Gem… pentru friptură, din ardei iuţi

Nu doar ciorbele au un gust mai bun când sunt servite cu un ardei iute, ci și friptura, mai ales dacă ardeii sunt transformați în gem, ce poate înlocui cu succes sosurile mai grase.

Gemul de ardei iuți poate fi folosit, de asemenea, ca adaos la tocănițe sau la o mâncare cu varză, pentru un plus de savoare.

Pentru preparare, este nevoie de un kilogram de ardei iuți, ce se taie pe lungime, se curăță de semințe, iar apoi se toacă mărunt. Puteți adăuga și ardei gras, dacă doriți să mai temperați iuțeala gemului.

Într-o cratiță, se pun la fiert o jumătate de litru de oțet și o jumătate de kilogram de zahăr, care se amestecă până când s-a acesta s-a topit.

Se adaugă ardeii iuți tocați și se lasă în continuare la fiert, la foc mic, până când „dulceața” capătă consistența dorită.

Gemul se toarnă fierbinte în borcane, care se sigilează și se lasă apoi la răcit, acoperite cu prosoape. Preparatul se păstrează în cămară, pentru a avea un termen de valabilitate cât mai îndelungat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; bucataras.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata