarul Het Laatste Nieuws.

La rândul său, preşedintele Ivan De Witte a reacţionat: „Nu mai poate continua aşa. Ne vom gândi însă bine înainte de a acţiona”.

De Witte nu are multe soluţii. Este cu siguranţă prea târziu pentru a aduce un nou antrenor. Cu atât mai mult cu cât prioritatea lui Gent, Hein Vanhaezebrouck, tehnicianul lui Kortrijk, nu-şi va putea activa clauza de reziliere decât la finalul sezonului. În plus, Vanhaezebrouck nu pare încântat să semneze cu Gent.

O ultimă opţiune în cazul plecării lui Rednic este actualul secund al acestuia, Peter Balette, cu care Gent ar putea încheia sezonul.

Gent mai are şanse mici să fie prezentă în viitoarea ediţie a Europa League. Câştigătoarea play-off-ului 2 va juca un baraj în două manşe împotriva echipei care a terminat pe locul 4 sau 5 în play-off-ul 1. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata