Greva pamperşilor

– Sute de mame vor protesta în stradă luni, pentru menţinerea indemnizaţiei de creştere a copilului la 85% din media veniturilor nete pe ultimul an. Ieri circula o nouă variantă: 63,75% din media veniturilor, relatează România Liberă.

.
Mamele ameninţă că luni, la protestul pe care-l vor organiza la Ministerul Muncii, vor aduce pe post de arme pamperşii folosiţi în cursul acestui weekend. Ele au strâns 21.000 de semnături pentru o petiţie prin care cer menţinerea sistemulu actual de calcul al indemnizaţiei. Altfel, vor da în judecată Executivul.

Ieri circula o nouă variantă de reducere a indemnizaţiilor, mai puţin dură: suma va scădea, faţă de cea de acum, cu 25%, după cum au declarat surse guvernamentale. Adică mamele vor primi 63,75% în loc de 85%, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

„În semn de doliu pentru «înmormântarea» pe care guvernanţii ne-o pregătesc, mămicile vor purta banderole negre” şi vor împărţi „pamperşi pentru conducătorul ţării, ca «mulţumire»”, se arată într-un comunicat al mămicilor. Acestea arată că indemnizaţiile nu sunt o povară pentru bugetul de stat: în martie, suma alocată lor a fost de 190 milioane lei, „mult prea mică în comparaţie cu achiziţiile realizate de instituţiile şi companiile de stat, care s-au ridicat la peste 100 milioane euro pentru maşini, laptopuri şi telefoane”.

Citește și
2 Comentarii
 1. Anonim spune

  Ce tara de rahat! Au iesit mamele in strada ca sa faca greva pentru indemnizatia copilului…vai domnule! Cand le auzi pe femeile astea ca fac copii din cauza ca le-a promis guvernul raiul pe pamant, ma doare capul! Toate asteapta sa le de-a guvernul cat mai multi bani si cati mai multi ani de stat acasa! Toate s-au invatat sa stea acasa ca niste lehuze si sa le cada banii din cer! Da-tii drumu la munca si veti avea bani de crescut copii! Nu am auzit nicaieri, nici in Italia, nici in Anglia, nici in Spania, etc etc, ca guvernul sa de-a bani ca ai nascut, te-ai hotarat sa faci un copil atunci asumati responsabilitatea si nu astepta sa-ti de-a bani statul!Candva, nu nasteai bine, ca dupa 3 saptamani erai la serviciu si la program, nu cum se face acuma, dai spaga la medic familie sa-ti de-a concedii medicale, si stai acasa ca lehuza mult si bine…si apoi te intrebi dc nu merge tara bine??? Pai dc? Ca asteptam sa ni se de-a si sa nu facem nimic! Cum spunea, cred ca Prigoana sau nu stiu exact cine: „in tara asta nu se mai munceste!!” Vreti salarii mari si sa stai cu fundul la birou si daca vine cineva sa faca ceara o hartie, tipati ca sunteti stresati, cum fac bugetarii!!!

 2. ada aldea spune

  Draga ANONIMULE/O:

  tipic Romanilor: ne ascundem dupa ce putem, dar improscam cu noroi. In primul rand invata sa scrii. Ori esti unul/a dintre tatii/mamele complexate ca nu a reusit in viata si a ramas vanzator/vanzatoare la coltul blocului.

  Nu e vorba ca facem copii doar pentru ca ne da Guvernul bani. Dar daca promit ca maresc pensiile, le maresc si apoi taie din ele, cum e?! Macar nu dadeau legea.

  E vorba ca se joaca cu noi ca, cu niste copii mici si ne desconsidera, ne jigneste inteligenta!

  Si DA pana la urma, de ce sa cotizez mai mult decat tine si sa am la fel ca tine? Sa nu iti dea nimic tie! Si sa iau eu 600 lei! Si e vorba si de pensionari, nu numai de mame! Uite eu cotizez foarte mult la stat si ma trezesc ca la batranete nu o sa mai am pensie. De fapt, nici nu o sa mai prind ca, vorba unora d epe net, o sa ma ia popa direct de la serviciu 😉

  Ori esti dintre cei care mananca margarina cu paine, asculta manele si nu are nici o alta aspiratie de la viata decat sa manance seminte la coltul strazii cu smenarii!

  Toate cele bune!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata