Într-un an şi ceva România s-a întors în 1990

România s-a întors, într-un an şi ceva, la nivelul anului 1990, a precizat vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, prezent sâmbătă (24 aprilie 2010) la Conferinţa Naţională a Cluburilor Studenţeşti Liberale.

Cu această ocazie, mai mulţi lideri liberali, printre care Norica Nicolai sau Dinu Zamfirescu i-au îndemnat pe tineri să aibă un spirit rebel, dar constructiv şi creativ totodată, şi să se opună riscului instaurării unui nou regim totalitar. Varujan Vosganian a spus că are un sentiment de încredere în ceea ce priveşte tânăra generaţie liberală şi prestaţia ei în câmpul politicii româneşti.

El a subliniat că disciplina acceptării a constituit o pagină tristă în istoria ţării şi că disciplina refuzului trebuie să reprezinte şansa de a ieşi din tranziţie. Europarlamentarul liberal Norica Nicolai a spus la rândul ei că „e frumoasă indisciplina, dar cu o singură condiţie”, aceea de a nu se abuza de ea, existând în acelaşi timp şi o anumită rigurozitate.

Ea a apreciat că „dependenţa pe care mulţi români o au faţă de stat e cheia întoarcerii în trecut”, dar şi că România e în situaţia unei ”maşini în care se toarnă benzină prin credite externe, dar nu are motor”. Cristian David, vicepreşedinte al Internaţionalei liberale, a apreciat că, la 20 de ani de la Revoluţie, lipsa de speranţă marchează societatea.

El a mai spus că tinerii trebuie să îşi continue activitatea politică, să persevereze, să creadă într-o revoluţie a bunului simţ, care să aducă evoluţie, o perspectivă luminoasă şi încrezătoare pentru toţi românii. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a precizat că doreşte să vorbească mai ales din perspectiva administratorului public, el apreciind că cea mai mare problemă pe care România o are astăzi este lipsa unor administratori publici ”corecţi”, dedicaţi şi care să lucreze pentru interesul public.

Deputatul Ludovic Orban a spus că a venit mai mult pentru a asculta şi mai puţin pentru a vorbi. El a adăugat că le doreşte succes studenţilor, „să iasă din rând”, să fie o sursă de activitate şi creativitate în PNL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata