GE lansează fondul Healthymagination, de 250 de milioane dolari

22

GE a infiintat “Fondul Healthymagination GE”, cu un volum de 250 milioane dolari, un nou fond cu plasamente in actiuni ce va investi in companii furnizoare de tehnologii medicale de viitor, se arata intr-un comunicat al companiei GE Healthcare.

Crearea fondului face parte din initiativa Healthymagination a GE de sase miliarde de dolari, un angajament global privind asigurare de servicii medicale superioare cât mai multor oameni la costuri scazute.
Fondul va investi la nivel global in companii care detin tehnologii inovatoare de diagnosticare, IT si stiinte ale vietii, aliniate la obiectivele strategice ale initiativei Healthymagination a GE. De asemenea, Fondul va sprijini companii furnizoare de servicii medicale care dezvolta mode le si servicii comerciale inovatoare.

Fondul se va baza pe competentele GE Healthcare, GE Capital si GE Global Research, si va avea un impact la nivel global. “Domeniul sanatatii are nevoie de solutii de ultima generatie iar noi trebuie sa cream tehnologii care sa ajute medicii si spitalele sa ofere servicii medicale unui numar cât mai mare de pacienti, la costuri cât mai mici si intr-o calitate cât mai ridicata.

Astfel, GE este capabila sa ofere asistenta companiilor producatoare de tehnologii medicale din lumea intreaga, inclusiv din România. Aceasta asistenta include finantarea necesara cercetarii si dezvoltarii, precum si expertiza in domeniul investitiilor”, a declarat Radu Gorduza – Lupu, Strategic Manager Moldova, Bulgaria & Romania.
GE Healthcare asigura tehnologii si servicii medicale transformationale ce modeleaza o noua era de servicii de ingrijire a pacientilor. Având sediul in Marea Britanie, GE Healthcare este o divizie a General Electric Company (NYSE: GE), valorând 17 miliarde de dolari.

La nivel global, GE Healthcare are peste 46.000 de angajati ce sprijina specialistii din domeniul serviciilor medicale si pacientii acestora in peste 100 de tari.
GE Global Research este o organizatie de cercetare industriala, ce asigura tehnologii inovatoare pentru toate companiile GE.
Global Research a fost piatra de temelie a tehnologiei GE pentru mai bine de 100 de ani, iar in prezent se concentreaza asupra dezvoltarii unor inovatii avansate in domenii precum medicina moleculara, transformarea energiei, nanotehnologie, propulsie avansata si tehnologii de siguranta. GE Global Research are sediul in Niskayuna, New York si detine unitati in Bangalore, India, Shanghai, China si München, Germania.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata