Ilie Sârbu promite un nou sistem naţional de irigaţii

22

România va avea proiectat, in mai putin de un an, un nou sistem national de irigatii, a declarat sâmbata, la Cluj, ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ilie Sârbu.

Ministrul spune ca actualul sistem de irigatii este depasit, folosind pompe rusesti vechi de aproape 50 de ani, si ca a cerut specialistilor din ministerul pe care il conduce sa proiecteze un nou sistem de irigatii.

“Am dat tema de cercetare si proiectare a unui proiect integrat la care sa participe specialistii Ministerului Agriculturii, Ministerului Mediului, Apelor Române, Regiei Nationale a Padurilor, ANMH, cu ceea se intâmpla cu fostul sistem care e energofag si are pierderi de apa.

Va trebui sa tinem seama de alarmele care vin zi de zi, incalzirea globala, fenomenele climatice”, a declarat Ilie Sârbu.

El a precizat ca proiectul este unul foarte amplu si ca proiectarea noului sistem de irigatii ar urma sa fie finalizata pâna in luna martie a anului viitor, când Guvernul si Parlamentul vor trebui sa si-l asume, pentru a putea sa fie finantata punerea sa in practica, probabil cu bani imprumutati de la Banca Mondiala.

Ministrul Ilie Sârbu a fost prezent, sâmbata, la Cluj, unde a avut o intâlnire cu producatori agricoli din câteva judete din Transilvania si a purtat o serie de discutii cu reprezentanti ai Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Vetrinara din Cluj-Napoca.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata