Instanţa: Clauzele din contractele de creditare Volksbank sunt abuzive

– In premiera in Romania, o instanta de judecata a declarat abuzive clauzele din contractele de creditare ale unei banci. Si alte banci de la noi ar putea ajunge in curand in aceeasi situatie, existand mai multe procese intentate de ANPC.

.
Clauzele prin care a treia banca din sistemul bancar romanesc, dupa valoarea activelor, a putut majora dobanzile fara consultarea clientului dar si cele referitoare la aplicarea comisionului de risc au fost catalogate drept abuzive de o sentinta a Judecatoriei Sectorului 2 din Capitala, relateaza Gandul.

Judecatoria Sectorului 2 a admis sesizarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) impotriva Volksbank Romania, actiune depusa in instanta de autoritate dupa ce a fost sesizata prin 19 plangeri formulate de clientii bancii.

Cu toate ca un client al unei banci poate sa actioneze in judecata banca si pe cont propriu, avocatii specializati in domeniu ii sfatuiesc sa sesizeze mai intai ANPC. Autoritatea poate fi sesizata pentru verificarea legalitatii conditiilor in care banca a acordat imprumutul: clauze abuzive, publicitate inselatoare, aplicarea unor dobanzi si comisioane in mod unilateral si fara notoficare.

Din pacate, insa, amenzile sunt foarte mici, cea maxima fiind de 80.000 de lei (sub 20.000 de euro). In cazul Volksbank, Judecatoria Sectorului 2 a aplicat o amenda contraventionala in valoare de 1.000 de lei.

Citește și
166 Comentarii
 1. tudor cristina spune

  am si eu un credit ipotecar la Volksbank Romania cun un comision de risc foarte mare. cum trebuie sa procedez pentru a obtine eliminarea acestui comision si in ce conditii pot face ecest lucru

 2. martin claudiu spune

  Am si eu un credit ipotecar la Volsksbank Romania cu un comision de risc foarte mare,Cum trebuie sa procedez ca sa elimin acest comision ?Cu respect Claudiu;

 3. marian spune

  Si eu sunt un pagubit de-al bancii Volksbank. Daca ne unim toti fortele informationale putem sa castigam mai usor. haide sa luam legatura prin meil toti care aveti informatii de procedura de judecata impotriva bancii. Cel mai usor ne-ar veni daca am avea o copie a hotararii judecatoresti de la sect.2 unde s-a pronuntat favorabil pt.clienti.

 4. marian spune

  emailul meu pt.a tine o legatura pt.un proces impotriva bancii este : [email protected]

 5. Nicolae spune

  si eu am un credit la ei si sunt nemultumit de felul in care au fost impuse clauzele si cum au modificat dobanda. vreau sa-i dau si eu in judecata pe cei de la volskbank.

  Putem sa ne alaturan unui Proces care deja exista pe rol impotriva lor?

  va rog contactati-ma la adresa de email: [email protected]

 6. Razvan spune

  Sunt in ceiasi situatie ca si voi.Am un credit ipotecar in chf la Volksbank iar comisionul de risc are o pondere foarte mare. Pentru un efort colectiv ma alatur.Pentru inceput voi depune un dosar de restructurare a creditului,daca nu cad la un consens voi cere printr-o adresa eliminarea comisionului de risc iar raspunsul de negare va sta la baza demersurilor la institutiile abilitate.In ceasta faza trebuie sa ne reprezinte pe toti un singir avocat intr-o singura problema: eliminarea clauzelor abuzive din contract.

 7. Cristi B. spune

  Buna ziua,

  Am fost ieri la Volksbank si am depus o cerere sa fie eliminat comisionul de risc. Am intrat tare in ei si am cerut sa-mi specifice in scris cand primesc raspuns.

  Astept 30 zile , cat spune legea ( nu au vrut sa scrie pe cerere, dar mi-au aratat un document scris – desi am insistat f mult)si apoi ma duc la ANPC. Sunt f hotarat sa-i actionez in judecata.

 8. Robert C spune

  Buna,

  Am un credit ipotecar la Volksbank si intentionez sa depun o cerere la banca in vederea eliminarii comisionului de risc.

  Cristi B.,
  Poti sa-mi spui mai exact ce trebuie sa contina cererea respectiva?Ai facut referire la acea hotarire judecatoreasca prin care se declara abuziv acest comision?

 9. Cristi B. spune

  Buna ziua,

  Am facut referire la OUG 50/2010 care specifica foarte clar care sunt comisioanele care trebuie achitate, si ca acest CR nu se regaseste printre ele. Verbal am prezentat si acest aspect cu privire la hotararea judecatoreasca.

  Mult succes

 10. Nicu G spune

  Cristi nu potzi sa uploadezi undeva sau sa trimiti pe mail [email protected] hartia ce ai depus-o la VB. Si eu vreau sa merg sa depun hartia la VB si apoi la ANPC. Multumesc frumos !

 11. Cornelia Niculescu M spune

  Daca poti sa adaugi si adresa mea de email cand trimiti modelul de cerere,am si eu un credit la VBL in chf cu comision de risc si vreau sa depun o cerere de eliminare a acestuia :[email protected]
  cu multumiri anticipate

 12. CRISTI spune

  va rog sa adaugati si adresa mea de email cand trimiteti modelul de cerere,am si eu credit ipotecar la VBL in CHF cu comision de risc si vreau deasemeni sa depun o cerere de eliminare a acestuia:[email protected]

 13. nelu spune

  va rog sa adaugati si adresa mea de email cand trimiteti modelul de cerere,am si eu credit ipotecar la VBL in CHF cu comision de risc si vreau deasemeni sa depun o cerere de eliminare a acestuia: [email protected]
  In plus daca ar mai fi ceva de stiut va rog sa-mi comunicati.
  Va multumesc

 14. Daniela spune

  Buna ziua,

  Si eu as fi interesata de acest model de cerere, deoarece sunt in aceeasi situatie (credit ipotecar in CHF la VBR, cu acelasi comision de risc).
  Va rog, transmiteti si la adresa mea de email: [email protected]
  Sunt convinsa ca numai printr-o actiune comuna vom avea castig de cauza si acest comision abuziv va fi eliminat.
  Va multumesc.

 15. Livia spune

  Va rog trimite-ti si mie modelul de cerere am si eu in credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare,doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia.Adesa de email este;juve_livia @yahoo.com.Va multumesc anticipat.

 16. mihaela spune

  Buna ziua

  Si eu am aceleasi probleme cu Vb, dar acum 2 luni au revenit la dobanda fixa initiala, marita abuziv si mi-au restituit diferenta platita. Acum, prin intrarea in vigoare a OUG 50/2010 incerc sa stopez incasarea comisionului de risc care, la fel, este foarte mare, si mai mult de atat este definit in mod contradictoriu in convetia de credit, intr-un fel in conditii generale si in alt fel in conditii speciale.
  va trimit pe e-mail adresa formulata de mine catre VB, poate va este de folos in redactarea adreselor dvs.
  [email protected]

 17. monica spune

  Pe 24.06.2010 am depus la vb o cerere de incetare a perceperii comisionului de risk. Azi am vorbit la OPC si am am fost indrumata sa depun si la ei o reclamatie, preventiv, pentru urgentare. Bancile se bazeaza pe cele 90 de zile, care de fapt pe nu ar trebui sa ne afecteze. Va indrum sa faceti acelasi lucru si in numar cit mai mare. De la banca mi s-a dat de inteles ca oricum voi primi un raspuns negativ.Daca a primit cineva raspuns rog sa-l posteze. O sa va tin la curent cu toate demersurile. Oricum cei de la OPC mi-au spus ca dreptatea este de partea mea, dar… Bafta si sa auzim de bine.

 18. Rudeanu Ramona spune

  Sunt in aceeasi situatie, am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc foarte mare, doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia,va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere . Adresa de email este: [email protected]. Va multumesc.

 19. Laurentiu spune

  Sunt in aceeasi situatie, am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc foarte mare, doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia,va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere . Adresa de email este: [email protected].
  Va multumesc.

 20. Consilier juridic spune

  Am si eu aceleasi probleme ca si voi, si in urma cu 3 luni, am ajuns printr-un prieten la un avocat (specializat pe drept contractual si comercial) care chiar a fost la un pas sa ii execute pe cei de la VB, impreuna cu executorul bineinteles, pentru a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca castigata de el. Dupa convocarea la conciliere, i-am dat in judecata, pentru recuperare CR, eliminarea sa pentru viitor si pentru anularea unor clauze ca fiind abuzive. Dupa aparitia OUG 50, mi-a spus ca aceasta ordonanta ne ajuta numai in parte fiind destul de ambigua pe anumite aspecte, parere pe care, de altfel o impartasesc si eu. Sunt sigur ca voi obtine anularea CR, dar nu bazandu-ma exclusiv pe OUG 50, ci mai mult pe avocatul respectiv.
  In legatura cu ANPC, sesizarea sa nu ajuta aproape deloc, de fapt e o chestiune dupa care astepti si mai mult. Calea cea mai buna este actionarea in justitie, avand in vedere ca oricum si cheltuielile de judecata se recupereaza la sfarsit.In cazul in care actionezi prin ANPC, depinzi numai de ei si nu controlezi ceea ce se intampla. Va spun asta deoarece am si lucrat cu ei fiind consilier juridic la o firma mare din Romania.
  Acum fiecare face cum vrea, dar asta e parerea mea.

 21. covalschi luminita spune

  Sunt in aceeasi situatie, am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc foarte mare, doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia,va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere . Adresa de email este: [email protected]

 22. ramona84 spune

  Va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere pentru eliminarea comisionului de risc pe adresa [email protected].
  Va multumesc si sper sa reusim impreuna

 23. erupem spune

  Va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere pentru eliminarea comisionului de risc pe adresa [email protected].
  Va multumesc!

 24. Nicu G spune

  Am facut grupul de yahoo vb_timisoara. Am pus acolo model de plangere + cateva sentinte !

 25. Bianca spune

  Nu gasesc grupul vb_timisoara pe yahoo
  vrem si noi sa ne alaturam

 26. Diana_c spune

  Am solicitat Biroului de Credit situatia personala si am constatat ca Volksbank a raportat ca suma ce o am de achitat lunar doar anuitatea (principal+dobanda) desi eu platesc lunar si comisionul de risc. Mai am un card de credit la o alta banca si acolo figureaza exact cat platesc lunar, inclusiv comisioanele.
  Va rog frumos sa imi trimiteti si mie un model de cerere de eliminare a comisionului de risc, si daca aveti o hotarare judecatoreasca referitor la aceasta clauza abuziva, pe adresa [email protected].

 27. Maia Martin spune

  Buna ziua, am aflat de demersurile mai multor clienti Volksbank pentru a elimina comisionul de risc (nejustificat si foarte mare)
  Am si eu un credit de nevoi personale cu ipoteca in CHF la Volksbank. Platesc lunar mai bine de 7 milioane de lei pentru acest comision de risc.
  Va rog, ajutati-ma cu pasii ce trebuiesc facuti pentru a scapa de acest comision de risc.
  Inteleg ca, deocamdata, un prim pas este depunerea unei cereri incetare a perceperii comisionului de risc la banca. La sediul bancii unde am facut creditul? Inca nu stiu. Nu am gasit formularul cautand pe Google. Va rog sa-mi trimiteti si mie un formular la adresa [email protected]
  Sunt deschisa oricaror asocieri cu alti clienti. Impreuna suntem siguri mai puternici.
  Multumesc mult, Maia Martin

 28. Maia Martin spune

  Am gasit grupul vb_timisoara
  Il gasiti si voi aici:
  h t t p ://finance.groups.yahoo.com/group/vb_timisoara/

 29. catalin T spune

  Salut,si eu sunt in aceeasi situatie cu toti cei de mai sus. Daca se poate sa imi trimiteti si mie cererea depusa la VB pentru eliminarea comisionului de risc….. va multumesc anticipat. [email protected]

 30. cosgarea daniel spune

  Si eu platesc un comision de risc incredibil la un credit ipotecar in CHF. Doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia,va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere . Sunt dispus sa ma alutur demersului de a actiona banca in instanta. Adresa de email este: [email protected]

 31. alexa spune

  Buna seara,as dori sa intreb daca acelas lucru(renuntarea la comisionul de risc)este valabil si pentru alte banci BCR.comisionul de risc perceput de ei este foarte mare.La sfarsitul creditului dobanda +comisioanele reprezinta 85%din credit. Va multumesc

 32. M. spune

  Buna,eu am depus deja la Volksbank o solicitare de eliminare a comisionului de risc si astept raspunsul oficial al bancii (nu ma astept insa la un raspuns favorabil). Nu exista un tipar. solicitati pur si simplu eliminarea comisionului de risc din conventia de credit nr…, in baza art.36 din OG50/2010 care prevede „….”. Pe aceia dintre voi care au clauze contradictorii in contract ii sfatuiesc sa ceara chiar si restituirea sumelor platite, intrucat clauzele contradictorii atrag nulitatea comisionului si pt.asta ar fi putut fi somata banca chiar si inainte de intrarea in vigoare a og 50/2010. asa ca cititi-va contractele si daca aveti astfel de clauze, depuneti de urgenta o notificare. Ceilalti vor trebui sa-si ceara drepturile in instanta. din pacate eu ma incadrez in a doua categorie.

 33. dana spune

  Nu aveti cumva sentinta judecatoriei sectorului2 prin care se declara a fi abuziv comisionul de risc? sentinta impreuna cu OUG 50/2010 ar trebui sa le fie de ajuns pt eliminarea acestui comision nerusinat.

 34. Asaftei spune

  sunt in aceeasi situatie cu voi si as vrea sa fiu cooptat daca demarati un proces impotriva Volksbank, pentru ca un proces de unul singur nu se poate sustine
  orice notificare catre banca nesustinuta de proces este egal cu zero. Daca banca este doar amendata nu ne ajuta cu nimic

 35. Ramona Molnar spune

  Sunt in aceeasi situatie, am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc foarte mare, doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia,va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere . Adresa de email este: [email protected] sa facem ceva.
  Va multumesc.

 36. marius spune

  Astazi am fost la vb, este o mutenie totala,nici o colaborare.Se uitau la mine ca la cel mai aprig dusman
  Am fost la bnr sucursala suceava unde am primit raspunsul urmatorNU ESTE DE COMPETENTA NOASTRA SA NE BAGAM IN CONTRACTELE DINTRE BANCI SI CLIENTI
  Am fost la anpc unde mi-au zis ca au cistigat procesele cu bancile numai aceia care aveau specificata o data pina la care banca avea dreptul sa opreasca comisionul de risc(ex un client din falticeni a cistigat procesul cu vb pt ca avea specificat in contract faptul ca, comisionul de risc se va plati pina la data de 31.12.2008, iar banca a luat comisionul de risc si dupa aceasta data)
  anpc-ul mi-a spus ca incepind cu data de 21.06.2010 vb nu mai tb sa-mi retina comisionul de risc ,iar daca acest lucru se va intimpla se vor aplica amenzi bancii si mi se vor restitui banii inapoi sau se va tine cont la ratele urmatoare
  banca este obligata pina la data de 1.09 2010 sa ne faca notificari scrise cu intentiile pe care le are in vedere la modificarea contractului (conventiei) de credit Inspectorul anpc mi-a atras atentia cu urmatoarele lucruri
  -sa nu semnez ca primarul ci sa iau acasa proiectul nou de contract si sa-l analizez f bine cu niste oameni care se pricep(ex avocati, juristi,economisti etc)
  -sa nu apara in contract alte comisioane ascunse
  -sa nu semnez dacaDAE NU SCADE CU 0,22 (0,22% este comisionul de risc lunar pe care eu il platesc
  -comisionul de rambursare sa nu fie >1%
  in cazul in care pina la 1.09 2010 nu primesc nici o notificare de la vb sa anunt anpc-ul iar ei dupa aceasta data au toate portitale deschise sa actioneze asupra bancii
  era sa uit un lucru foarte important
  – SA NU PLECATI DIN BANCA SI SA NU SEMNATI PINA NU VI SE DA UN NOU PLAN DE RAMBURSARE IN CARE SA APARA DOAR PRINCIPALUL SI DOBINDA FARA ALTE COMISIOANE(ESTE INTERZIS )
  -DACA VI S-AU REDUS VENITURILE (EX BUGETARII) PUTETI MERGE CU O ADEVERINTA IAR BANCA ESTE OBLIGATA SA VA FACA REESALONAREA PE O PERIOADA MAI MARE DE TIMP CU O RATA MAI MICA
  BAFTA TUTUROR

 37. adrian spune

  exista cineva care a primit vreun raspuns de la volksbank privind eliminarea comisionului de risc?

 38. Cristina spune

  Si nu este normal ca la unii in contract sa se perceapa pentru o anumita perioada de timp, si la alti pe tot parcursul creditului, trebuie sa fie pentru toata lumea la fel. Voi ce ziceti?

 39. Cristina spune

  Multumim Marius pentru informare , o sa postam anuntul facut de tine la toti clienti volksbank.

 40. Cristina spune

  Adresa mea de email este [email protected], dati-mi un email si va trimit eu adresa pentru eliminarea comisionului de risc, la unii dintre voi le-am trimis adresa, verificati emailul.

 41. NICU spune

  Doresc sa ma alatur si eu celor care vor sa lupte impotriva celor de la Volksbank. Am un credit de la ei cu aceeasi problema cu un comision de risc de 0.15%. Astept un semn la adresa de e-mail [email protected]

 42. titica spune

  buna! si eu am un credit la vb in chf ipotecar la care am un comision de risc imens. Am citit ca as putea sa scap de el mai ales ca sunt bugetara si veniturile mi s-au micsorat. cred ca cam toti am facut in aceiasi perioada creditul mai ales ca era avantajos. eu a trebuit sa-mi reconstruiesc o casa dupa inundatii si au profitat de asta pentru ca-mi trebuiau bani.Am fost si eu acum la banca pentru ca mi-a soptit altineva de la o alta banca ca se poate. adevarat sau uitat cam crucis la mine.vreau sa ma alatur si eu la grupul vostru a celor care lupta cu Vilskbank. va rog sa-mi trimiteti si mie un model de cerere pe adresa de email [email protected]. Cu cat suntem mai multi care depunem cereri cu atat poate avem sorti de izbanda

 43. Robert C spune

  Noi am depus cererea in data de 29 iunie, inca nu am primit raspuns.
  Va tin la curent daca se schimba ceva.
  Aveti grija cand depuneti cererea sa cereti nr de inregistrare.

 44. carmen spune

  eu am facut acea cerere pt eliminarea comisionului de riscde la vb in baza OUG 50/2010 dupa ce am trimis un mail la iulian urban si avocatul firmei mi-a spus sa fac asta iar daca banca nu-mi da un raspuns favorabil sa sesizez anpc-ul.Am prit raspuns si bineinteles unul nefavorabil in care mi se spune ca am semnat ca sunt de acord cu acel comision de risc imi explica ce inseamna el ,imi spun si ca acea ordonanta a fost data cu scopul mobilitatii clientilorin sensul de a se putea muta la alte banci fara a mai plati com de rambursare anticipat si ca si ca ma vor anunta si pe mine ce hotarari ia banca in termenil impus de OUG adica 30 zilept ca cica implementarea unor noi conditii cerute de lege presupun modificari laborioase ale bancii.Mentionez ca CEC-ul si-a chemat deja clientii pt acest comision deci numai la unii se poate adresa mea de mail este [email protected]

 45. valentina spune

  Pentru ca am vazut ca este solicitata iar datele sunt publice dar destul de greu de gasit mi-am permis sa vin in ajutor:

  Număr unic dosar: 26640/300/2009 Înregistrat în data de: 23.12.2009 Obiect dosar: acţiune în constatare Materia juridică: Civil Stadiu procesual: Fond Părţi:
  ANPC- COMISARIATUL REGIONAL PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR BUCURESTI-ILFOV : Reclamant
  VOLKSBANK ROMÂNIA SA : Pârât
  * VOLKSBANK ROMÂNIA SA : Pârât

  Admite sesizarea făcută de reclamanta – intimată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – CRPC Bucureşti-Ilfov, în contradictoriu cu pârâta – petentă S.C. Volksbank România S.A..

  Respinge ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de pârâta –petentă, în contradictoriu cu reclamanta – intimată, împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei seria XXX nr.0301312/71/1295, încheiat la data de 24.11.2009 de către reclamanta – intimată.
  Admite cererea de intervenţie în interes propriu şi în interesul reclamantei – intimate, formulată de intervenienţii Dumitru Camelia Oana şi Dumitru Marius.
  Admite cererea de intervenţie în interes propriu şi în interesul reclamantei – intimate, formulată de intervenienţii Rentea Laura şi Stan George Ciprian.
  Admite în parte cererea de intervenţie în interes propriu, formulată de intervenienţii Medovarschi Bianca Vasilica (fostă Ciceac) şi Medovarschi Flavius Mihai.

  Constată existenţa clauzelor abuzive în contractele analizate, după cum urmează:

  1. Iacomi Eugen Daniel – reclamaţia nr.13939/5751/13.10.2009; convenţia de credit nr.0115434/09.08.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”

  2. Rentea Laura – reclamaţia nr.14139/5863/16.10.2009; convenţia de credit nr.0115465/05.09.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”

  3. Alexe Adrian – reclamaţia nr.14236/5906/19.10.2009; convenţia de credit nr.0083541/05.02.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”
  4. Alexe Ion – reclamaţia nr.13786/5713/09.10.2009; convenţia de credit nr.0048494/04.05.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii astfel modificată.”

  5. Florea Tudor Constantin – reclamaţia nr.14074/5814/15.10.2009; convenţia de credit nr.0049824/09.06.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”

  6. Dedu Florin Fabian – reclamaţia nr.14458/6809/22.10.2009; convenţia de credit nr.0059659/23.08.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”

  7. Călinescu Daniela – reclamaţia nr.14372/16009/21.10.2009; convenţia de credit nr.0118503/FRA/30.08.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”

  8. Berchisan Alexandru Gabriel – reclamaţia nr.14921/6237/02.11.2009; convenţia de credit nr.0112440/MA/17.07.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”

  9. Darla Mihai Aurelian – reclamaţia nr.14712/6155/28.10.2009; convenţia de credit nr.0079559/20.12.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”

  10. Dumitru Marius – reclamaţia nr.14290/5937/20.10.2009; convenţia de credit nr.0061998/DR/09.08.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”

  11. Minea Florin – reclamaţia nr.15138/6378/05.11.2009; convenţia de credit nr.0124194/FD/20.09.2007 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui structura ratei dobânzii curente în cazul apariţiei unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua structură a ratei dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se aplică de la data comunicării.”

  12. Pintican Cătălin – reclamaţia nr.14459/6002/22.10.2009; convenţia de credit nr.0058713/17.07.2006 conţine clauza abuzivă privitoare la majorarea dobânzii: art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui structura ratei dobânzii curente în cazul apariţiei unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua structură a ratei dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se aplică de la data comunicării.”

  Constată că în convenţia de credit nr.0061998/DR/09.08.2006, încheiată între intervenienţii în interes propriu Dumitru Camelia Oana şi Dumitru Marius şi pârâta – petentă S.C. Volksbank România S.A., există următoarele clauze abuzive:

  art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”;

  art.8.1 lit. c) şi d) din Secţiunea 8 – Scadenţa anticipată din Condiţiile Generale ale Convenţiei „În cazul în care se iveşte vreuna dintre situaţiile următoare, atunci, în orice moment, Banca va avea dreptul, pe baza unei notificări transmise Împrumutatului şi garantului, să declare soldul creditului ca fiind scadent anticipat, rambursabil imediat împreună cu dobânda acumulată şi toate celelalte costuri datorate Băncii conform Convenţiei:
  c) În cazul apariţiei unei situaţii neprevăzute care, în opinia Băncii, face să devină improbabil ca Împrumutatul să-şi poată îndeplini obligaţiile asumate conform Convenţiei;
  d) În cazul apariţiei unei situaţii neprevăzute conform căreia, în opinia Băncii, creditul acordat nu mai este garantat corespunzător”;

  art.10.2 din Secţiunea 10 – Costuri suplimentare din Condiţiile Generale ale Convenţiei „În oricare din cazurile mai sus menţionate în termen de 15 zile de la data la care a fost notificat în scris de către Bancă, Împrumutatul va plăti acesteia sumele suplimentare astfel încât să compenseze Banca pentru creşterile costurilor, sau altor rambursări.”

  Constată că în convenţia de credit nr.0115465/05.09.2007, încheiată între intervenienţii în interes propriu Rentea Laura şi Stan George Ciprian şi pârâta – petentă S.C. Volksbank România S.A., există următoarele clauze abuzive:
  art. 3 lit. d) din Condiţiile Speciale ale Convenţiei – Data ajustării dobânzii „Banca îşi rezervă dreptul de a revizui rata dobânzii curente în cazul intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară, comunicând Împrumutatului noua rată a dobânzii; rata dobânzii astfel modificată se va aplica de la data comunicării.”;

  art. 5 lit. a) din Condiţiile speciale ale Convenţiei – Comisionul de risc „… aplicat la soldul creditului, plătibil lunar în zile de scadenţă, pe toată perioada de derulare a prezentei Convenţii de credit”.;
  art.8.1 lit. c) şi d) din Secţiunea 8 – Scadenţa anticipată din Condiţiile Generale ale Convenţiei „În cazul în care se iveşte vreuna dintre situaţiile următoare, atunci, în orice moment, Banca va avea dreptul, pe baza unei notificări transmise Împrumutatului şi garantului, să declare soldul creditului ca fiind scadent anticipat, rambursabil imediat împreună cu dobânda acumulată şi toate celelalte costuri datorate Băncii conform Convenţiei:
  c) În cazul apariţiei unei situaţii neprevăzute care, în opinia Băncii, face să devină improbabil ca Împrumutatul să-şi poată îndeplini obligaţiile asumate conform Convenţiei; d) În cazul apariţiei unei situaţii neprevăzute conform căreia, în opinia Băncii, creditul acordat nu mai este garantat corespunzător”;

  art. 10.1 din Secţiunea 10 – Costuri suplimentare din Condiţiile Generale ale Convenţiei „Referitor la Convenţie pot apărea, la data semnării sau ulterior, modificări de interpretare ale oricărei legi, prevederi sau reglementări aplicabile, care:
  lit. a) supun Banca la orice impozit, taxă cu privire la creditele acordate sau la obligaţiile sale de a acorda credite sau care schimbă baza de impozitare pentru suma principală şi dobânzi la creditele acordate sau care se referă la orice alte sume datorate rezultând din Convenţie cu privire la creditele acordate sau la obligaţia sa dea acorda credite în conformitate cu prevederile legale în baza cărora funcţionează şi este organizată banca;
  lit. b) impun, modifică sau consideră aplicabile orice rezervă, depozit special sau orice cerinţă similară (de ex. în corelaţie/legătură cu propunerea noului Acord de la Basel privind capitalul propus de către Comitetul de Supraveghere a Băncilor Basel) afectează activele Băncii, constituite cu sau pentru costurile Băncii sau care impun Băncii orice altă condiţie care afectează creditele acordate sau obligaţia sa de a acorda credite:
  lit. c) al căror rezultat este: I. creşterea costurilor Băncii legate de acordarea sau de punerea la dispoziţie a oricărui credit; II. reducerea cuantumului oricărei sume primite sau a oricărei creanţe a Băncii, în baza Convenţiei”;

  art. 10.2 din Secţiunea 10 – Costuri suplimentare din Condiţiile Generale ale Convenţiei „În oricare din cazurile mai sus menţionate în termen de 15 zile de la data la care a fost notificat în scris de către Bancă, Împrumutatul va plăti acesteia sumele suplimentare astfel încât să compenseze Banca pentru creşterile costurilor, sau altor rambursări.”

  Constată că în convenţia de credit nr.0122358/06.09.2007, încheiată între intervenienţii în interes propriu Medovarschi Bianca Vasilica (fostă Ciceac) şi Medovarschi Flavius Mihai, există următoarele clauze abuzive:
  art. 5 lit. a) din Condiţiile speciale ale Convenţiei – Comisionul de risc „… aplicat la soldul creditului, plătibil lunar în zile de scadenţă, pe toată perioada de derulare a prezentei Convenţii de credit”. Respinge ca neîntemeiat capătul din cererea de intervenţie în interes propriu, formulată de intervenienţii în interes propriu Medovarschi Bianca Vasilica (fostă Ciceac) şi Medovarschi Flavius Mihai, privitor la restituirea sumelor încasate cu titlu de comision de risc. În baza art. 13 alin. 1 din

  Legea nr. 193/2000, aplică pârâtei – petente amendă contravenţională în cuantum de 1000 de lei.
  Obligă pârâta – petentă să modifice contractele analizate mai sus, în sensul înlăturării clauzelor constatate ca fiind abuzive.
  Obligă pârâta – petentă la plata către intervenienta în interes propriu Dumitru Camelia Oana a sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
  Respinge ca neîntemeiată cererea intervenientului în interes propriu Dumitru Marius de acordare a cheltuielilor de judecată.
  Ia act că reclamanta – intimată, pârâta – petentă, intervenienţii Rentea Laura, Stan George Ciprian, Medovarschi Bianca Vasilica (fostă Ciceac) şi Medovarschi Flavius Mihai nu au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
  Pronunţată în şedinţă publică azi, 06.07.2010.

 46. Nicu G spune

  dar acu intrebare : are cineva prieteni pe la Volksbank sa verifice daca in aceste contracte COMISIONUL DE RISC este specificat si in Conditii Generale si in Conditii Speciale la fel. Stiti ca sunt unele contracte unde la Conditii Generale scrie ca mister Comision de Risc e aplicat pe primii 2 ani si la Conditii Speciale scrie ca acest CR este aplicat pe toata perioada contractului. E important sa stim cum a fost specificat CR in aceste contracte unde instantza a dat o sentintza favorabila clientzilor.

 47. Magda spune

  Am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare (valoarea lui fiind mai mare decat jumatatea dobanzii si a principalului), iar in acest caz doresc sa depun cerere de eliminare a comisionului de risc.
  Va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere la adresa: [email protected]

  Bafta tuturor

 48. Manuela spune

  Am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare si doresc sa ma alatur voua in speranta ca vom rezolva aceasta problema. Va rog sa-mi trimitei si modelul de cerere la adresa [email protected]

 49. cristi spune

  Am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare si doresc sa ma alatur voua in speranta ca vom rezolva aceasta problema. Va rog sa-mi trimitei si modelul de cerere la adresa [email protected]

 50. catalin spune

  si eu sunt in situatia cu doua credite in CHF si comisioane risc. Am facut cererea pe 24.06.2010. Inca nu am primit raspuns. Am scadenta pe 16 si m-am gandit sa le fac inca o adresa prin care sa ii atentionez ca incasarea acestui comision este un abuz si ca voi solicita penalizari de 0.1% pe zi pana la rambursare, dar minim 25CHF pentru fiecare credit. Incepem sa vorbim pe limba lor….. Propun sa ne strangem mai multi si sa ne asociem pentru instanta. Eu mai am inca doi colegi in aceeasi situatie. Adresa de mail [email protected]

 51. relu spune

  va rog sa imi trimiteti si mie modelul de cerere la adresa [email protected]

 52. Dan Voiculet spune

  Am si eu un credit ipotecar in CHF si doresc sa ma alatur voua in speranta ca vom rezolva aceasta problema. Va rog sa-mi trimiteti si modelul de cerere la adresa [email protected]

 53. George spune

  Ma alatur si eu voua posesorul unui credit ipotecar in CHF cu un comision de risc aberant. Din anul 2008 si pana in prezent CHF a crescut in medie cu 35%, iar ratele au crescut simtitor de mult. Consider nejustificat comisioane precum de risc, de rambursare anticipata, penalizari aplicate inca din prima zi dupa scadenta fara o perioada minima de gratie aplicata etc. E incredibil ce se intampla. Suntem victime sigure ale sistemului bancar ticalosit si lacomiei bancare. Va solicit si eu un model de cerere pentru eliminarea comisionului de risc la adresa [email protected]

 54. Popescu Andreev Vera spune

  Am şi eu un credit ipotecar.Consider că demersul vostru este perfect legal. Mă alătur vouă şi vă rog, dacă aveţi amabilitatea, să-mi trimiteţi şi mie un model de cerer pe adresa de email mai sus menţionată. Vă mulţumesc!

 55. PANAIT ROBERT spune

  Sunt in aceeasi situatie, am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc foarte mare, doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia,va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere . Adresa de email este: [email protected]

 56. Nelutu spune

  Am trimis o cerere catre VB si am primit raspuns negativ; cu toate ca in cerere am amintit de hotararea instantei jud sect 2 (dosarul este mai sus cu nr 26640/300/2009 postat de Valentina) + oug 50/2010; urmeaza sa sesizez ANPC-ul si apoi sa ii dau in judecata. Am vb cu in prealabil cu un avocat si mi-a zis ca tot ce am facut e ok.

 57. Alina spune

  Am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare si doresc sa ma alatur voua in speranta ca vom rezolva aceasta problema. Va rog sa-mi trimitei si modelul de cerere la adresa [email protected]

 58. costi78 spune

  am si eu un credit la VB sunt in aceiasi situatie cu Comisionul de Risc. Are cineva un model sau o cerere pe care a depus-o la banca referitor la anularea Comisionului de Risc. Adresa mea [email protected] va multumesc

 59. Mihai Angela spune

  Sunt din Iasi si am eu un 2 credite ipotecare in CHF cu un comision de risc destul de mare si doresc sa rezolvam cumva aceasta problema. Va rog sa-mi trimite-ti si modelul de cerere la adresa [email protected] MULTUMESC MULT
  Mihai C.
  ps:Daca ar fi si in Iasi un grup de actiune m-as bucura

 60. Adriana MR spune

  Buna ziua,
  Eu am facut plangere la ANPC si am depus, in acelasi timp, cerere de eliminare a comisionului de risc la Volksbank. Am si primit raspuns: am semnat, asta e (cam asa se pot traduce cele 2 pagini de polologhie…). Urmatorul pas e sa merg la banca sa cer si returnarea comisionului de risc perceput ilegal (de la data contractarii creditului pana in prezent)si… cred ca urmatorul pas va fi sa-i dau in judecata, in septembrie. Ar fi bine daca ne-am uni sa dam banca in judecata in grup, pentru ca e mai rezonabil sa imparti cheltuielile cu avocatul.
  Simpla cerere catre ei nu rezolva nimic. Cu siguranta vor raspunde tuturor la fel. Trebuie sa luam atitudine! Adresa mea de email este [email protected]
  Sa ne-ajute Dumnezeu sa scapam de CR!

 61. radu simona spune

  Sunt in aceeasi situatie, am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc foarte mare, doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia,va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere . Adresa de email este: [email protected]

 62. Adrian Vasile spune

  Am si eu un credit ipotecar in CHF(valoarea Comisionului de Risc fiind aproximativ egala cu cea a dobanzii) si doresc sa ma alatur voua in speranta ca vom rezolva aceasta problema. Va rog sa-mi trimiteti si modelul de cerere la [email protected]. Va multumesc!

 63. otilia spune

  Sunt din Vaslui si am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare si doresc sa rezolvam cumva aceasta problema. Va rog sa-mi trimiteti si modelul de cerere la adresa [email protected] si daca puteti sa-mi spuneti cum e mai indicat sa procedez.Eu am intrebat (prin viu grai, nu in scris)la Vb despre obligativitatea lor de a elimina acest comision si ei au replicat ca face parte din DAE si ca nu va fi eliminat.Va multumesc!

 64. Cristi spune

  Sunt si eu in aceeasi situatie cu acest Comision de risc si ma intereseaza sa ma alatur celor care au demarat sau vor sa demareze o actiune de eliminare a acestui comision de risc si recuperarea sumelor platite pana acum…fiind abuziv incasate.
  Dumnezeu sa ne ajute!

 65. Cristina spune

  buna tuturor
  cei care nu au primit aderesa pentru eliminarea comisionului de risc va las adresa mea de email [email protected], dati un email si va trimit eu.

  avem si adresa de grup

  [email protected]
  ii dati JOIN si asteptati 10-15 minute sa va dea accept.

 66. maria spune

  Buna, sunt si eu o victima a bancii Volskbank pe 15 ani, mi s-a majorat dobanda fixa, la fel pl[tesc ;i comison de risc, am facut notificare catrei ei nu mi-au dat nici un raspuns, apoi am facut plangerel al OPC la care ei i-au dat in instanta ;i pe 8 septembrie am a treia sedinta la care va roga, ajutatima cu o sentinta castigata de OPC din tara.In speranta ca ma ajutati pe adresa [email protected] multumesc si Doamne ajuta la toti ca mine.

 67. Cristina spune

  si sa nu uit am facut si lista cu toti clienti volksbank sa ii dam in judecata, cine vrea sa se alature sa imi dea un email si il trec pe lista.
  [email protected]

 68. violeta spune

  Si eu sunt in aceeasi situatie cu un credit ipotecar luat de la Vb in martie 2008, chf, si platesc lunar 230 chf comision de risc.Cred ca ar trebui sa luam atitudine,simple cereri de scoatere a acestui comision din rata conform OUG nu sunt suficiente, Vb impinge nesimtirea la extrem, vor cauta tertipuri sa nu faca asta.Poate ar trebui sa formam un grup cat mai mare si sa facem reclamatii peste tot,sa apara in presa cat mai des,sa-i constrangem sa renunte la el.Problema este ca chiar daca am semnat la luarea creditului ca suntem de acord cu el, modificarea legislatiei bancare in sensul limitarii nr de comisioane trebuie sa ne fie si noua aplicabila!Iar pe de alta parte,mie de exemplu, rata mi-a crescut din martie 2008 pana acum cu 800 ron numai datorita fluctuatiei valutare!Alt aspect: Vb Leasing in schimb s-a adaptat cresterii de curs care atragea crestere de rata si a micsorat semnificativ dobanda!Eu am un leasing la ei si mi-au micsorat dobanda de la 7.2 la 4 in decurs de nici 2 ani!de ce nu pot si cei de la banca sa faca un lucru similar, de exemplu scoatrea acestui comision ar ajuta f mult.Sunt de acord ca ne-am asumat un credit, dar sunt convisa ca nici unul dintre noi nici in cele mai negre cosmaruri nu a estimat un curs de 3.3 ron/chf!de altfel nici banca, altminteri nu ne-ar mai fi dat creditele, cati se mai incadrau cu veniturile la astfel de estimari?

 69. Monica spune

  Eu incepind de luna aceasta nu am mai platit comisionul de risc, care este destul de mare, 326 CHF, am depus reclamatie la OPC si acestia m/au indrumat sa nu mai platesc deoarece este ilegal, chiar daca o sa/mi trimita banca penalitati, au spus ca nu este nici o problema, odata ce ii va amenda le va pune in vedere sa/l elimine, conform legii si sa storneze datoria, conform noilor reglementari in vigoare. Faceti la fel. Din unele discutii cu reprezentantii VB am inteles ca nu ar vrea sa/l elimine ci doar sa/l micsoreze un pic, asa praf in ochi. Toti colegii mei care au imprumut la VB si s/au adresat OPC asa au fost indrumati si asa au procedat. Cei de la OPC au spus ca daca mai continuam sa/l platim le dam lor peste mina, inseamna ca suntem de acord cu politica bancii. Parerea mea este mai bine nu. Oricum suntem multi si SIGUR vom cistiga. Mergeti la OPC si garantat va fi bine si pentru mai departe, instanta, etc. OPC nu percepe bani ca avocatii. Apropo, cind platiti rata fara comision faceti o instiintare la VB, prin care le aduceti la cunostinta ca nu mai platiti acest comision, chiar daca ati depus o reclamantie anterioara. Faceti asta de cite ori veti plati rata fara comision, in fiecare luna, pina cind se va solutiona. Oricum totul va incepe cu 21.06.2010. BAFTA si incredere in OPC

 70. Carmen t spune

  Buna, colegi de suferinta, in special cei din Prahova! tocmai am primit raspunsul de la VB si sunt foarte suparata. La fel ca si cei de mai sus , am primit acelasi raspuns negativ, in sensul ca am semnat cu buna stiinta conventia de credit si m-am angajat sa platesc pe toata perioada creditului acest nenorocit de comision de risc. Dar oare se il puteam refuza ? Mi-l mai si explica, cum ca este un risc asumat de banca si-mi da ca exemplu: comportamentul contractual al clientului( eu nu am avut nici o intarziere la plata), achitarea datoriilor contractuale, riscul de neincasare a asigurarii in caz de depreciere a bunului ipotecat( de parca nu iti impun ei anumiti asiguratori), riscul de piata(fluctuatiile de curs) care cica este al lor ,nu al meu ca platesc fata de anul trecut cu 1000 ron mai mult pe luna etc.
  Mai spre sfarsit apeleaza la intelegerea mea privind asigurarea conformitatii cu oug50/2010 intr-un termen rezonabil.
  Sunt furioasa pe tara asta si pe toti cei care ne prostesc in fata . Uff ! daca va hotarati sa actionati in judecata ma alatur voua, [email protected] . O sa incerc si la ANPC si eventual o la ARB .

 71. Doina Buzau spune

  Sunt convinsa ca dintre cei care au scris mai sus sunt si persoane din BUZAU. Si noi ne aflam in aceeasi situatie privind CR si chiar am demarat discutiile cu un avocat.
  Pentru cei care doresc sa se alature unei eventuale actiuni in judecata la nivelul municipiului Buzau, contactati-ne pe adresa de mail [email protected]. Costurile sunt destul de mari dar pot fi usor suportate daca ne unim fortele.

 72. ramona84 spune

  Buna la toti….am fost ieri la VB agentie jud Cluj si sunt foarte dezamagita….am discutat cu direcotul de agentie…pauza totala…aproape ca mi-a ras in fata cand m-a vazut cu cererea de eliminare a comisionului de risc…el zicea ca nici vorba sa-l scoata, ca asa ceva nue posibil si ca banca de acolo castiga cel mai mult…in plus DAE nu e calculat corect la mine in contract, de fapt nici nu a putut sa-mi demonstreze ca e corect ( e mai mult cu 1 procent)…plus ca da mi-a spus ca in momentul acordarii creditului nu am avut atatea nelamuriri si de ce vin dupa 2 ani sa ma informez…
  L-am intrebat frumos daca se poate rezolva pb comisionului de risc pe cale amiabila si el m-a sfatuit sa-mi fac refinantare la alta banca ( mi se pare incredibil )…plus ca plateam degeaba internet banking si am cerut sa-mi anuleze…erau foarte recalcitranti si ofiterul de credite mi-a vorbit pe un ton foarte urat…in fine ideea e ca m-am batut de niste ziduri …abia au vrut sa-mi dea numar de inregistrare pt solicitare…plus ca mi-au dat un teanc de hartii (actualizari ) sa semnez…am zis ca le duc acasa sa le studiez si mi le-au luat …apoi mi le-au dat inapoi…deci nici nu stiu ce este de facut..

 73. codreanu spune

  Va rog trimite-ti si mie modelul de cerere am si eu in credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare,doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia.Adesa de email este [email protected]

 74. Carmen Tatu spune

  Am deschis o petitie online , ca un pas in vederea eliminarii comisionului abuziv de risc , care, dupa strangerea unui numar mare de semnaturi, va ajunge la ANPC si la Asociatia Romana a Bancilor .
  Daca sunteti in aceeasi situatie , de neacceptat, de a plati comisioane bancilor ,situate in afara legii , va rog sa va alaturati noua prin semnarea acestei petitii si sa comunicati si altora .

  petitieonline.ro/petitie-p44666053.html

 75. mihaela spune

  http://finance.groups.yahoo.com/group/vb_timisoara/

  intrati pe forum. aici gasiti discutii referitoare la toate problemele cu VB…

 76. adela spune

  as dori si eu un model de cerere pentru eliminarea comisionului de risc volskbank. Adresa de e-mail [email protected]

 77. Niculescu Mizil Cornelia spune

  Pentru toti cei interesati si care nu stiu inca s-au constituit 2 grupuri yahoo ale clientilor care doresc sa se judece cu VBL in ideea ca daca suntem mai multi vom fi mai puternici
  Orcine poate sa se ralieze acestei actiuni – pentru Bucuresti grupul se numeste ClientiVB_Bucuresti si mailul de legatura este [email protected] pentru timisoara este [email protected]
  Dl Consilier juridic(mesaj 03.07.10) care a initiat deja o actiune judecatoreasca poate doreste sa ne contacteze pe mailul grupului pentru a ne da si noua o serie de lamuriri si poate pentru a ne recomanda avocatul specializat pe acest subiect

 78. Baltaga Catalin Marian spune

  Eu zic sa facem ceva mai mult…sa ne intalnim si sa depunem plangeri la ANPC toti….asa 30 de oameni odata…
  La VB am primit raspuns ca ‘Nu am primit nimic de la centrala privitor la modificarea Conventiilor’…fratilor suntem la 32 de zile de cand a intrat in vigoare Ordonanta 50/2010…de ce sa le dam niste bani dupa care o sa umblam sa-i recuperam, cand putem sa-i mandatam pe cei de la ANPC sa-i linisteasca.
  Pt cei di Bucuresti care vor sa faca asta sa-mi spuna si mie….ma alatur lor. [email protected]

 79. hangiu andreea spune

  Buna ziua,

  Sunt din Bucuresti si am si eu un contrat de credit ipotecar cu Volksbank Romania in euro.
  Am facut deja cerere de eliminare a comisionului de risc insa nu am primit inca raspuns.
  Am primit insa raspuns de la Biroul de Credite si intr-adevar, comisionul de risc nu apare.
  As vrea sa ma alatur si eu unei eventuale actiuni in istanta, numai sa-mi spuneti ce trebuie facut.

 80. felicia spune

  Am fost si eu la banca sa-mi modific perioada de rambursare ca nu mai pot suporta financiar rata care a crescut foarte mult din 2007. Va dati seama ca nu s-a rezolvat mare lucru ca veniturile chiar daca scad acum cu 25% tot raman mai mari fata de cele din 2007 cand am facut creditul. Ne-a dat o groaza de hartii de completat, implica multe costuri noul dosar si rata nu se modifica prea mult.

  Dar partea distractva e ca ei au un proiect care spera ei sa se aprobe si anume sa nu mai existe creditele in chf si sa le transforme in euro. Fac ei in asa fel incat sa nu ne mai dea comisionul de risc inapoi iar rata in euro sa fie cam la fel cu cat platim acum cu comisionul de risc.

 81. pufi spune

  Am primit raspunsul de la VB, acelasi tipar ca si cel primit de Carmen(mesaj 20 iulie) difera doar numele.Maine sunt la ANPC cu reclamatie impotriva bancii.Doresc sa ma alatur oricarei actiuni impotriva [email protected]

 82. noone spune

  Am primit raspuns de la VB idem Carmen (20 iulie) si pufi (26 iulie). Mergem mai departe si nu asteptam sa citez „Comisionul de risc sunt analizate de catre Banca din perspectiva transpunerii in cadrul contractelor de creditin derulare”.
  Mai bine spunea transhumanta in loc de transpunere.

 83. catalin spune

  Si eu am primit acelasi raspuns ca si Carmen, pufi, noone. Cred ca au facut deja un raspuns-tip cu care sa mai castige timp si eventual sa le mai taie din avant unora, ceva de genul „sa nu crezi ca vei obtine ceva”. Si probabil ca sa se puna si la adapost de ANPC au introdus si partea cu „vom analiza si vom transpune hotararile legii….etc etc”. Asta dupa ce ne explica ei pentru ce s-a dat legea de fapt…
  Deci singura cale e lupta cu ei, ANPC-ul si eventual instanta. Cu cat suntem mai multi si se obtin hotarari judecatoresti favorabile cu atat vor fi nevoiti sa respecte exact ce scrie in lege.

 84. pufi spune

  Am depus azi reclamatie la ANPC. In functie de raspunsul bancii voi actiona in consencinta.

 85. Nelu I spune

  Aut tot mai des de rambursarea acestui comision.A-si dori daca puteti sa imi dati mai multe detalii.A botinut cineva un raspuns favorabil din partea bancii VB ?

 86. Bianca spune

  da, o persoana care avea stipulat diferit CR in conditiile generale si in cele speciale a primit un nou scadentar fara CR

 87. maria spune

  Buna!Am facut toate demersurile necesare pentru a-mi restitui diferenta incasata din dobanda fixa si din comisionul de ris la VB insa fara nici un rezultat, asa ca am facut plangere la ANPC unde ei au data banca in instanta, iar eu ca petenta am depus cerere de interventie si sunt la a treia sedinta de judecata la care banca au depus anularea cererii mele si doua sentinte de fond cu termen de 15 zile in favoarea lor, vezi doamne ce tari sunt ei si de aceea doresc de la voi daca aveti doua sentinte irevocabile in favoarea clientilor pentru a le depune pentru 8 sept.a.c.Astept sa ma ajutati pe adresa de e-mail [email protected]. Va multumesc Maria din Covasna. Mult succes tuturor.

 88. Bianca spune

  http://finance.groups.yahoo.com/group/vb_timisoara/

  pe grupul de mai sus sunt multe sentinte, nu am reusit sa le citesc pe toate, verifica acolo

 89. Mojo spune

  Salutare,

  dupa 3 ani de plata a comisionului de risc care se ridica undeva in jur de (150 chf) 450 de ron/luna …. am reusit sa scap de el dupa o solicitare mai agresiva depusa la sucursala unde am creditul. Asadar se poate … Totul depinde de ce scrie in contractul de credit …. dar mai ales de cum faceti solicitarea.

 90. Despina spune

  Buna ziua. Sunt din Suceava si am si eu un credit de nevoi personale cu ipoteca la VB in CHF. Avand in vedere ca de cand am luat creditul veniturile au scazut, sotul meu fiind somer si eu bugetara nu mai reusim sa facem fata acestei rate care creste de la o luna la alta. Am incercat si noi sa discutam cu cei de la banca, dar parca nu-i intereseaza deloc de clientii lor. Singura varianta oferita fiind reesalonarea creditului. M-ar interesa si pe mine sa stiu mai multe despre cei care sunt in aceasi situatie ca mine si vor sa faca ceva pentru a nu ajunge in imposibilitate de plata. Adresa mea de e-mail este: [email protected]

 91. Bianca spune

  Pt Mojo

  Ce scria in contractul tau referitor la comisionul de risc, era pe toata perioada si in conditiile generale si in cele speciale? sau diferit?

 92. Nicu G spune

  haidetzi pe grupul de yahoo : [email protected]

 93. despina spune

  incerc sa intru pe:[email protected] si nu reusesc
  puteti sa imi dati mai multe detalii?

 94. Dena Mihaela Natalia spune

  Buna Ziua! Pe 27 iulie 2010 trebuia sa platesc rata la banca,insa nu am avut toata suma de 570ron. Ce penalizare se percepe pe zi? Astept raspuns pe emailul pe care vi l-am dat. ..Mihaela Dena.

 95. Bianca spune

  aici e grupul:
  http://finance.groups.yahoo.com/group/vb_timisoara/

  [email protected] e doar adresa de mail a grupului

 96. Bianca spune

  ce stiti despre raiffeisen? am o colega cu credit la ei, se discuta undeva pe net?

 97. Felicia spune

  Buna ,am si eu rugamintea sa-mi trimita si mie cineva modelul de cerere pt.eliminarea comisionului de risc .Trebuie sa-i facem sa-l elimine ca rata ne omoara la cum a crescut CHF-ul.
  Adresa mea e [email protected]
  multumesc

 98. xewy spune

  Am luat si eu un credit cu dobanda fixa, in 2007, la Volsbank si dupa cateva luni mi-au marit dobanda. I-am reclamat la ANPC si acestea au trimis cererea in instanta, dupa aprox. 3 luni sa judecat cauza si instanta mi-a aprobat cererea iar banca a fost obligata sa imi scada dobanda, sa imi dea banii inapoi pe care i-am dat in plus din 2007 si pana in prezent si sa abroge articolul prin care „isi rezerva dreptul de a modifica dobanda dupa placul lor”. Desi au cam strambat din nas mi-au dat banii inapoi. Si am de gand sa fac acelas lucru si cu Comisionul de risc, mai ales ca a intrat in vigoare OUG 50/2010, si acolo scrie clar ce comisioane trebe sa fie prev.in contractele de credit.

 99. vespasian spune

  Va rog trimite-ti si mie modelul de cerere am si eu in credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare,doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia.Adresa de email este; [email protected] Va multumesc anticipat.

 100. A spune

  aici gasiti model pt toate cererile:
  http://finance.groups.yahoo.com/group/vb_timisoara/

 101. tocila spune

  Va rog trimite-ti si mie modelul de cerere am si eu in credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare,doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia.Adresa de email este;[email protected] multumesc anticipat.

 102. Laurentiu spune

  Va rog trimite-ti si mie modelul de cerere catre ANPC.Am un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare,doresc sa depun hartia la ANPC.Adresa de email este: [email protected] Multumesc anticipat

 103. abc spune

  vedeti toate modelele de cereri si solicitari pe:
  http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti/

 104. maria p spune

  am si eu credit la aceasta banca, din pacate in franci elvetieni si as vrea sa iau legatura cu voi- cei pagubiti ca mine si sa ii actionam in instanta. Nu stiu cum sa luam legatura, sa facem actiunea in instanta. Multumesc si astept opinii.

 105. Catalin spune

  Va rog trimite-ti si mie modelul de cerere am si eu in credit ipotecar in CHF cu un comision de risc 0,22 ,doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia.Adresa de email este: [email protected] . Se poate cere toata suma care s-a platit pentru comisionul de risc pana acum? Va multumesc anticipat!

 106. abc spune

  de cateva ori a fost trecut aici locul unde se discuta de aproape 2 luni despre asta si unde sunt multe raspunsuri, modele de solicitari:

  http://finance.groups.yahoo.com/group/vb_timisoara/

  http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti/

 107. mihai bv spune

  am fost la sucursala unde am vorbit cu directorul si mi-a spus ca dupa noua lege 50 se scoate comisionul de risc dar ca la noul contract pe care ar trebui sa-l semnan vor transforma comisionul de risc in comision de administrare,ca dobinda nu mai este fixa ci vor sa fie variabila.are cineva vreo idee despre legalitatea acestor intentii ale bancii.astept raspuns pe adresa de email [email protected]

 108. george spune

  am si eu un credit la vlb cu aceleasi comisioan de risc care conform oug 50/2010 este ilegal.creditul este facut in 2007 in chf.nu mi a crescut dobanda dar as vrea sa scap de acest comision de risc ptr ca este aproape un sfert din rata.mai ales acu cu taierile salariale din sistemul bugetar.v as ruga sa mi spune ti si mie pasii care trebuie facutiptr a scapa de acest comision.cu respect.adresa [email protected]

 109. alin spune

  am si ue un credit la vlb in chf cu acelasi comision de risc va rog trimitetimi si mie cererea care ati depuso la banca la adresa [email protected]

 110. Daniel P spune

  Salut,si eu sunt in aceeasi situatie cu toti cei de mai sus. Daca se poate sa imi trimiteti si mie cererea depusa la VB pentru eliminarea comisionului de risc….. va multumesc anticipat.
  [email protected]

 111. mihai spune

  va rog sa-mi trimiteti si mie un formular de cerere

 112. George P spune

  Va rog trimite-ti si mie modelul de cerere am si eu in credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare,doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia.Adresa de email este [email protected] Va multumesc anticipat.

 113. George Cracan spune

  Sunt din Timisoara si sunt in aceeasi situatie in ceea ce priveste CR. Va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere la adresa [email protected] ca vreau sa incep lupta cu VB. Multumesc anticipat. G C

 114. Cristian D. spune

  Buna, Va rog trimite-ti si mie modelul de cerere am si eu in credit ipotecar in CHF cu un comision de risc destul de mare,doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia.Adresa de email este [email protected]. Va multumesc!

 115. flo68 spune

  Eu am avansat cu lupta impotriva bancii, am primit si decizia ANPC in care ii someaza sa sa remedieze situatia si au fos si amendati. Adresa mea de mail este [email protected]………astept mesaje acolo pentru detalii si chiar sa facem schimb de numere de telefon. Ieri am fost sunat de banca si am fost invitat la negocieri. Lupta este de lunga durata, acum incearca sa inlocuiasca, in actele aditionale, comisionul de risc cu un comision de administare credit.Iii voi bate cu armele lor……….Sint din Bucuresti.

 116. mihaela spune

  Sunt in aceeasi situatie, am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc foarte mare, doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia,va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere . Adresa de email este:[email protected]
  Va multumesc!

 117. despina spune

  Nu este chiar nimeni din Suceava care are credit la Volksbank. Cei din Timisoara si Bucuresti se misca foarte bine. Doar uniti putem sa castigam.

 118. Livia spune

  Am fost la banca ca sa fac o reesalonare,si mi-au zis doamele de acolo ,ca acel vestit comision de risc se va pastra dar se va chema comision de administrare si vor schimba dobinda fixa in variabila.Nu este corect ce vor sa faca cu noi

 119. stoica elena spune

  Si eu am un credit la volksbank, si de la o rata de 14 mil akum platesc 17-18 milioane…am creditul in chf..vreau si eu sa fac o cerere de recalculare sau sa depun o plangere ceva. Vreau si eu un model ceva sa am o baza cand ma duc la banca, pe mailul [email protected]..si vreau sa ma alatur gupului pentru a face o plangere ceva.
  Multumesc!

 120. anton i spune

  Salut, si eu sant in aceiasi situatie ca toti cei de sus.Daca se poate sa-mi trimiteti si mie cererea depusa la VB ptr. eliminarea comisionului de risc…va multumesc anticipat [email protected]

 121. maria spune

  Si eu sunt din Buzau si am facut demersurile necesare pentru actionarea in instanta a volksbank pentru CR si clauze contradictorii,mai nou am constatat ca formula de calcul a anulitatii nu este corecta a mai gasit cineva asa ceva ? cei care doresc sa ne unim fortele in acest proces sunt bineveniti
  Adresa de e-mail [email protected]

 122. alina spune

  am depus si eu o cerere la VB, pentru scoaterea CR care este f. mare, mi s-a transmis ca mi se va raspunde in 3o zile fapt mi s-a inmanat o hartie in care mi se comunica acest lucru.
  am fost rechemata si mi s-a propus modificarea dobanzii din dob fixa in dob variabila, sau pastrarea ei ca dob fixa si modificarea peste x ani in variabila , cu un discount de o,5%,in legatura cu CR mi s-a spus ca se va transforma in comision de administrare…:)nu am fost de acord, o sa merg la ANPC sa fac reclamatia apoi ii dau in judecata.

 123. Geta spune

  Si eu am un credit la VB si am un CR mare. Am fost la VB si mi s-a zis ca nu se poate scoate acest comision … asa ca ne ramane sa ne unim fortele si sa dam VB in judecata …
  Unde-i lege nu-i tocmeala!

 124. laura spune

  sunt din Bacau si sunt si eu in aceeasi situatie ca toti cei nemultumiti de comisioanele din creditele VB.va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere pe adresa de email: [email protected].
  va multumesc anticipat.

 125. ileana spune

  Sunt in aceeasi situatie, am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc foarte mare, doresc sa depun si eu o cerere de eliminare a acestuia,va rog sa-mi trimiteti si mie modelul de cerere . Adresa de email este: [email protected]. Va multumesc anticipat!

 126. cristi spune

  sunt din bacau si eu sunt in aceeasi situatie fata de VB. va rog sa mi trimiteti si mie modelul de cerere pe mail: [email protected]

 127. Dragos Velica spune

  Nu se poate posta undeva tipul de cerere?

 128. nemethi daniela spune

  Dana Nemethi Am si eu un credit ipotecar in CHF la Volksbank si am ajuns sa platesc o rata de 1800ron de la 1200 cat plateam in 2007 cand am luat creditul.Din cei 1800ron,500ron sunt doar C.R.Doresc sa ma alatur celor care vor sa dea banca in judecata pt a scapa de comisioanele abuzive. Nr.de tel la care pot fi contactata 0729337312.

 129. marcel spune

  Va rog trimiteti si mie modelul de cerere am si eu un credit ipotecar in CHF cu un comision de risc cam mare,doresc sa depun si eu o cerere de eliminare al acestuia.Adesa de email este;[email protected] Va Multumesc

 130. Dragos Velica spune

  Poate ajuta pe cineva :
  CĂTRE
  S.C VOLKSBANK ROMÂNIA S.A
  Sos. Mihai Bravu nr. 171, Sector 2, Bucureşti

  In speranta rezolvarii pe cale amiabila, va inaintam prezenta

  SOLICITARE
  Subsemnatii,
  XXX, domiciliat in XX, identificat cu CI, seria XX, nr.XXX, eliberat de XXX, la data de XXX, CNP XXX, in calitate de Imprumutat si

  YYY, domiciliat in XX, identificat cu CI, seria XX, nr.XXX, eliberat de XXX, la data de XXX, CNP XXX, in calitate de Codebitor,

  casatoriti si semnatari ai Conventiei de Credit nr. NNNN/DDMMYYY, incheiata cu Volksbank Romania (sucursala XXX),

  solicităm conform OUG 50/2010 incetarea imediata a incasarii Comisionului de Risc mentionat la sectiunea 5 lit a) din Conditii Speciale – „0.165 % aplicat la soldul creditului, platibil lunar in zile de scadenta, pe toata perioada de derulare a Conventiei de credit”, precum si rambursarea sumelor aferente acestui comision, incasate dupa data de 21.06.2010.

  Pentru comunicare, va transmitem datele de contact: XXXX, telefon NNNN, e-mail: [email protected].

  Cu stima,

  XXX YYY

 131. maria spune

  http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti/database?method=reportRows&tbl=5 toti cei care doriti sa dati volksbank in judecata va puteti inscrie in grupul format la aceasta adresa

 132. STROE DORU spune

  Salut,
  Azi am fost contactat de VB pentru porcaria aia de contract.
  Poate cineva va rog sa ma contacteze si sa ma sfatuiasca ce tb facut?
  Sunt foarte pornit pe ei. Foarte glumet, tipul de la VB Cluj N. mi a zis ca com. de risc o sa fie de administrare.
  Tel meu este 0728 169 107.

  Multumesc.

 133. nycu spune

  Va rog sa imi trimiteti si mie modelul de cerere. Sant in aceeasi situatie.Adresa mea [email protected]

 134. calin spune

  va rog sa-mi trimiteti si mie formularul pentru eliminarea comisionului de risc practicat vb.va [email protected]

 135. Radulescu Marian spune

  Sunt si eu in aceeasi situatie.Vreau sa ma alatur unui grup care a dat sau o sa dea banca in judecata.Va stau la dispozitie la .

 136. Ciorba Claudiu spune

  aceasi prooblema.doresc sa ma alatur unui grup care a dat in judecata pe acesti HOTI.rog sa fiu contactat

 137. Ciorba Claudiu spune
 138. Radutoiu Lucian spune

  Am credit ipotecar la Volksbank. In afara de Ordonanta 50/2010 mai exista si alte acte legislative mai vechi care declara aceste comisioane cum este cel de risc, abuzive.
  Imi poate spune cineva care sunt acestea, ca sa pot face o plangere intemeiata?
  Daca s-a format un grup care sa dea in judecata aceasta banca va rog sa ma contactati si pe mine pentru a ma alatura voua.
  Adresa: [email protected].
  Sunt din Brasov.
  Va multumesc anticipat.
  Cu stima,
  Lucian

 139. dinu spune

  si eu sunt in aceeasi situatie.Sunt si eu in aceeasi situatie.Vreau sa ma alatur unui grup care a dat sau o sa dea banca in judecata.Va stau la dispozitie.
  va rog sa-mi trimiteti si mie formularul pentru eliminarea comisionului de risc
  [email protected]

 140. Aostol Gheorghe spune

  Buna ziua
  am un credit ipotecar la V.B.
  Doresc sa ma alatur unui grup pt rezolvarea problemelor
  Multumesc anticipat
  Gheorghe Apostol [email protected]

 141. buna ziua. spune

  Am un credit ipotecar la Volksbank si vreau sa ma alatur unui grup care a dat sau o sa dea banca in judecata.
  Va rog sa-mi trimiteti si mie formularul pentru eliminarea comisionului de risc, si daca mai exista si alte acte normative care declara abuziv comisionul de risc, in afara de ordonanta 50.
  [email protected]

 142. Calin spune

  Buna ziua,
  Am un credit ipotecar la V.B.
  Doresc sa ma alatur unui grup pt rezolvarea problemelor
  Multumesc anticipat!
  [email protected] com

 143. Raul spune

  salutare,
  Sunt si eu in aceeasi situatie ca voi, am un credit la vb cu un comision de risc de 0,22 pe toata durata contractului.Recent am primit o notificare sa ma prezint la banca, in care specifica ca comisionul de risc se redenumeste „comision de administrare credit” si se incaseaza in continuare. Mergand la banca pentru lamuriri am avut surpriza sa constat ca acest comision nu va disparea, mai mult dobanda fixa pe care o aveam la CHF, se va transfoma in variabila, fiind micsorata cu 0,5%, inmanandu-mi si un act aditional in acest sens.Vazand ca nu sunt de acord cu dobanda variabila mi-a oferit varianta sa mai platesc pana in 2017 cu dobanda fixa, dupa care se trece automat in variabila, insa nici aceasta nu ma incanta,nesemnand nici un act deocamdata.
  Mai este cineva in aceasta situatie??

 144. viorel spune

  Am un credit ipotecar la Volksbank in euro cu dobanda fixa, pe 30 de ani…
  Va rog sa-mi trimiteti si mie formularul pentru eliminarea comisionului de risc, si daca mai exista si alte acte normative care declara abuziv comisionul de risc, in afara de ordonanta 50, va multumesc anticipat…
  [email protected]

 145. laurentiu spune

  Salutare ! Am s eu un credit la VB pe 30 ani, cu dobanda fixa in lei . Nu am primit nicio solicitare de la banca sa ma prezint pentru discutii. Am aflat intampltor de treaba asta si vreau sa ma duc maine. Haideti sa ne unim cu totii impotriva acestor hoti . Sunt din Prahova . Pentru schimb de informatii ma puteti contacta la mail : [email protected] .

 146. Loredana spune

  conform noului act aditianal nu se mai numeste comision de risc ci comision de administrare cont. cum il contestam? ca acesta din urma e legal

 147. Dana spune

  Sunt in aceeasi situatie ca si cei mai multi dintre voi, platesc un comision de risc urias ptr un credit luat acum 3 ani. As aprecia in mod deosebit daca as primi un model de cerere ptr eliminarea acestuia pe care doresc sa o depun urgent. Va multumesc!
  [email protected]

 148. RAZVAN T spune
 149. mujicris spune

  SFATURI :
  -cereti de la banca : extrase de cont bancar ulterioare datei de 21.06.2010, modelul de Act Aditional – NU IL SEMNATI
  – comunicati in scris bancii ca nu sunteti deacord cu transformarea comisionului de risc cu un alt comision
  – adresati-va OPC avand la voi copii dupa contract credit ultimele plati efectuate, extrasele de cont bancar, adresa catre banca.
  NU UITATI SI DE FAPTUL CĂ ÎN CURSUL ANULUI 2007, LUNA OCT V-A FOST MARITA RATA ÎN BAZA CLAUZEI DE LA ART.3, LIT.D DIN CONVENTIA DE CREDIT. ACEASTA CLAUZA A FOST DECLARATĂ ABUZIVA SI S-AU DAT BANII INAPOI. BAFTA

 150. COSMINA spune

  Va rog sa-mi comunicaţi care sunt clauzele pe care le-ati solicitat bancii sa va fie anulate- V. Bank
  DORESC, DE ASEMENEA, CEREREA-FORMULAR PENTRU ELIMINAREA COMISIONULUI DE RISC, REFUZUL DE-A ACCEPTA TRANSFORMAREA LUI ETC. INTELEG CA DOBANDA VARIABILA NU ESTE O SOLUTIE. VA ROG SA-MI RASPUNDETI. VA MULTUMESC

 151. COSMINA spune

  Revin cu o precizare
  astept raspuns pe adresa de mail [email protected]

 152. pop spune

  oare in cluj este alcatuit un grup??
  multumesc
  [email protected]

 153. George Giulea spune

  Am si eu trei credite ipotecare la Volsksbank Romania unu in ron si doua in euro.Am fost vineri 17/09/10 la Volksbank si am depus o cerere sa fie eliminat comisionul de risc si alte neclaritati din contract.Luni voi merge si la ANPC.

  Mult succes tuturor.

 154. viorel spune

  daca e vreun grup format din cluj, dati-mi si mie va rog de veste…multumesc anticipat…

 155. ion_anton64 spune

  daca este vreun grup care protesteza inpotriva VB din RESITA va rog sa ma contactati

 156. Seby spune

  Va rog sa-mi trimiteti si mie formularul pentru eliminarea comisionului de risc la adresa de email [email protected]

 157. Radulescu Marian spune

  Am si eu un credit de nevoi personale la VB.cu un comision de riscf.mare,0,22 %.La ce casa de avocatura trebuie sa ma indrept?

 158. COSMIN spune

  SALUT : nu crededti ca poate ar trebui loviti acolo unde ii doare mai tare adica la bani ? nu credeti ca toti clientii WB ar trebui sa se adune intr-o piata si sa decida intarzierea platilor catre banca de TOATA lumea , nu le dati motive sa va penalizeze doar va interesati cand este cel mai dificil fel de plata si in cel mai prost moment pt banca si actionati , pt ca nimeni nu va va ajuta nici banca , statul roman nici atat , comunitatea europeana si mai putin , doar voi si dumnezeu le puteti forta mana , sunt sigur ca sunt printre voi oamni capabili daca sunt conditii sa arate bancii ca daca vor impreuna clientii pot face diferenta EU VA UREZ SA VA AJUTE DUMNEZEU SI MULTA SANATATE

 159. Androm spune

  Fie ca bunul dumnezeu sa va ajute, am convigerea ca veti reusi, sunt client VBR, din luna noiembrie am cistigat definitiv si irevocabil pe 5 a COMISION DE RISC, celor care au postat ID le voi trimite practica judiciara.
  Pe clauza 3d, am cistigat in luna februarie, am luat banii, imi place sa cred ca au eliminat deja aceasta clauza, cereti banii cei care nuati facut asta , succes

 160. Androm spune

  din luna noiembrie 2010, banca a pus in practica decizia definitiva si irevocabilaa eliminat comisionul de riisc, mai faceti o plingere la OJPC, pt incalcarea clauzelor contractuale, banca unilateral a redenumit comisionul de risc in comision administrare credit, va rog sa va calculati anuitatea si aici va fura lunar, nu respecta foemula definita ANUITATE data in conditiile speciale ale conventiei, mai mege o noua plingere, pt. fiecare plingere facuta la OJPC, aceasta primeste de fiecare data amenda plus masura complementara de a remedia neajunsurile, succes si doamne ajuta.

 161. darius spune

  -daca are cineva o hotarare def.pe com.de risc imi dati dati un nr.de sentinta
  multumesc!

 162. Ovidiu spune

  Cu mult tupeu Volksbank Romania prin d-l Johann Lurf anunta ca a pierdut din cauza OUG 50 o banita de bani. Oare? Volksbank Romania nu a pierdut in nici un caz suma pe care d-l Johann Lurf o reclama. Odata cu OUG 50 romanii cu credite la Volksbank Romania au inceput sa isi citeasca contractele si au vazut neregulile evidente din ele, faptul ca din nestiinta si neinformare privind legile romanesti valabile (ca de exemplu L 193/2001) au semnat contracte paguboase, neechilibrate, cu clauze abuzive. Mai mult, Volksbank Romania nu a pus prevederile fostului OUG 50 in practica, ci doar a amanat clientii cu raspunsuri intarizate/neraspunsuri, cu schimbari ilegale ale dobanzilor din variabile in fixe. Ce a reusit Volksbank a fost neglijarea, dezinteresul fatis si chiar intimidarea clientilor prin actiunile inteprinse, neprofesionalismul ofiterilor de credit, aruncarea responsabilitatii de la sucursala la „cei de sus” si pasivitatea conducerii fata de gasirea unor solutii reale la situatia celor creditati
  Cu o imagine bine sifonata Volksbank crede ca totul se va uita in vreun an de zile. Totusi, pentru o buna parte din clientii bancii asta va fi imposibil. Iar daca opinia publica nu sforaie prea tare exisa suficiente sanse ca declaratiile orgolioase ale reprezentatilor Volksbank Romania sa se dovedeasca si arogante dar mai ales de o inconstienta crasa. Asta daca romanii invata sa uzeze de memorie pentru a nu simti din nou si din nou „capul face, fundul trage”…

 163. CATALIN spune

  In Bucuresti nu exista inca o hotarare pe comisionul de risc.
  Si eu astept o hotarare favorabila, pentru a vedea carui avocat sa ma adresez. Urmaresc portalul instantelor aproape in fiecare zi. Prefer sa angajez pe cineva care a castigat deja decat pe unul care decat vorbeste despre cum va castiga, dar deja a pierdut pe suspendarea comisionului de risc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata