Franks: Nu am discutat cu guvernul României posibilitatea unui nou acord

Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu a discutat la acest moment cu guvernul României posibilitatea unui nou program de asistenţă financiară, a declarat miercuri, 4 august, într-o conferinţă de presă, şeful Misiunii FMI, Jeffrey Franks.

‘Este prematur. Dacă guvernul va considera necesar să facă acest lucru vom discuta la o altă misiune de evaluare’, a spus Franks.

Oficialul FMI a precizat că discutarea posibilităţii unui nou acord este o decizie a României şi există mai multe motive pentru ca o ţară să facă acest lucru – furnizarea de resurse din partea FMI, consultanţă şi asistenţă tehnică, la care se adaugă percepţia investitorilor străini atunci când există un semnal de aprobare din partea FMI pentru programul economic al ţării respective.

România are în derulare un program financiar cu FMI în valoare de aproape 13 miliarde de euro, care se va încheia în vara anului 2011.

Recent, o confederaţie sindicală din România a solicitat FMI suplimentarea acestui acord cu circa trei miliarde de euro, pentru asigurarea de resurse financiare necesare prefinanţării proiectelor europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata