În Brazilia, din cauza secetei severe, ar putea fi stabilite rații de consum de energie electrică

Din cauza secetei severe care lovește țara în perioada,  energia electrică ar putea fi raționalizată în Brazilia, a anunțat vicepreședintele țării, Hamilton Mourão, conform Reuters. De altfel, vicepreședintele i-a contrazis, pe alți oficialii brazilieni, care au spus că o astfel de măsură extremă nu este necesară.

În prezent, Brazilia, una dintre cele mai mari puteri agricole ale lumii, se confruntă cu una dintre cele mai grele episoade de secetă din ultimul secol. Din cauza lipsei precipitațiilor, rezervoarele hidroelectrice au fost golite, inflația a crescut, iar fermierii au suferit pierderi masive.

În contextul politico-administrativ, guvernul lui Bolsonaro intenţionează să încurajeze consumul ponderat de energie pentru a evita o criză.

„Este posibil să fie nevoie să raționalizăm consumul”, le-a spus Mourão jurnaliștilor, precizând și că guvernul a luat măsurile necesare pentru a preveni penele de curent.

La rândul său, ministrul energiei și minelor a spus că țara se confruntă cu o criză energetică mai gravă decât s-a estimat inițial. În cinci luni s-a pierdut o cantitate de energie egală cu cea consumată de Rio de Janeiro, al doilea cel mai mare oraș al Braziliei. De asemenea, pe lăngă secetă şi raţionalizare, guvernul a anunțat creșterea prețurilor la energiei, începând din 1 septembrie 2021.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata