Guvernul a stabilit despăgubirile pentru autostrăzi

Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri (28 aprilie 2010) declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentele lucrărilor la Autostrada Bucureşti – Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă – Constanţa, Autostrada Nădlac-Arad şi a variantei de ocolire a municipiului Constanţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, fondurile alocate pentru plata despăgubirilor pentru aceste proiecte sunt de aproximativ 187 de milioane de lei. În cazul proiectului referitor la Autostrada Bucureşti – Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă – Constanţa, Guvernul a decis alocarea sumei de aproximativ 87 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor actualilor proprietari.

Pentru Autostrada Nădlac-Arad, suma destinată despăgubirilor este de 63 de milioane de lei. Fondurile alocate despăgubirilor din aceste cazuri provin din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a precizat Ioana Muntean.

„Pentru exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării varianta de ocolire a municipiului Constanţa, suma alocată se ridică la aproximativ 37 de milioane de lei. Suma se adaugă altor fonduri destinate plăţilor despăgubirilor imobilelor expropriate prin alte acte normative adoptate anterior. În acest sens, au fost alocate aproximativ 140 de milioane de lei. Adunând şi sumele alocate azi (n.r.-miercuri), fondurile totale pentru plata despăgubirilor pentru varianta de ocolire se ridică la aproximativ 177 de milioane de lei”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citește și
2 Comentarii
  1. vasilescu george spune

    Bine ca v-ati trezit oameni buni,vrem autostrazi si sper sa ajug sa le vad.Doamne trezeste ROMANIA

  2. Mircea Robert spune

    Totusi este bine ca fondul a fost alocat, dar sa nu fie cumva numai pe hirtie. Dar sunt sigur ca acest fel de proiect, ca multe altele chiar daca sunt de interes national, va inainta tot cu viteza melcului pina cind o lege a raspunderii politice, ministeriale… dar nu numai morala va fi in vigoare. Am Sperat, Speram, Vom Spera,…..
    Doamne Ajuta!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata