Ioan Ochi (PSD): Demisionez dacă sunt găsit vinovat; dacă cineva de la ANI a greşit, să facă la fel

Deputatul PSD de Braşov Ioan Ochi, acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de incompatibilitate, a susţinut vineri, 14 martie, într-o conferinţă de presă, că este nevinovat, iar documentele prezentate de ANI nu sunt relevante.

„Raportul de evaluare nu mi-a fost comunicat. Aici cred că ANI este într-o uşoară ilegalitate ca să nu spun mai mult, pentru că nu poţi să arunci în spaţiul public fără să anunţi în prealabil pe cei care sunt vizaţi în mod direct, (…)

Am fost chemat la ANI şi mi-au prezentat un dosar care nu conţinea documente relevante pentru a mă declara în stare de incompatibilitate, dar ni s-a spus, pentru că am fost însoţit de un avocat, că decizia a fost deja luată”, a explicat deputatul PSD.

Sursa citată a precizat că este acuzat de ANI că ar deţine concomitent calitatea de deputat şi de membru al Consiliului de Administraţie al unei societăţi comerciale din comuna Prejmer, în care asociat unic este Consiliul Local. De asemenea, Ochi mai deţine calitatea de administrator la o societate comercială din Braşov.

El susţine că a demisionat din ambele funcţii în momentul în care a fost ales deputat, aşa cum prevede legea.

„Le-am pus la dispoziţie un dosar cu documente certe, fără echivoc, relevante de care nu au ţinut cont şi au luat această decizie pentru a mă declara incompatibil. Nu sunt şi nici nu am fost incompatibil, dar urmează să primesc raportul. Dacă voi constata necompatibilităţi şi interpretări eronate, şi eu cred că sunt, tot raportul trebuie să fie într-o eroare pentru că eu am respectat legea, voi acţiona în instanţă. Dacă voi fi găsit vinovat îmi voi prezentat imediat demisia, dar dacă cineva de la ANI a greşit, trebuie să facă la fel”, a concluzionat deputatul PSD Ioan Ochi.

El a ţinut să adauge că au mai fost cazuri când ANI a greşit, dar „odată şi odată aceste lucruri ar trebui să dispară pentru că este în joc imaginea unui om”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata