Gabriel Oprea, la bilanţul MAI: Vă cer să fiţi extrem de riguroşi şi să nu aveţi toleranţă în aplicarea legii

Vicepremierul şi ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, le-a cerut marţi angajaţilor ministerului pe care îl conduce să dea dovadă şi în viitor de rigoare în executarea sarcinilor de serviciu şi să nu manifeste „nicio toleranţă” în aplicarea legii.

„La acest moment de bilanţ vreau să îmi exprim o dorinţă pe care o am, vreau ca legea să fie respectată la fel de toată lumea (…). Nouă ne revine datoria de a aduce legea în stradă, nouă ne revine datoria de a aplica şi garanta respectarea cadrul normativ, de a sancţiona derapajele şi să dăm încredere oamenilor cinstiţi din România. În aceste condiţii vă cer să fiţi extrem de riguroşi în activitatea pe care o desfăşuraţi pe teren, să nu aveţi nicio ezitare şi nicio toleranţă în faţa încălcării legii. Nu uitaţi că legea este arma cea mai importantă pe care o aveţi cu dvs. în fiecare clipă a activităţii pe care o desfăşuraţi şi faceţi uz de ea în lupta pe care o daţi cu fenomenul infracţional. Infractorii nu pot fi opriţi decât prin mijloace ferme şi legale. Acţionaţi cu toată fermitatea şi în deplină legalitate. Este un mesaj important pe care vreau să îl transmit tuturor colegilor care ne văd la această videoconferinţă”, a afirmat Oprea, la şedinţa de bilanţ a MAI pe anul 2013.

Potrivit ministrului, toţi care poartă însemnele MAI merită tot respectul.

„Nimeni nu poate să dea ordine din birou, cine nu ştie să comande, să conducă şi să dea exemplu personal nu are autoritate. Autoritatea se câştigă”, a spus ministrul de Interne.

Gabriel Oprea a apreciat munca poliţiştilor pe parcursul anului 2013 şi a prezentat succint priorităţile pe 2014, subliniind că „munca în echipă” este cea care aduce cele mai bune rezultate, astfel încât noul bilanţ să fie mai bun. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata