Investiţie de aproximativ 1,5 milioane euro în infrastructura de legumicultură a judeţului Mehedinţi

19

Președintele Asociației Producătorilor Agricoli (APA) Mehedinți, Cornel Stroescu, a declarat vineri, că în infrastructura de legumicultură a județului Mehedinți s-au investit aproximativ 1,5 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, 75% din suma respectivă este nerambursabilă și provine de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Rurală, diferența fiind asigurată de un fermier din localitatea Dănceu.

„În extravilanul acestei localități s-au amenajat aproximativ două hectare de sere de unde, în această toamnă, vor pleca spre piață primele zeci de tone de roșii, castraveți și ardei’, a precizat Stroescu.

La rândul său, întreprinzătorul agricol Ionuț Buculeasa a declarat că recoltele se anunță destul de bogate, acest lucru fiind posibil prin importarea din Ungaria de răsaduri productive.

„De asemenea, la producțiile pe care le vom obținem până în luna decembrie au mai concurat și condițiile de aclimatizare și irigatul plantelor, care se efectuează printr-un sistem IT și echipamente de udare performante”, a spus Buculeasa.

El a mai arătat că în județul Mehedinți, până în 1989, existau sere pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare care, cu timpul, au dispărut din cauza retrocedării terenurilor.

„Acum se mai află în exploatare doar microferma mea. Este greu, dar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor. Aici, la Dănceu, se produc primele legume ecologice din județul Mehedinți”, a spus Buculeasa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News